Skocz do zawartości
endriubp

Witam i pozdrawiam ;)

Rekomendowane odpowiedzi

@endriubp producent pewnie już będzie kazał zejść z azotu, bo to kwitnienie, ale masz niedobór, więc musisz dawkę dostosować sam pod roślinę, a na tym etapie kwitnienia to pół dawki nawozu na kwitnienie i stopniowo zwiekszać do pełnych dawek, a później nawet je przebijać. Organiczne czy mineralne nawozy masz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik nawóz Home Grow 24 (chyba taka nazwa? ) i podczas kwitnienia zalecają podwoić nawożenie 10ml/1l dwa razy w tygodniu. Z racji że tam brakuje Azotu itp. to chyba lepiej co 2 dni , zobaczę jak to będzie. 

Czytałem też że w 2 ostatnich tyg kwitnienia należy odstawić nawozy, i mnie jeszcze jest trochę czasu . 

IMG_20250716_175400.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@endriubp znalazłem go. Słuchaj, nie mam dla Ciebie dobrych wieści, ten nawóz jest bardzo słaby nawet jak na weg, a co dopiero na kwitnienie. Dawki x5 to przy wegu po 2 tygodniach bym dawał, gdybym go miał, a na kwitnienie to się w ogóle nie nadaje. Jest to nawóz organiczny, a niedobory tam już są spore, żeby to wyrównać to musiałbyś lać z 50ml/l, a na kwitnienie ze 100ml/l, z tym, że tyle azotu aż nie potrzebujesz na kwitnieniu. Ogólnie kupowanie tego nawozu było stratą pieniędzy, statystyki NPK to 2-0,05-2,1, gdzie już w samym biogrow od biobizza masz 4-3-6. Ale na samym biogrow fajnych topów nie zrobisz.. Więc co, idź do sklepu, kup porządne nawozy, w proszku, płynie, obojętnie, grunt, żeby to był normalny nawóz, a nie takie rozcieńczone gówno i zapamiętaj coś co Ci się przyda na całe życie, nie tylko do uprawy - jak coś jest do wszystkiego, to tak naprawdę jest DO NICZEGO. To już lepiej byłoby kurzym łajnem podsypać to, a na kwitnienie krowim pelletem, więcej by dało niż ten niemiecki szajs

Screenshot_20250716_203254_Chrome.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mlxd7syn6k to fakt 👍 mój pierwszy zestaw był też z temu i został już tylko box no i lampy które defakto jedna zamiast 1000w jak było napisane to 100w a druga miało być to samo a jest 50w dopiero później dokupiłem lampę która ma faktycznie 300w i teraz rosną pod nią młode. A ogólnie musiałem zainwestować w zestaw od spider farmer i dopiero jest git 👍 

@Mechanik faktycznie prawie woda i mój ripen jest lepiej naładowany 😉 @endriubp i jak mieszkasz w Niemczech to tu są growshopy i naprawdę jest z czego wybierać. Ja mieszkam w Berlinie i mam ty z dziesięć fajnych sklepów, wystarczy wbić w gogle Maps. 👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi