Skocz do zawartości
czanczanek

1x pineapple express Fastbuds MarsHydro TS1000/biobizz

Rekomendowane odpowiedzi

@Mr.Green  hehe dzięki za dobre słowo toz trzymaj kciuki hehe  może będzie petarda jak inne moje wcześniejsze uprawy bo na prawdę mam to do tej pory i klepie tak, że mózg staje w poprzek a leży już rok czasu xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green no jedno trzymam od samego początku to w sumie ma więcej jak rok, to normalnie ściągam dwa buchy i leze xd ale już się kończy powoli dlatego coś trzeba wymodzic 🙂

@Mr.Green

IMG_20250502_213041.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, czanczanek napisał:

podlewam co 3 dni 

Nie ma znaczenie co ile podlewasz, ale znaczenie ma ilość.  Na tym etapie powinieneś wlać 100 - 150 ml i czekasz aż wyschnie. Nie ma sensu lać wodę po całej powierzchni, bo tam nie ma korzeni i jeszcze przez jakiś czas nie będzie. Odmierzasz od łodyżki mniej więcej 3 - 5 cm i lejesz w koło. Dzięki temu zabiegowi korzeń szuka wody i się rozrasta.

Edytowane przez Kupa kupalski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green siemanko, no to tak ten kaszalot ananas puścił stożek, i nawet ładne małe listki w środku zaryzykowałem i nie wyrzucałem go wygląda tak 

IMG_20250507_190757.jpg

@Mr.Greena tutaj wyszedl ładnie White widow a truskawa już w ziemi czekam aż wyjdzie 

IMG_20250507_190803.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, czanczanek napisał:

@Mr.Green @Dr.Grün ale moze będzie coś z tego a powiedz mi zielony, bo wyjebalem kajet niechcacy i nie pamiętam od kiedy mogę je nawozami traktować typu biogrow itd 

to zależy jaką masz ziemie jak masz ziemie która ma w sobie na 3-4 tygodnie nawozów to lejesz w 4 tygodniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde nie wiem czy Canna Terra professional ma nawóz w sobie, ale lałem właśnie chyba od 3 tyg coś mi świta ale nie jestem pewien 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@czanczanek oczywiście że ma w sobie nawóz i ta akurat ziemia nie ma go tak mało. Najlepiej to popatrz sobię tabelkę i sobie przypomnij :roorrip:ale kolega wyżej dobrze napisał. 

Masz coś na korzenie? 

Bo tego root juice to możesz od startu walić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi