Skocz do zawartości
moonka

Nowy box z szafy na ubrania

Rekomendowane odpowiedzi

@moonka przy 8 sztukach mozna by zrobic ciecie na proce i leciec na 2 szczyty, ale ja bym sie skłaniał bardziej zeby ciac na Bena I prowadzic na 4 szczyty i powinno być wystarczajaco miejsca

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawialem sie jak zrobic wyprowadzenie przewodow z boxa. Myslalem i myslalem az w koncu natknalem sie na prawie gotowe rozwiazanie. Secret jardin posiada w ofercie rekaw na przewody mocowany do boxa. Mi zostaje jedynie wydrukowac mocowanie pod szafe i bedzie git. Srednica rekawa to 70mm a cena okolo 6 €

20241016_095210.jpg

20241016_095220.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Next stage😂 gorna rurka zamocowana juz praktycznie na stale. Ta w rogu musze znalezc dluzsza aby siegala przybaumniej do 3/4 wysokosci boxa. Taka sama zamontuje po przekatnej z prawej strony przy zawiasach. Posluza one do montazu wentylatorow czy innach gadzetow. Wieczorem bede wiercil otwory pod wyciag oraz wlot powietrza i zamocuje adaptery pod rury. Zdecydowalem sie na 100mm i mniejszy wyciag gdyz zajmuje duzo mniej miejsca a jego moc bedzie wystarczajaca aby ogarnac te 0.6m2

20241017_113127.jpg

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB bede sprzedawal gotowe sety do przerobek szaf odziezowych na growszafy😂 mocowania, adaptery, uszczelki i wszystko co potrzebne zeby w domowym zaciszu zrobic tuning szafy🤣

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlosliwosc rzeczy martwych nie ma granic... Walcze juz drugie popoludnie z wycinaniem otworow w szafie. O ile 70mm poszlo moment tak 100mm idzie jak krew z nosa. Wkretarka co chwile pada albo sie grzeje a wiertarke mam tylko na sds🙈 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka a jakbyś nawiercił sobie dziury wokół zaznaczonego okręgu od wewnątrz linii i tylko wyrównał otwornicą? Nie wiem czy ma to rację bytu ale na taką solucje wpadłem jako pierwsza 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol nie sadzilem, ze plyta bedzie stawiala az taki opor przy wierceniu otwornica. Dobrze, ze jestem uparty i latwo nie odpuszczam😂  Zal mi troche sasiadow bo halas jest przy tym niemilosierny😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli nie po to wymyslili otwornice zeby charatac plyte wyrzynarka😅 chociaz ta akurat walala sie obok😂

Mam chwile wiec moge zamontowac mocowanie do wyciagu. Sam otwor a wlasciwie miejsce ciecia zabezpieczylem przed wilgocia klejem montazowym (zamazalem nim gola plyte). Mocowanie wejdzie w otwor i bedzie z kazdej strony przykrecone do szafy. Powinno to dac szczelne i solidne polaczenie

20241018_215103.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Box w 99% skonczony. Zostaly pierdoly i nieszczesny otwor na wlot powietrza a przydaly by sie ze dwa😅 zamowilem doniczki a pozniej gdy bede mial chwile "dla siebie" to skocze po ziemie. Tym razem plagron promix bo jest bez nawozow i na tym zalezy mi przy kolejnym grow🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciag na swoim miejsc. Trzeba teraz pomyslec jak rozwiacac kwestie sloneczka. W starym boxie zostana narazie 2 ledy a tutaj wsadze jednego. I tutaj pojawia sie problem pod tytulem jak rozmiescic ledy w starym boxie zeby odpowiednio doswietlic rosliny😅

20241019_142201.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ziemie i przyszly doniczki. Ekspresowo bo wczoraj je zamowilem🙂 doniczki 14 litrow i znowu zastanawiam sie nad iloscia🤔 2 doniczki wydaja sie rozwiazaniem idealnym pod ciecie na bena i scrog. 6 idealnie wypelnia powierzchnie szafy a 4 to tak ni w piz.. ni w oko😅

20241019_160508.jpg

20241019_160447.jpg

20241019_160537.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi