Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@WymiataczMega nawet sobie już szukam mojej ulubionej pani na youtube z którą lubiłam się kiedyś rozciągać. Musze jeszcze poodkurzać podłogę bo mój zwierzyniec dba o to abym nigdy nie miała czystej podłogi, dopiero jak poodkurzam to będę mogła rozłożyć sobie matę itp. W sumie to chyba mogę potraktować odkurzanie jako wstępną rozgrzewkę. 🤔

@WBB jeszcze w piżamce siedze ale zaraz się ogarnę. 🤫

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze 👍. Pierwsze treningi zacznij od rozciągania właśnie . Później proponuje coś takiego.

Trening główny (2–3 rundy, w zależności od samopoczucia):

1. Przysiady klasyczne – 12 powtórzeń

2. Pajacyki (lekko, bez skoków – opcjonalnie) – 30 sekund

3. Wykroki w miejscu – po 8 na nogę

4. Deska na przedramionach (plank) – 20–30 sekund

5. Unoszenie bioder w leżeniu (glute bridge) – 15 powtórzeń

6. Naprzemienne sięganie do kostek w leżeniu (ćwiczenie na brzuch) – 20 powtórzeń

Wspólnie z czatem taki trening skleiliśmy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega tak delilatnie? 🤔 Jak już się zmobilizowałam to myślałam że od razu polece na grubo tak żebym przez pierwsze pare dni chodzić ani ruszać się nie mogła. No ale może faktycznie lepiej będzie zacząć rozsądniej. 👍 Koczek zrobiony, szukam jakiejś muzyki i biore się za odkurzanie i ćwiczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega miałeś racje, przecieniałam się... 😅 Kondycja już nie ta sama co kiedyś, ledwo dociągnęłam trzecią serie do końca chociaz już przy pierwszej miałam szczerą ochotę się poddać i myślałam że nie dam rady. 😐

Z rozciąganiem przed ćwiczeniami chyba przesadziłam, przypomniałam sobie o mięśniach o których istnieniu zapomniałam już dawno temu. Ide pod prysznic, nogi mam jak z waty, zapowiadało się tak niewinnie ale chyba jednak będą zakwasy. 👍

No ale satysfakcja też jest. 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega oczywiście wykroki. Musiałam sobie przerwy robić na spacerek wkoło pokoju bo inaczej bym nie dała rady, kręciło mi się w głowie i miałam mroczki przed oczami. 😅 Pewnie od intensywności ćwiczeń i od tego że nie jestem przyzwyczajona, a może po prostu już dawno mój organizm takiej dawki tlenu nie otrzymał. 🤔🤷‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi