MartynaDonDiablo 24 Napisano 13 Kwietnia 2x spécial kush 1x spécial queen 1x white widow 1x fruit spirit w 80x80x160 Hej :))) Dzien ósmy Oto początki mojej pierwszej uprawy(pomijajajac 2 automaty, ktore zjebalam 10 lat temu - nie w namiocie) . Pierwszy growbox w moim życiu Marshydro 80x80x160 , lampa ts1000 150W. Chwilowo jest trochę tych dzieciaków na pokładzie, docelowo zostawię 4 a reszta pójdzie do lasu. Skład ogólny - wybrańcy : royal kush, spécial queen, fruit spirit , White widow. Reszta cbd (do wyjebania na zewnątrz, udzieliłam im tymczasu, są od osoby, z którą dzielę hacjendę). Nawóz : coś z Amazon (producent deklaruje, że dobry na całe życie rośliny, opinie były ok, więc się na niego skusiłam). Podałam go raz, producent zapewnia że już od pierwszego dnia można Ziemia - z Carrefour, dedykowana sadzonkom i wczesnej fazie wzrostu plus perlit Lampa między 25 a 30 oświetlenie, odległość ok 30 cm od dzieci Wilgotność 58- 65 (spróbować ją zwiększyć może ?) Wiatrak - na jedynce W przyszłości chciałabym stosować trening Kiedy im zmienić doniczki? Przyplątało się jakieś kurestwo, pojedyncze mucszki, czasem pofrunie, interesuję się ziemią 😡 mam w zapasie jakiegoś psikacza, ale trochę się boję Prosze podpowiedzcie cokolwiek, nie chciałabym tego zjebac… W boxie są od trzech dni (przyszedł do mnie 10 kwietnia) Pozdro moi botanicy ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 13 Kwietnia Witam.To nie komar?😅 Później do jakich donic przesadzisz? Nie znam tego nawozu. W ziemię dedykowaną przy przeprowadzce proponuje zainwestować. Na trening przyjdzie pora 👊. Powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 13 Kwietnia 9 minut temu, WymiataczMega napisał: To nie komar? Haha... a ja w pierwszej chwili na ziemiorke się nabrałem 🙂 Bo w powiększeniu ona wygląda jak komar 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 13 Kwietnia @WymiataczMega @WBB bardzo bym chciała, aby nim był, ale to jest inne dziadostwo - patrząc w opisy i zdjęcia wydaje mi się, że to ta słynna, przeklęta ziemiorka 😖 Docelowo planuje tych moich 4 (piątka chyba nie dałaby rady) wybrańców przenieść do dwóch dużych materiałowych (dostałam od mars hydro 4 takie w zestawie) i dwóch plastikowych.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia Lol ten nawóz to dla dzieci jakiś chyba N3.1 P1.2 K2.1 Dlatego piszą że od pierwszego dnia, kup sobie biobizz bio grow i bio bloom, wstaw zdjęcie tej ziemi, zrób zdjęcie tam gdzie napisane są wartości NPK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia @MartynaDonDiablo piszesz w formie żeńskiej, a łapy na zdjeciach ewidentnie meskie. Identyfikujesz się jako kobieta? Czy jak to jest? 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia 1 minute ago, Cholender said: @MartynaDonDiablo piszesz w formie żeńskiej, a łapy na zdjeciach ewidentnie meskie. Identyfikujesz się jako kobieta? Czy jak to jest? 😅 Na ostatnim zdjęciu co dodała widać damskie palce, ale w tych czasach to ja już nawet piersią nie wierzę 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 13 Kwietnia 6 minut temu, Cholender napisał: @MartynaDonDiablo piszesz w formie żeńskiej, a łapy na zdjeciach ewidentnie meskie. Identyfikujesz się jako kobieta? Czy jak to jest? 😅 🤣🤣 kobieta (normalna, niemodyfikowana genetycznie) ale postawna jak chłop 🥹@JarzynaSWDN dzięki za oświecenie i tak zrobię, wolę słuchać doświadczonych osób. A co z tym obecnym zrobić jak już go mam? Czy on wgl jest tu bezużyteczny czy dać mu drugie życie jako wsparcie dla pomidorów, bazyli etc ? zrobiłam zdjęcie bardziej ´szczegółowego ´ opisu co to za ziemia 🥹 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia (edytowane) Ta ziemia ma wystarczająco dużo nawozu nawet dla większej rośliny, nic im nie będzie brakowało, wystarczy że na czas przesadzisz do większej doniczki Ten nawóz nada się do małych roślin, bazylia będzie zadowolona 😂 Edytowane 13 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 13 Kwietnia @JarzynaSWDN czy może taką lepsza ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia Nie rozumiem co tam jest napisane ale jeżeli tam jest napisane że ta gorna wartość 10-4-4 to ja bym jej nie używał do zioła bo azotu w niej jest na dwa razy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 13 Kwietnia @JarzynaSWDN w opisie producent zaleca ją do juk, paproci, hibiskusów, begonii etc. To jej nie tykam, będę kontynuować z tą, w której rosną obecnie plus perlit. ‘Bardzo dziękuję za wskazówki ♥️😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia czyli do zielonych roślin jest Tamta pierwsza ziemia jest zbalansowana, prawie jak biobizz all mix będzie dobra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia (edytowane) @JarzynaSWDN @MartynaDonDiablo jaja sobie tylko robie, chociaz przebierańców juz tutaj mielismy 😅 @MartynaDonDiablo to ziemiorki. Sa w 99% marketowych ziemi. Ja bym sie nie bawil w jakies polsrodki i kupil normalna ziemie i nawozy przeznaczone do konopi. Cenowo pewnie podobnie wyjdzie, a duzo latwiej i spokojniej. Chociaz nawet jak zmienisz ziemie to ziemiorki juz raczej zostaną, ale jest na nie multum sposobów. Jak bedziesz przesadzała do docelowych donic to ja bym Ci radził dac wssystkie takie same donice bo jak dasz materiałowe i plastikowe to jest duże prawdopodobieństwo że będzie trzeba roznie podlewac rosliny bo transpiracja będzie inna. Wydaje się że podlewanie jest proste, ale to klucz do sukcesu zeby nie dać ani za duzo ani za mało, a poczatkujacy czesto maja z tyn problem. Także taka wskazówka. Edytowane 13 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 15 Kwietnia @Cholender wspaniałe porady , dzięki 😀 chyba pokuszę się na te materiałowe, zaciekawiły mnie. Nie wiem jeszcze w którym momencie je przesadzić i czy od razu do docelowych, czy jakis etap przejściowy.. A dzisiaj dobiega końca dzień 10 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Kwietnia @MartynaDonDiablo jak w dziurach od spodu obecnych doniczek bedziesz widziała już sporo korzeni lub będą wychodzi dolem to wtedy przesadzaj w docelowe, pewnie za około tydzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 16 Kwietnia @MartynaDonDiablo na ziemiórki żółte lepy sobie kup na tą chwilę, a przy przesadzaniu możesz zastosować mączkę bazaltową i wymieszać ją z ziemią, ona sobie dobrze z radzi z ziemiórkami (ja dale 50g mączki na doniczke 11l). 5 roślin spokojnie Ci tam wejdzie ale tak jak pisał Cholender, lepiej aby doniczki były wszystkie takie same bo potem będzie problem z podlewaniem. Od kiedy liczysz dzień 1? Chyba nie od pokazania pierwszych listków? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 18 Kwietnia (edytowane) @Lady in Green Dziekuje 🙂 Kupię te leppy i spróbuje ogarnąć tą mączkę bazaltowa. Dni liczę od pierwszego momentu pojawienia się tej łodyżki .. a dzisiaj Dzień 13 .. I dam na 50 oświetlenia 🙏🏻 Dostają światła 20/24 , waham się czy nie dać 18/24 Edytowane 18 Kwietnia przez MartynaDonDiablo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 18 Kwietnia @MartynaDonDiablo ja bym zostawiła jak jest ale decyzja należy do Ciebie. 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Kwietnia @MartynaDonDiablo na ile dotychczas swiecila lampa, ze chcesz dawaj juz na 50%? Na tym epatie to stanowczo za duzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach