Daveron 0 Napisano 1 Października Potrzebuje jakiś ściemniacz do tego Leda jeden już zakupiłem i był niewypałem bo prawdopodobnie okazał się za słaby bo zamiast zmieniać mi natężenie światła powodował mi miganie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 2 Października @Daveron Do panelu LED Spider Farmer SF1000D o mocy 100 W najlepiej dobrać ściemniacz, który jest kompatybilny z obciążeniem LED oraz ma możliwość regulacji prądu stałego (DC), ponieważ większość paneli LED korzysta z takiego zasilania. Oto kilka wskazówek, na co zwrócić uwagę przy wyborze ściemniacza do panelu LED Spider Farmer SF1000D: Typ zasilania: Upewnij się, że ściemniacz jest kompatybilny z prądem stałym (DC). Panele LED zazwyczaj wymagają ściemniacza o napięciu 12V lub 24V DC, zależnie od specyfikacji panelu. Najczęściej stosowanym napięciem dla takich paneli jest 24V. Zakres ściemniania: Dobrze, aby ściemniacz oferował płynne regulowanie intensywności światła, np. od 0% do 100%. Sterowanie ściemniacza: Możesz wybrać ściemniacz manualny, który pozwala regulować intensywność światła za pomocą pokrętła, lub elektroniczny, który można sterować zdalnie. Kompatybilność z LED: Wybierz ściemniacz, który jest oznaczony jako kompatybilny z technologią LED, aby uniknąć problemów z migotaniem lub niestabilnością oświetlenia. Moc ściemniacza: Upewnij się, że ściemniacz obsługuje moc co najmniej 100 W, czyli dokładnie tyle, ile zużywa panel Spider Farmer SF1000D. Warto jednak wybrać model z lekkim zapasem mocy, np. 150 W, dla stabilnej pracy. Niektóre modele ściemniaczy godne uwagi to: PWM (Pulse Width Modulation) LED dimmers, które są idealne do paneli LED. Sterowniki oparte na tranzystorach MOSFET, które zapewniają bardziej precyzyjne i stabilne sterowanie prądem. Przykładowe modele, które mogą działać dobrze z panelem Spider Farmer SF1000D: Mean Well ELG z funkcją ściemniania. KSR Lighting KSRFRD10, który ma szeroki zakres kompatybilności z oświetleniem LED. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach