OlbaPPP 17 Napisano 5 Maja Witam chce podpytać oudorowcow mam miejscówkę na stromej skarpie w trakcie przygotowań jestem musze wykarczowac na 4 sezony chce je obok siebie posadzić w wiadrach 20 lit.zrobie dziury od spodu podsypie ziemia i wsadze około 15 20 maj chodzi mi o to czy będą rosnąć dobrze ? Słoneczko będzie dawac niezle troszkę będzie też cienia czy może wpłynąć to na rosliny?? Proszę o odpowiedzi oudorowcow którzy siedzą w temacie...p.s pestki strzeliły po 24 godzinach lekko nawilżone na gazikach w ciemni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 5 Maja Na outdoor, bardziej bym Ci polecał automaty, chuj wie z tymi sezonami na dworze. Rok temu dużo pleśni mi weszło, duże straty bo dopiero późną jesienią mi dochodziły. Automaty, jak dobrze rozplanujesz i weźmiesz jakieś szybkie to dwa rzuty ogarniesz w jeden sezon. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 5 Maja Będzie dobrze 👍. Na szkodniki trzeba uważać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 17 Napisano 5 Maja (edytowane) Panowie automaty odpadają miałem kiedyś nawet prowadziłem .... foto relacje chce spróbować wychodowac drzewa potrzebuje kontaktu z oudorowcami ... Edytowane 5 Maja przez OlbaPPP @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 17 Napisano 5 Maja Mam jessze obornik kurzy plus dolomit czy mam to razame wymieszać z ziemią? jeżeli tak to proszę o proporcje, do wiadra 20 litrowe z dziurami podsypane ziemia taki jest plan. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja Czemu nie prosto do gleby? 4 godziny temu, OlbaPPP napisał: Słoneczko będzie dawac niezle troszkę będzie też cienia czy może wpłynąć to na rosliny?? Jakie godziny słońca, jakie bez? Jak będzie dawać kilka godzin po pizdzie ( jak będzie pogoda, w sensie dni tego nikt nie wie) to się uda, nie musi być na słońcu cały dzień. Dziury w wiadrach i podsypanie pod spód świeżej gleby na plus. Ale to co w lesie lecisz czy chujowe medium? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1532 Napisano 5 Maja @OlbaPPP kup sobie azofoskę w granulacie, jak nowa ziemia to dolomit na wierzch podsypać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 17 Napisano 5 Maja @Grzechoczący Grzechotnik lasu to nie przypomina bardziej stromy kanion...będzie dawac po pizdzie grubo ale też będzie mieszać się z cieniem czyli proponujesz wykopać dołki i wsadzic ??myślałem o wiadrach które już mam 20 litrowe dziury porobiłem średnicy palca podsypac świeża ziemia @Tester azofska tez mam w granulacie mam to wszystko wymieszac razem?? Jezeli tak to w jakich proporcjach... pod donice myślałem tez taka mieszanke zrobic i podsypac ale musze wiedziec ile czego podsypac zeby nie zbabrac roboty pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja Ja serio z czasem ostatnio nie mam nic wspólnego i tak cud że to pisze :) jak weźmiesz sezony to zapomnij o 20 litrach. Idź bardziej w 50. Jak to kanion to nie idź w glebę tylko wkop te wiadra bo ziemia przeschnie w mig. Co do karmienia to za dużo pisania. Najlepiej przejrzyj kilka stron outdoor fotorelacji. Coś się rozjaśni, a wrócisz mądrzejszy z pytaniami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 17 Napisano 5 Maja (edytowane) @Grzechoczący Grzechotnik tak sezony skad ja wezme takie baniaki ?? A 20 za małe tam gęsto dziur narobiłem praktycznie sito jest myślę że korzenie znajdą ujscie i wejdę w matczyną ziemię która będzie i tak podsypana resztę wiem jak zrobic tylko co do dolomitu,azowskiej plus objrnika nie wiem jakie proporcje tego mają być....na reszte przyjdzie czas sami wiecie jak to jest...założę osobny temat na fotorelację najważniejsze to dobrze się przygotować Edytowane 5 Maja przez OlbaPPP @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Maja @OlbaPPP growbagi 50l sobie kup na aliexpres, albo prosto do gleby. W 20l nie wyhodujesz drzew jak sam pisales @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 17 Napisano 6 Maja Dobra ogarne większe to nie problem tylko dalej nie wiem ile podsypac azowskiej ,dolomitu,obornika kurzego?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 17 Napisano 11 Maja Witam czy ktoś już dawał sadzonki na dwór??pogoda narazie nie rozpieszcza moje już są na dworze mam nadzieję że nie zmarzna wszystkie 4 szt końcem mają pójdą w glebę razem z donicami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach