Jump to content
Optymalizator

[35x35x90] Lowryder#2 Auto x1

Recommended Posts

10 godzin temu, Optymalizator napisał:

Moze być, że od lampy się tak poprzypalała? Już nie było gdzie podnieść w tak niskim boxie. Już jest wyższy.

Problem dotyczy nowych liści na górze rośliny.

Stawiałbym, że coś złego dzieje się w donicy.

1.Korzenie mają za mokro i przez to roślina nie przyjmuje fosforu (flush + przesuszenie podłoża)

2. Za duże stężenie soli w podłożu (flush)

Edit: osobiście odstawiam że opcja 1 bonwidze że lejesz dużo płyny jak na tak mała donice

Edited by paradwuchlorobenzen

7 minut temu, paradwuchlorobenzen napisał:

Problem dotyczy nowych liści na górze rośliny.

Stawiałbym, że coś złego dzieje się w donicy.

1.Korzenie mają za mokro i przez to roślina nie przyjmuje fosforu (flush + przesuszenie podłoża)

2. Za duże stężenie soli w podłożu (flush)

Edit: osobiście odstawiam że opcja 1 bonwidze że lejesz dużo płyny jak na tak mała donice

Czy jak ją przesuszę będzie ok czy muszę robić flusha?

1 minutę temu, Optymalizator napisał:

Czy jak ją przesuszę będzie ok czy muszę robić flusha?

Gdybym robił to u siebie to przed przesuszeniem zrobiłbym porządnego flusha żeby mieć pewność że nie odłoży się sól (bo korzystasz z nawozów mineralnych).

27 minut temu, paradwuchlorobenzen napisał:

Gdybym robił to u siebie to przed przesuszeniem zrobiłbym porządnego flusha żeby mieć pewność że nie odłoży się sól (bo korzystasz z nawozów mineralnych).

Ile litrów wody na taką donice muszę mieć? Kranówa ma u mnie ph 7.7 wiec chyba odpada (6l mam odstanej)

Edited by Optymalizator

22 minuty temu, Optymalizator napisał:

Ile litrów wody na taką donice muszę mieć? Kranówa ma u mnie ph 7.7 wiec chyba odpada (6l mam odstanej)

Flusha powinieneś robić wodą z pH w okolicach 6,5. Generalnie mając mineralne nawozy powinieneś się starać podlewać wodą o takim pH.

Na 11 litrową donice wykorzystałbym jakieś 25-30  litrów.

Edited by paradwuchlorobenzen

Godzinę temu, paradwuchlorobenzen napisał:

Flusha powinieneś robić wodą z pH w okolicach 6,5. Generalnie mając mineralne nawozy powinieneś się starać podlewać wodą o takim pH.

Na 11 litrową donice wykorzystałbym jakieś 25-30  litrów.

Działam za moment, woda ze sklepu, obniżyłem pH do około 6.520250126_203415.thumb.jpg.ef2d11c657b50f6efe48cfbdb8f100ed.jpg

@Optymalizator slabo spuchło żeby nie powiedzieć że wcale. Masz jakąś za to naukę z tego grow. Ps nawet jeśli ja po trzymasz dłużej to dużo to nie zmieni . Co czeka następne do wysadzenia?

Edited by swistbuds

4 godziny temu, swistbuds napisał:

@Optymalizator slabo spuchło żeby nie powiedzieć że wcale. Masz jakąś za to naukę z tego grow. Ps nawet jeśli ja po trzymasz dłużej to dużo to nie zmieni . Co czeka następne do wysadzenia?

Mam pestki od royal queen seeds do-si-dos auto, zastanawiam się czy nie lepszy byłby nie automat...

Automaty nie wybaczają każdy bład odbija się na plonie i jakości jeżeli zaczynasz przygodę to na sezony lepsze