Mr.Green 4836 Napisano 6 Lipca (edytowane) @Kolober@ niedobór potasu może wyglądać podobnie. Może to być i grzyb ale należy zwrócić uwagę że występują niedobory u twojej rośliny co daje do myślenia że to może bardziej niedobór skoro i tak występują. @Kolober@ no to źle się zachowujesz.. to tak jakby chirurg palił szluga i cię operował bez rękawiczek i całego reżimu sanitarnego itd. Może to brzmi trochę przesadnie ale tak należy na to patrzeć. Zapobiegać i jeszcze raz zapobiegać. Top podczas budowy to trochę taka żywa tkanka.. coś jak rana bez otwarta bez skóry.. łatwo narobić paskudztwa.. Edytowane 6 Lipca przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 184 Napisano 6 Lipca @Mr.Green i masz racje i jak się zastanowić bardziej to masz w stu procentach rację i poddaje się samo ukaraniu lepa i do kąta 🤣🤣🤣🤣 no i w zeszycie sto razy napisać będę używał rękawiczek 😉🤣 @Mr.Green i jak temu zaradzić podać im zwiększoną dawkę calmagu i nawozów na kwitnienie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 6 Lipca @Kolober@ myślę że obejdzie się bez lepy 🤣 Po prostu szkoda byś musiał się przekonywać to tym na własnym przypadku. Sam to przeszedłem przy pierwszym grow.. z ziomkiem macalismy jednego planta.. sciskalismy topy.. kurde ale świeże.. kurde ale pachnie.. pocieralismy jak waginę 🤣 i to przed kosą.. a jak przyszła kosa to ten top który był macany to caly zainfekowany plecha.. 😳 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 184 Napisano 6 Lipca @Mr.Green nie no aż tak to tego nie robię i wogule topów nie Macan ani specjalnie paluchów tam nie pcham bi czytałem o tym co może się stać. A z tym dotykaniem to bardziej chodziło mi że przez przypadek jak coś przy nich robię, wiesz kiedy obcinam liście i takie tam ale specjalnie jeszcze ich nie macałem i w żaden inny sposób nie molestowałem 😉🤣 a z tą lepą to się spóźniłeś bo już jestem po i piszę z kąta 🤣🤣🤣 a tak na poważnie to bardziej chodziło mi o te nie mycie rąk. I na początku używałem rękawiczek ale myślę sobię kurwa bez przesady i jak się ubrudzę to sie umyje i w żaden sposób nie pomyślałem żeby zrobić to przed😅. I teraz to muszę odczekać jakieś trzy cztery dni i podam im nawozy na kwitnienie i jakieś Boostery plus witaminy i calmag dostaną. I dać im trochę większą dawkę czy stosować się do zaleceń? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 6 Lipca @Kolober@ daj wieksza dawkę clamagu. To od biobiza? No ja byłem głupi i macalem 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 184 Napisano 6 Lipca @Mr.Green mam dwa a dawałem ten od TA Terra Aquatica tylko niepełne dawki dawałem bo nie widziałem niedoborów ale teraz mają chyba większą potrzebę tak? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 6 Lipca @Kolober@ to od T.A. to organiczne? No mają niedobory to lepiej większą dawkę bo i tak od razu nie zareaguja tylko to potrwa a w tym czasie niedobór będzie postępował.. Chyba że to mineralny to szybciej wejdzie. Ja myślę że to może być jednak niedobór również PK ktory często występuje przy budowaniu topów bo te pierwiastki mają największe wzięcie w tym okresie życia rośliny. Do tego biesobor azotu.. więc ogólnie przyszlosciowo lepiej jest ładować więcej w roślinę szczególnie jeżeli to uprawa organiczna.. to dawkowanie lekko zawyżone ma większy sens jak niedozywienie bo te potrafi szybko postępować a ciężko to nadrobić potem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 184 Napisano 6 Lipca @Mr.Green sorki odcięło mnie na chwilę po blanciku😉 to jest mineralny i ogólnie lecę tą uprawę na mineralnych tylko suplementy mam niektóre organiczne takie jak Seaweed czyli algi tłoczone na zimno czy Bloom Booster też jest organiczny ale Calmag i podstawa jest mineralna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 625 Napisano 6 Lipca @Kolober@ ona głodna bardzo jest, wapnia, azotu na pewno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 184 Napisano 6 Lipca Dostanie jak tylko wypije to co nalałem jej wczoraj bo robiłem pomiary pH i EC 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 6 Lipca @Kolober@ nie wiem czy jest sens polegać na czymś organicznym dodajac to do mineralnych nawozów. Trochę się to kłóci z samego założenia i nie mam takich doświadczeń.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 625 Napisano 6 Lipca @Mr.Green dokładnie, suplementy organiczne z mineralnymi nawozami nie idą w parze, bo suplementy mają wspomagać życie w glebie, a mineralnymi nawozami je niszczysz. Na końcówce kwitnienia jak jedziesz na bio nawozach to możesz jakimś mineralnym PK coś podkręcić, ale dawać oba to syzyfowa praca 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 6 Lipca Każdy calmag jest mineralny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 625 Napisano 6 Lipca @WymiataczMega taa, ale calmag to tam chuj, on wszystko ma mineralne (azot, pk etc) i do tego organiczne suple, o to się rozchodzi panie Ferdku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 6 Lipca @Mechanik to zmienia postać rzeczy 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 6 Lipca @WymiataczMega dziwne.. 🤔 a ja znalazłem organiczny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 6 Lipca (edytowane) @Mr.Green To i tak nadal są minerały. Tylko że ich organiczna forma. 🤷😵💫 Edytowane 6 Lipca przez WymiataczMega 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 625 Napisano 6 Lipca @WymiataczMega ściślej rzecz biorąc ten calmag od biobizz to minerały z kwasami humusowymi, melasą i wyciągiem z buraka @Mr.Green organiczna to tam w sumie tylko nazwa jest, bo główne substancje to minerały 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 6 Lipca @WymiataczMega doczytałes i się próbujesz poprawić? Zaraz was tu rozjebie na części z @Mechanik iem z tą organika tylko ogarnę zadyme na chacie 🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 184 Napisano 6 Lipca @Mechanik a ja się z tobą kompletnie nie zgodzę i okej jeżeli bym mieszkał nawozy to ok a to co ja na od TA Terra Aquatica tripart i jest to sprzedawane w zestawie nawozy i suplementy na których jest napisane organic i chyba lepiej wiedzą co produkują i co z czym można mieszać 😅 I okej jeżeli bym mieszkał nawozy mineralne z organicznymi to by była lipa a tak to ze sobą gra i tak twierdzą producenci a ty twierdzisz że oni się mylą to musisz do nich napisać i ich uświadomić 😉😅 @Mechanik i może te suple to tak jak Calmag od biobizz organiczny ale nie organiczny 🤣🤣 I to jest zestaw który poleca producent tylko nie wyjąłem Seaweed z lodówki i brakuje chyba oprócz tego dwóch rzeczy.😉 @Mr.Green @Mechanik tu macie rozpiske co do tych nawozów i suplementów i to właśnie ja mam a wy twierdzicie że producent się myli to sory ale musicie zacząć produkować własne nawozy 😅😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach