Mechanik 629 Napisano 10 Lipca @szamayo no i chyba tak zrobię, wyjdzie tak jak planowałem jakiś czas temu, przedostatni weekend lipca. Ten jeden plant to będzie dopiero Kanapowy Wysyłacz po tych trzech tygodniach 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 10 Lipca Przytrzymaj trochę i tnij wszystkie. Możesz spróbować jakichś stresów może szybciej dojdą. Ja mroziłem wodą z lodem korzenie 😄 według mnie delikatnie przyspieszyłem dojrzewanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 10 Lipca @WymiataczMega spróbuje za tydzień, może to będzie klucz do sukcesu 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 10 Lipca @Mechanik ładne okazy ci tam porosły 👍 Jakiego plonu się spodziewasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 10 Lipca (edytowane) @WymiataczMega Dzięki 👍😁🥳 nie wiem, mam mieszane uczucia przez tego jednego planta, on jakby chciał jeszcze napuchnąć, jeden już się czerwieni, spore boby, a dwa pozostałe są też fajne, mają niektóre szczyty po 18-20cm i zbite bardziej niż jak lałem samego biobizza, ale jest np. kilka łodyg jednakowo długich co tam chujowo akurat porosło i pewnie tam na szczycie będzie 5 gietów. A jest takich kilka, nie wszędzie na szczęście, ale nie ukrywam, że jest. Ta reszta to faaajnie idzie, bujne są, dmucham tam trzema wentylatorami, bo się cykam pleśni, mimo, że 42% rh w namiocie. Jak mam na oko liczyć i obiektywnie, to zakręci się koło 250, ale jak nagle ten ostatni plant odpali to i 300 może być. Stówy z krzaka nie da za chuja, choć na to liczyłem, 60x60 namiot dużo zabiera mimo wszystko, na przyszły grow mam 4 pestki kupione, ale nie wiem czy robić tak samo czy dwa wiadra po 20l, dłuższy grow i po toppingu lepiej to porozkładać po prostu. Chyba polecę pod wpływem chwili 😁 I medium sam przygotuje, lightmix od biobizz, włókno kokosowe i perlit, myślę, że jak gleba będzie bardziej napowietrzona to te korzenie szybciej też załyczą wszystko, częstsze podlewanie wtedy, ale mam wrażenie, że tego właśnie krzaki potrzebują. Dla porównania, jak robiłem Herery, to zaniedbałem je strasznie z nawozami, ale piły mi co dzień praktycznie na kwitnieniu, a przy lightmix od plagrona leje wodę co 4 dni na kwitnieniu, a i tak doniczka nie jest kompletnie sucha, może się worek taki trafił małoperlitowy, ale przez to, że taka zbita jest ta ziemia to mniej chłonna, więcej soli się odkłada i trzeba ją przelewać, wypadam z rytmu przez to. Krzaki rosną i tak wybitnie szybko, ale czuję, że mogłyby szybciej Edytowane 10 Lipca przez Mechanik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 10 Lipca Jak puszczają pistyle to jeszcze puchną. Dwie rośliny łatwiej karmić i prowadzić. Przygotuj dobre medium i będą szły jak pojebane 😎. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 10 Lipca @WymiataczMega Coraz bardziej przekonuje się do uprawy tylko dwóch krzaków, chyba tak zrobię 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 873 Napisano 11 Lipca @Mechanik nie wiem czy masz te same pestki na następny grow czy różne, jeżeli różne ja bym osobiście sadził cztery różne odmiany ze względu na tolerancję jaka rośnie przy paleniu, lekka różnorodność zawsze spoko różne poziomy thc, cbd i innych w każdej odmianie no i można wyłapać swojego faworyta przy tym, myślę że do jednej odmiany się człowiek szybko przyzwyczaja też pewnie zależy wszystko od tego ile palisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 11 Lipca @szamayo nie pale nic już dwa lata 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 873 Napisano 11 Lipca @Mechanik a to bez różnicy, zmiecie cie nawet popcorn 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 11 Lipca @szamayo nie będe tego palił 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 873 Napisano 11 Lipca @Mechanik rozumiem, to chujowo z twojej strony tak wyrzucać rośliny na śmietnik 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 11 Lipca @szamayo circle of life Panie, my też kiedyś trafimy na śmietnik 🥲 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 16 godzin temu Dzień 79 Za tydzień kosa. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 185 Napisano 8 godzin temu @Mechanik ładny masz ten zagajniczek 😉👍👏 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 7 godzin temu @Kolober@ na jointa będzie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 185 Napisano 7 godzin temu 17 minut temu, Mechanik napisał: @Kolober@ na jointa będzie 😁 Ja spierdole jeszcze ze dwie uprawy to też takie będę miał 😉😁🤪🤣🤣🤣 taki żarcik głupi a tak na poważnie to wiem w 90%-95% gdzie zrobiłem błędy i teraz przy tej drugiej z fotoperiodami wyjdzie lepiej, w tej drugiej uprawie wczoraj poleciał trzeci topping i trzech roślin. I tak jak w twojej na początku lider się zmienił 😉 Jak pamiętasz to u mnie prowadziła Sherbet Queen a teraz Skywalkery. A tak swoją drogą to zajebiście mieć wolną sobotę 😁 bo już nie pamiętam kiedy była taka ostatnio 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 7 godzin temu @Kolober@ No, może się okazać, że ta co najwolniej rosła na początku da najlepszy plon, korzeń się rozrósł i wystrzeliła 😁 No ja drugi tydzień urlopu zaczynam, wczoraj wróciłem z wakacji i trzeba było ogarnąć jak to rośnie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 185 Napisano 7 godzin temu To trochę roboty było co? A i właśnie ostatni trochę poświęciłem czasu na pogłębianiu wiedzy o nawozach i faktycznie choć jest ogólnie trochę sprzeczności ale fakty przemawiają za tym że mineralne nawozy zabijają organiczne dodatki. Ale na prawdę w tych nawozach są zalecenia do stosowania tego razem, nawet czat GP tak zaleca z rekomendacji producenta. I też mam świadomość że to jest reklama i naciąganie na sos ale opinie ludzi o dziwo są bardzo pozytywne👍 A te nawozy to stare general hydroponics, może to coś ci podpowie i jak będziesz miał chwilę to możesz sam zobaczyć. I ja w żaden sposób nie zamierzam przekonywać cię do swoich racji bo ona leży po twojej stronie tylko chce ci powiedzieć że po takich opisach i recenzjach to człowiek który dopiero co zaczyna przygodę z uprawami ma prawo na takie błędy. Dlatego jeszcze raz sorry i ja jestem gościem który potrafi przeprosić i przyznać do błędu🤝 A wracając do tematu to jak dziewczyny wstaną to wstawię fotkę żebyś ja dobrze zobaczył. A z resztą ogólnie to przelałem je pierwszy raz bo to trzy sztuki tak załatwiłem ale jedna tylko się zablokowała. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 629 Napisano 6 godzin temu @Kolober@ Nie za dużo, parę uschniętych listków, szybkim spojrzeniem ocena plonu, zerwany sampel z dołu rośliny(jeżeli będzie kopał z dołu, to z góry będzie morderca) no i za kilka dni sobie zapalę joincika do harvestu, pierwszego po baaaardzo długim czasie. Co do nawozów, to jak bierzesz z jednej grupy, to one są zbilansowane tak, żeby się wzajemnie uzupełniały, ale to działa tylko jak dajesz pełny set. Żeby sprawdzić jak co działa to trzeba by było stałe warunki dać, klony, roślina bez treningu, to samo medium, ten sam rozmiar doniczek, pełna automatyka tylko każdej roślinie nawozy z innej grupy. No i tutaj też jest tego typu problem, że jak się sam do czegoś przekonasz, czy ktoś Cię przekona i jakoś sobie to w głowie poukładasz, to zaczynasz żyć z tym przekonaniem, staje się to częścią Twojej tożsamości i potem, gdy masz dysonans to odruchowo zaczynasz tego bronić. To samo zjawisko można zaobserwować przy każdych polskich wyborach, zobacz jak wybrali prezydenta. Szczujnia KO nasłała wszystkich, żeby wyciągnąć brudy na prezydenta, którego popiera PIS, dosłownie najcięższe działa wyciągnęli; że to sutener, kibol, że staremu schorowanemu chłopu chałupę przejął. I co? Ludzie i tak na niego zagłosowali. A właściwie nie tyle na niego, co na samą wizję jego prezydencji, na swoje wartości, które stoją po jego stronie, czyli stop imigrantom, polska dla polaków, dej wincyj socjala, nie sprzedawajmy naszych praw niemcom z ue itd. itp. W polityce oni nazywają to betonem partyjnym. Lecz patrząc na to szerzej to zwykła arogancja, przekonanie o własnej nieomylności i brak jakiejkolwiek autorefleksji, by nie powiedzieć ignorancja. Jak startujesz zawsze z pozycji "wiem, że nic nie wiem", to zawsze będziesz mądrzejszy od tych, którzy się zamykają na świat. Nikt nie jest nieomylny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach