Skocz do zawartości
Cykacz

[60x60x180] 3x runtz muffin 1x gellato. Marsts1000

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, JarzynaSWDN napisał:

Smaż bekon zanim otworzysz boksa 😂

Ja bym upierdolil liście w środkowej części żeby odsłonić dolne partie bo trochę wysokie są a te wiatraki na górze wszystko zasłaniają 

Myślałem o tym ale bałem się że je przyblokuje? 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja tam ucinam po kilka listków co jakiś czas i nie ma problemu, nie musisz ucinać wszystkiego, z tych środkowych gałęzi po jednym większym wiatraku tak żeby odsłonić, tylko nie ucinaj liści które wyrastają z topów, tylko tebco rosną bezpośrednio z łodygi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywaliłem trochę listków dziś i akurat noc nastała, jutro zobaczę jak to wygląda i może wywalę jeszcze parę 

IMG_4914.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Mr.Green napisał:

@Cykacz zacnie to wygląda 

:yummy:

A dziękuje, poodsłanialibyście tam coś jeszcze czy zostawić je w spokoju?

I nie wiem czy w czerwcu jak wysusze plon nie wrzuce jakiś szybkich autosów od rqs'a o których pisaliście.

Miałem nie robić autosów ale czuje w kościach że plon z tego co tu jest nie wystarczy do końca sierpnia xD a we wrześniu znowu sezony aby na święta były.

https://www.**************/nasiona-konopi-hybrydy-f1/620-epsilon-f1.html

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykacz nie ma co za bardzo odsłaniać bo są dość dobre odstępy i prześwity. Jest ok. Teraz to aby do końca doprowadzić i będzie elegancko.

Mógłbyś ewentualnie ścinać na raty żeby doły złapały więcej światła na końcówkę ale to wydłuża trochę uprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Mr.Green napisał:

@Cykacz nie ma co za bardzo odsłaniać bo są dość dobre odstępy i prześwity. Jest ok. Teraz to aby do końca doprowadzić i będzie elegancko.

Mógłbyś ewentualnie ścinać na raty żeby doły złapały więcej światła na końcówkę ale to wydłuża trochę uprawę.

Problem jest taki że tego mniejszego boxa którego miałem poskładałem i nie chce mi sie tego z garażu wyciągać.

Planuje je sciąć w okolicy 25-30 maj bo boje się już troche o temperatury, box stoi na poddaszu i tylko tu moge suszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Mr.Green napisał:

@Cykacz poddasze izolowane czy po prostu strych?

mieszkalne ale to stary dom i to 20 lat temu bylo izolowane wełną mineralną tu latem jest gorąco jak chuj a zimą jak nie napalisz w kominku lub nie odpalisz gazu to zimno 😜 w drugiej chacie którą buduje już jest fajniej bo tam jest to dobrze zrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 minut temu, Mr.Green napisał:

@Cykacz czasami 20lat temu robili lepiej niż dzisiaj hehe ale to inny temat. 

Żeby tam za goraco nie było bo palonko wyschnie na wiór za szybko.

Ogólnie wełna mineralna to bardzo dobry materiał izolujący :passitleft:

To było robione jak miałem 10 lat 😜 

No tym się martwie w tamtym roku musiałem wrzucić po 3 dniach do słoika i 3 razy na dzień go otwierałem na 20-30 min, mieszałem to jaranie aby nie pogniło

w tym momencie w boxie jest 25c przy off lampie  ;/ a na dworze niby pokazuje 20. Bo gdy zbliża się lato i jak jest sezon w boxie to sobie zrobiłem 12/12 aby na dzień wypadało żeby za gorąco nie było

Z ciekawości sobie na szczytach trichomy posprawdzałem i wygląda to obiecująco gdzie niegdzie widać jeszcze przezroczyste ale też widać mleko i zaczynające się brązowe kropki pojedyńcze jak ogarne jak zrobic zdjęcie aby bylo coś widać to wrzuce.

pierwszą uprawę w życiu to uciachałem gdy były mniej rozwinięte xD Ale na razie silna wola jedynie martwi mnie pogoda

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, Mr.Green napisał:

@Cykacz dlatego ciężko się uprawia w miejscach ze skrajnymi warunkami pogodowymi. 

Wiem nic nie poradze, mam nadzieje że będą na tyle mocne że nawet jeżeli się je przesuszy to będą klepać ale raczej będę po prostu 4-5 dni trzymał w namiocie a potem chyba otwierał często słoik, zobaczymy bo może się pogoda trafi gorsza. To troche chłodniej będzie.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 minut temu, Mr.Green napisał:

@Cykacz trzymam kciuki. Zawsze możesz tam wymurować małą pakamerke :classic_laugh: taka cegła trzyma chłód.. 😛 nie wiem jak długo tam masz zamiar jeszcze uprawiać.

Ja jako budowlaniec to bym tam odjebal zaraz jakaś konstrukcję.. 😄

przez 2-3 lata nie skończę domu(pierwsza i kurwa ostatnia budowa)  jeszcze ja mam dwie lewe ręce do tego + to jest użytkowe to tak trochę lipa xD a problem mam taki że tu mi tego dziewczyna nie ruszy a gdzieś indziej mi wypierdoli i musiałbym zakończyć ten związek

Tamten domek który robie to zostawiłem mury oryginalne z kamienia i na dole to jest zajebiscie latem chłodniutko

Na tej wsi to mnie kusi aby zapierdolić w stodole uprawe ale tam to już bym musiał chyba sprzedawać ;D

W sumie to mam pewien pomysł, mam u góry taką kanciapke która jest po srodku tam mamy rzeczy swoje typu ubrania których sie mniej używa.

Nie wiem czy tam nie wpierdole tego boxa bo tam pare stopni jest mniej względem reszty strychu.

Wrzuciłem tam miernik temp/wilgotnośći zobacze ile tam jest w pokoju z boxem jest z 22-23 stopnie w boxie 25 ale jak tam wchodze to czuć różnice

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Udało mi się coś takiego zrobić widzicie tu coś ? Xd

IMG_4978.jpeg

IMG_4979.jpeg

IMG_4980.jpeg

IMG_4981.jpeg

druga fota to gellato.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cykacz nie lepiej telefonem spróbować na zoomie i dobre światło. Trochę się pobaw bliżej dalej i często telefon robi dobre fotki.

No pokombinuj coś z tym składzikiem lub licz na łaskawą pogodę.. ale wiesz.. ocieplenie klimatu itp xD 

Nie dobrze jak partnerka nie podziela twojego hobby :smokelots:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi