BulbasaurB 88 Posted January 6 Witam jest to mój drugi indoor. Sprzęt do uprawy : Ac Infinity Namiot do uprawy Cloudlab 642 (120x60x180 cm) Inteligentny kontroler 69 Pro Wentylator kanałowy Cloudline Lite 6” IONFRAME EVO3 280w Wentylator klipsowy Cloudray S6 Gen 2 Filtr węglowy 150mm donice materiałowe 14 L Nawozy tym razem będę leciał na mineralnych od canna Ziemia z Plagron lightmix . Aktualnie czekam aż nasiona wykiełkują i będę robił aktualizacje co 7 dni . 5 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bubble 270 Posted January 7 Trzymam kciuki, ciekawy jestem jak ten topowy sprzęt, więc będę zaglądał, ale w mineralnych to ja nie pomogę. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted January 11 (edited) Siema. Dziś ostatnia sztuka pokazała głowę wiec startuje z odliczaniem. Dzien 1 Nic ciekawego się nie dzieje, dostały po 50 ml wody z canna rhizotonic . W namiocie jest 1 sztuka więcej będzie ona przeznaczona na pyłek. Edited January 11 by BulbasaurB 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted January 19 Dzień 9 Dziewczyny dostają samą wodę do 14 dnia potem zaczynam dolewać nawozy. Ph 5.9 EC 0.1 dobrą wodę mam z kranu co ułatwi nawożenie mineralnymi. 4 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted January 26 Dzień 16 Rośliny dostały nawozy, po za tym nic ciekawego się nie dzieje. Canna Terra Vega 2,5ml/L Rhizotonic 4ml/L Cannazym 2.5ml/L Ph 6,5 EC 1,1 2 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted January 29 Dzień 19 Baby zostały skrócone o głowę i zglebowane. Dostały oprysk Canna Curre na stres + w glebę poszło CalMag 0,4ml/L rhizotonic 2,5ml/L EC 0,4 Ph w jest miedzy 6,4 a 6,5 następnym razem będzie podawana woda o ph 5,7 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted February 3 Dzień 24 Podczas poprawiania sznurków oczywiście musiałem odjebac padake i ujebałem przy 1 roślinie 3 pietra xd przeznaczę ja na pyłek wiec nie ma lipy 😛 Kobity dostały nawozy 3,8 ml/L TERRA VEGA 2.ml/L Rhizotonic 2,5ml/L Canazym 4 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted February 6 (edited) Bry Jak myślicie co to może być ? ph jest 6.4 ec 0,7 dodam ze liście są skierowane w górę . Modli się yebana. Sadze ze ma za dużo papu ale wole dla pewności dopytać. Edited February 6 by BulbasaurB 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted February 6 Za dużo światła Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted February 6 lampa 35 cm ustawiona na 40 % @JarzynaSWDN Podniosę ja do 40 cm Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted February 6 (edited) Ale ile to dli ? to może też być początkiem niedoboru potasu, albo popalenia od nawozu Edited February 6 by JarzynaSWDN Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted February 6 (edited) @JarzynaSWDN 34.2 mol Szame dostają jak ec spadnie do 0,5. Edited February 6 by BulbasaurB Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted February 6 (edited) Ile DLI ci wychodzi jak mierzysz światło? Masz lampę 280w na 40% na chłopski rozum to tak jak by lampa 100w byla na maxa na 35cm nawet bardziej, ja mam lampę 100w i na takiej wysokości i na max pali roślinę więc stawiał bym na światło Tym bardziej że to auto to pewnie swiecisz im z 18 godzin? Jak tak to DLI będzie bardzo wysokie, tu masz chart z dli dla auto 16 godzin światła 100w na 75% na około 40cm daje taki wynik jak swiecisz 18 godzin lub więcej swoją lampą to pewnie wychodzi więcej, te aplikację nie są dokładne no ale chyba trochę za mocno im tam swiecisz Edited February 6 by JarzynaSWDN 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted February 6 (edited) @JarzynaSWDN Po wpisaniu wszystkiego do AI wychodzi ze teraz po podniesieniu jest DLI=21,888 wcześniej wychodziło prawie 43 😛 według AI lampa powinna być na 33 cm aby DLI wynosiło 34 mol Edited February 6 by BulbasaurB Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted Friday at 09:47 AM Jak nie wiem jak ty to tam liczysz, tu na zdjęciu masz mapę ppfd dla twojej lampy, ja AI z tym bym nie ufał, każda roślina jest inna, ściągnij sobie ppfd meter na telefon albo photon ustaw w ustawieniach ile swiecisz godzin i jakie masz spektrum i zmierz ppfd i dli, Tylko jedna roślina tak ma? Ona stoi po środku? Z boku? Lampy maja to do siebie że po środku dają więcej światła może to być problemem. Może zamienić ją miejscem z inną rośliną ? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted Friday at 12:05 PM (edited) @JarzynaSWDN Stoi lewy róg namiotu. Zmniejszyłem moc lampy do 30 % . Edited Friday at 12:08 PM by BulbasaurB Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted Friday at 12:21 PM (edited) To jest źle zmierzone, musisz ustawić typ lampy i czy jest to światło 3500k czy więcej i czy masz czerwone led w nim czy nie. U ciebie pomiar był zrobiony na światło dzienne Edited Friday at 12:23 PM by JarzynaSWDN 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
BulbasaurB 88 Posted Saturday at 11:29 PM (edited) Dzień 30 Dostały papu Terra vega 4,7ml/L Rhizotonic 2ml/L Cannazym 2,5ml/L Cana Boost 2ml/l EC podawanych nawozów 1,2 wypływ 0,8 ph od 5,9 do 6,2 Rośliny nie maja łatwo jak nie światło to cos urwę 3 sztuki odbiegają wielkością od reszty pewno przez światło je zblokowało ale to już naprawione. Pokazały preflowery wiec zaczynam 1 najmniejsza psikać srebrem koloidalnym. Edited Saturday at 11:44 PM by BulbasaurB 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites