Skocz do zawartości
Lubiepomidorki

Pierwsza uprawa wedding cake x1 girl scout cookies x2

Rekomendowane odpowiedzi

@Mr.Green To jutro tam zrobie porządek z tyki paparuchami

Nie mam nic na kwitnienie tylko to co w starterze czyli w piatym tygodniu dalem organtex i bactrex tak jak w instrukcji. Dalem poltora tabsa na doniczke. Jedyne co dawalem roslinką, to to co w starterze od biotabs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lubiepomidorki czyli Ty masz ten zestaw startowy w kartonowym pudełku? 

Dokup PK banana i najlepiej kompost Tea od Biotabs. Daje bardzo dobre efekty na flo. Topy puchną jak szalone a żywica to aż się wylewa. Sam używam i jestem zawszę zadowolony z efektów. To takie nitro + gliceryna dla topów. 

:roorrip:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuje tego pk banana z tymi herbatkami za duzo zabawy, powywalałem te liście badziewne. A co z tym naginaniem szczytów ktore za wysoko idą moge tak delikatnie je hamować siatką czy lepiej zostawić bo w jednej roslince ten glowny szczyt jest nabity i jak tylko dostaje swobody to idzie ostro a góre. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lubiepomidorki napowietrzyć mieszankę to nic skomplikowanego :) wsypujesz co trzeba i włączasz pompke.. reszta robi się sama. 

:ghelyon:

Jak tam uważasz. Ja próbuję tylko doradzić z własnego doświadczenia. Jak dla mnie herbatka robi mega robotę i nie wyobrażam sobie zadowalającego wyniku z uprawy bez tego bosterka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 dzień od posadzenia 21 dzień 12/12.

Wczorajj roślini miały obcinane niższe partie liści i odrosty. Ogólnie zastanawia mnie różnica jaka jest miedzy jednym a drugim girl scout cookies ogolnie ta  najmniejsza roslinka odstaje gęstością i grubością pistyli jest ich wiecej są długie nabite białe i sztywne bardzo sie rozni od obu roslin pod tym wzgledem, nie idzie tez w gore roslina wyglada jakby sie skupiła tylko na kwiatach nawet w najnizszych partiach są takie włochy

IMG_20250428_204117827.jpg

IMG_20250428_204051118.jpg

Możliwe ze to jakiś automat czy coś? Skąd taka różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lubiepomidorki rozbieżność genetyczna.

Kup 10 pestek randomowego banku i jak je wysiejesz to masz małe szansę że rośliny będą nie tyle co takie same a nawet podobne. 

Często rośliny będą się różnić i to nawet w takim stopniu że będą wyglądały, smakowały, rosły i działały jak inne odmiany.

Ewentualnie możesz mieć klepke jak zielonka.. że go oszukali lub się pomylili i mu inne pestki zapakowali :classic_laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 dzień od posadzenia 24 dzień kwitnienie, zamowilem pk 5-8 od bio tabs w poniedzialek już dostaną. Mam pytanie co do wysokości roślin bo jest juz spora różnica, co zrobić w takiej sytuacji kiedy jedna z roślin bardzo wyciągła.

IMG_20250501_133518293.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W najgorszym wypadku będziesz musiał złamać wysokie łodygi do boku, ale jak się skończyły rozciągać to tak jak Lady mówi coś podstaw, Teraz po rozciąganiu możesz też trochę liści pourywać tych co zasłaniają, nie za dużo na raz, tu i tam szczególnie te co są skierowane do środka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

66 dzień od posadzenia, 36 dzień 12/12 Wedding cake ma takie popalone końcówki o co moze chodzić? W poniedziałek rośliny dostały pierwszy raz coś innego poza starterem od bio tabs a konkretnie po 10ml pk od bio tabsa, no i są już po fryzjerze ostatecznym którego zrobiłem wczoraj ( tak do polowy roślinek wywalilem liście, też troche ze środka i te odrosty takie drobne tez wywaliłem)

IMG_20250511_185943254.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

75 dzień od posadzenia/43 12/12.

Roślinki sobie kwitną puchną zdrowe tylko wedding cake ma te końcówki popalone, dostały 2 raz pk od bio tabs. Jak to jest z usuwaniem tych pizdryków co wyrastają na dole roślin, usuwać je caly czas czy zostawić nie stresować roślin, fryzjera juz nie bede robił zeby nie stresować, teraz widze ze jak nie ruszam ich to fajnie puchną po ostatnim fryzjerze miały chwile przestoju czuje ze chcą mieć spokój to nawet tych pypci nie obrywam.

IMG_20250520_000428513_HDR.jpg

IMG_20250520_000409715_HDR.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

82 dzień od posadzenia, 50 12/12. Coś proponujecie z nimi zrobić, czy zostawić je s spokoju i niech kwitną do końca?IMG_20250527_195833963_HDR.thumb.jpg.d4f6e277c274e0b44dd8ef814b7e1058.jpg

IMG_20250527_195535036_HDR.jpg

Edytowane przez Lubiepomidorki
Dopisanie paru zdan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi