Ciniminis13 6 Napisano 2 Maja 2020 Siemanko, patrzę na moją roślinę jak cierpi i próbuje jej pomuc ale nie ogarniam, było to tak: Zrobiłem fryzjera na flo ponad tydzień temu, i to się zaczęło tak po 2,3 dniach od fryzjera ,, definitywnie brak azotu,, no to ja oprysk z canna azot 1ml /1l, w ciągu tygodnia dostała dwa opryski i 29.04 pełna dawke flo 50/10 canna, i bosst, pk pełne dawki i azot niepamietam chyba 3 ml /1l, na pewno 2ml, EC wynosiło 2.0 po dodaniu wszystkiego wodę mam 0.3,(a EC 0.8 jak lalem sama wodę 23.04.) Jest pod Led, Temp 26, noc 17-18 Wilgotność dzień 36 noc 44 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Maja 2020 @Ciniminis13 podlał bym jeszcze jakimś nawozem z azotem i dolomit dodał do tego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 2 Maja 2020 @Tester Możesz zaproponowac dawkę?? a dolomit dopiero w poniedziałek bo dziś nie zdążę. 2ml/1litr canna azot? Czy grubo 3 ml I ten dolomit to wpostaci nawozu? @Tester Uff, uda mi się dziś ogarnąć i dolomit , pierwszy raz pede miał kontakt z tym nawozem, jaką dawkę się daje albo według rośliny jak widzisz to ile? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Maja 2020 @Ciniminis13 dałbym z garść dolomitu na 1L wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 2 Maja 2020 @Tester zrobiłem tak. Trzy dni temu podlewalelem, więc podałem dziś litr wody oraz łyżkę stołowa dolomitu, (nieznalem tego, zmieniło kolor, zaczęło syczec, przede podaniem wymieszalem i gdy już konczylem podlewać zostało na dnie, wymieszalem i wlalem wszystko do rośliny,) do tego dałem 2ml lcanna azot. Ph 6.1 Oceń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Maja 2020 @Ciniminis13 obserwuj liście czy trochę te żółte nabiorą koloru, bo na tym etapie za szybko się zrobiły żółte 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 2 Maja 2020 Dlamnie to trochę dziwne, ponieważ wszystkie panny miały podobnego fryzjera i w tym s a mym dniu, a spod hps wszystkie są zdrowe tylko spod Led nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Maja 2020 każda jest inna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 2 Maja 2020 Będę obserwował, na bieżąco będę pisał a tak na marginesie ec z azotem było 1.8 wodę mam 0.3 Nie mam pojęcia o Led zbyt dużego ale czy gdy koniec świecenia jest to tak przylukalem że ten Led tak nie do końca gaśnie coś tam świeci, to normalne? Nawet gdy programator jest na off @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Maja 2020 @Ciniminis13 może diody nie od razu gasną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Maja 2020 @Ciniminis13 po wyłączeniu jakby dogasają przez chwilę ale to nie ma znaczenia dla roslin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 3 Maja 2020 (edytowane) Coś ala gwiazdy i księżyc Bajer full Edytowane 3 Maja 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grucha666 1 Napisano 5 Maja 2020 W dniu 02/05/2020 o 23:47, Ciniminis13 napisał: Dlamnie to trochę dziwne, ponieważ wszystkie panny miały podobnego fryzjera i w tym s a mym dniu, a spod hps wszystkie są zdrowe tylko spod Led nie Miałem coś takiego z roślinami pod ledem dodałem Cal Mag z canny jakies 0,5 ml na litr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 5 Maja 2020 Właśnie zastanawiam się na tym cal mag, ale trochę się polepszylo roslinie, więc duża dawka azotu, to było dobre rozwiązanie, roWaze też cal mag @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach