Tester 1,311 Napisano 19 Września 2019 Przepis na konopną nalewkę GREEN DRAGON Rośliny konopi indyjskiej nadają się nie tylko do palenia ale i do różnego rodzaju wypieków i przetworów. Istnieją różne przepisy dotyczące żywności z dodatkiem marihuany które pojawiają się w mediach, z marihuany można zrobić wiele różnych produktów. Wielu ludzi marihuanę przeważnie pali często nie wiedząc, że może być inny sposób przyjmowania THC. Jak każdy wie marihuana wykazuje przyjemne właściwości psychoaktywne kiedy jest palona. Istnieją również inne sposoby na dostarczenie THC do naszego organizmu, dzięki czemu można zniwelować pewne wady palenia marihuany. Jest to połączenie dwóch odmiennych używek czyli alkoholu i marihuany. Na zachodzie jest to bardziej popularne, taka nalewka nazywa się GREEN DRAGON, w Polsce zyskuje coraz bardziej na popularności, ludzie pokochali tą nalewkę. Nie jest to jakaś nowość bo jeszcze w czasach prohibicji była to metoda jedna z najpopularniejszych w robieniu leków na bazie marihuany. Starsze osoby przyrządzały takie nalewki i przechowywały w spiżarniach, ponieważ były przede wszystkim cenione za właściwości medyczne. Jak przygotować nalewkę z marihuany GREEN DRAGON ? Wykonać nalewkę z marihuany nie jest jakoś trudno zrobić i każdy fan konopi indyjskich powinien poradzić sobie z jej przyrządzeniem. Przy procesie produkcji duże znaczenie ma jaką odmianę wykorzystamy. Alkohol wykazuje działanie bardziej przytłaczające i depresyjne więc najlepiej do produkcji nalewki z marihuany wykorzystać jakieś odmiany z genami Sativy. Aby rozpocząć produkcje GREEN DRAGONA należy przygotować: - spirytus rektyfikowany - kwiaty marihuany - piekarnik - blacha do pieczenia - papier do pieczenia - duży słoik - butelka z ciemnego szkła do przechowywania nalewki - gaza jałowa Kiedy już wszystko masz można rozpocząć zrobienie naszej nalewki 1. Cały materiał konopny dobrze jest wyparzyć gorącą wodą, wtedy osiągniemy lepszy smak naszej nalewki. 2. Kiedy wyparzymy materiał, odsączymy i lekko wysuszymy wtedy go dekarboksylujemy, czyli podgrzewamy tak, aby pokazał on swoje właściwości psychoaktywne. Kiedy tego nie zrobimy to GREEN DRAGON nie będzie działał jak powinien. Nie jest to trudne do wykonania więc nie przejmuj się, jedynie co trzeba zrobić to podnieść temperaturę naszego materiału konopnego. Najprościej to zrobić rozsypując nasze ziółko na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i wsadzenie do nagrzanego piekarnika. Ważne jest aby piekarnik włączyć na zwykłe grzanie bez termoobiegu. Temperatura "grzania" marihuany powinna wynosić 110 stopni Celsjusza a czas ok. 60 minut. 3.Między czasie przygotuj duży słoik, w nim nalewka będzie dojrzewać. 4. Do słoika włóż zdekarboksylowane konopie i zalej spirytusem rektyfikowanym. Proporcje suszu konopnego do alkoholu mogą być dowolne, jednak trzeba wiedzieć, że GREEN DRAGON znany jest ze swojej mocy i fani nalewki z marihuaną zalecają rozpoczęcie produkcji od mniejszych ilości marihuany np. 1 g zioła na 35 ml alkoholu. 5. Zakręcamy słoik szczelnie i chowamy w jakieś ciemne i chłodne miejsce na ok. 2 miesiące, przez ten czas nalewka nabierze odpowiedniej mocy. 6. Kiedy minie dwu miesięczny okres, to odkręcamy słoik, nalewka powinna nabrać zielonego koloru, przefiltrowujemy ją przez gazę, odsączamy wszystko i wlewamy do docelowej butelki która powinna być z ciemnego szkła. Butelka z ciemnego szkła zabezpieczy naszą nalewkę przez światłem, będzie dłużej posiadać swoje właściwości. Należy na początku uważać z dawkowaniem, GREEN DRAGON może zaskoczyć użytkownika. W zależności od tego jakich ilości suszu konopnego użyliśmy oraz jego jakości lepiej zacząć od jednej czy dwóch kropli aplikowanych bezpośrednio pod język. Jest to najszybszy sposób przedostania się kannabinoidów do krwiobiegu dlatego, że błona pod językiem jest cienka. Należy też uważać ze zwiększaniem dawki ponieważ efekt działania może być odczuwalny nawet po kilkudziesięciu minutach od zażycia. Taka nalewka z konopi jest alternatywą dla normalnego palenia marihuany. Dużą zaletą nalewki jest jej moc, która zadziwiła nie jednego fana konopi nawet tych bardziej doświadczonych palaczy. Jednak należy pamiętać, że konopie nie tylko służą relaksowi ale również mają duże właściwości lecznicze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 852 Napisano 19 Września 2019 nie słyszałem jeszcze o Green Dragon trzeba będzie spróbować zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 19 Września 2019 1g na 35 ml spirytu ??? i pózniej qwa spiryt czysty pije ? btw wiem że bimber mocny zamiast spirytu tyz idzie wziąść ? spoko zaraz ide po spiryt i robie bd na świeta ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,311 Napisano 19 Września 2019 @Pan 1g na 35ml to dawka dla początkujących możesz użyć większej ilości suszu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 19 Września 2019 @Tester ale spirytu ? ja pale sporo ( z 1g w sezonie dziennie ) ale nie robilem tego raz pilem ale wtedy duzo wszystkiego bylo wiec nie miarodajne wyniki :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,311 Napisano 19 Września 2019 @Pan 1g zioła na 35 ml spirytu tak mówią żeby początkujący zaczeli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 19 Września 2019 no ale im ziecej ziola tym lepiej czy im wiecej spirytu tym lepiej ? widialem na haszu taka fote co to takie pieknie zione wyszlo niczym absynt :D takie chce a nie metne gofno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 700 Napisano 5 Kwietnia 2020 Miałem 4g takich odpadów z dna pudełka z zeszłorocznej próby outdorowej automatów. Zmieliłem grinderem bardzo drobno, w zasadzie na proch, piekarnik ok 110°C na 30-35min. 200ml oczyszczonego i filtrowanego bimbru 65% Miesiąc w słoiku wszystko się mieszało. Wszystko odcedzone przez kawałek waty w lejku, 4x tak żeby paprochy nie leciały (za każdym razem nowy kawałek waty...) I oto efekt końcowy. Ok 160ml. Wiadomo, trochę zostało w syfach w słoiku i kilka prób smakowych było w tym czasie ale jest fajne. Smak taki trochę jakby napar z rumianku i pokrzywy, bardzo długo utrzymuje się w ustach. Wypiłem ok 5ml i czekam, nic się nie dzieje. Ok pewnie coś źle zrobiłem, może w piekarniku spaliłem ale smak świetny. Mija 1-1.5h, obiad w między czasie zjadłem i JEB. Świat zwolnił. Gorąco polecam ? 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 6 Maja 2020 Profeska, trzeba będzie spróbować w ten sposób. Zrobiłem troszkę takiego spirytusu ze śmieci po ścince i ostatnio dodałem do ciastek, zdedycowanie warto! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 740 Napisano 16 Czerwca 2020 Ekipa mam pytanie. Zrobiłem dragona, na pół litra 85% dałem ok 15g tematu. Dzisiaj test chciałem zrobić po 3 tygodniach. Dałem 6ml nalewki i wlałem do niej 7 ml czystej wody i nagle zmienił się kolor. Ziomek jak robił to miał wręcz kolor kiwi a tutaj to coś takiego ? to normalne? W smaku trochę siano @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,311 Napisano 16 Czerwca 2020 @mirecki klepło Cię ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 700 Napisano 16 Czerwca 2020 @mirecki po co dolewałeś wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 740 Napisano 16 Czerwca 2020 @Bimbrownik 85% trochę dużo (ja wolę temacik niż alko i taki amator ze mnie jeśli o to chodzi ?) @Tester po około godz czasu czuje w sobie działanie nalewki ale na chwilę obecną nie jest to jakaś mega ciężka faza ale myślę że okazjonalnego palacza by wzięło dość dobrze. Zobaczymy co będzie za godzinkę. Po ciasteczku bania weszła mi po ok 1,5h czasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 700 Napisano 22 Czerwca 2020 @mirecki nie mam pojęcia czemu tak się zrobiło jednak wiem, że rozcieńczanie swojskiego spirytusu z wodą tak się często kończy. Często bo ludzie mają jakąś obsesję na temat wody ze sklepu i kupują do tego celu różne wysoko mineralizowane wody. Ja zawsze robię próbkę. Może tu jest przyczyna. Gdyby był czysty to wyszedł by mętny, a jak był z ziołami to wyszło takie mleko ale jak smakuje i kopie to się w oczy nie rzuca kolorem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 740 Napisano 22 Czerwca 2020 @Bimbrownik owszem tu się zgadzam, dzisiaj jeszcze skosztuje żeby przypomnieć sobie jak smakuje i następna próba za miesiąc, oby nabrało więcej mocy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 8 Sierpnia 2020 Ziolo w piekarniku, za 60 min zalewam spirytusem 1 @Wspomnij Cytuj Happiness is not good enough for me. I demand euphoria !!! Moje Porady sa darmowe, ale pamietaj że korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialność 🤣 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 700 Napisano 8 Sierpnia 2020 Ja dziś wieczorem lub jutro piekę ciastka ale nalewki i ogólnie wyroby alkoholowe zawsze nr 1 w moim sercu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielone krainy 4,622 Napisano 27 Czerwca 2021 Qrde chciałem sobie zrobić nalewkę, ale obawiam się dekarboksylacji. Dzisiaj od sąsiada czułem smażone kotlety, a nie chciałbym, aby on w zamian poczuł ode mnie "pieczone" zioło. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Czerwca 2021 @Zielone krainy to może załatw mini piekarnik elektryczny i wyjedź na działkę o ile takową posiadasz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielone krainy 4,622 Napisano 27 Czerwca 2021 @Morenn Odpada niestety, ale w innej sytuacji to byłoby, jakieś wyjście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach