Lady Green 1,742 Posted October 2 @Gonzo masz tam jakiś wiatrak mieszający? Może to przez ten oprysk który robiłeś tak się stało? 🤷♀️ Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gonzo 2 Posted October 2 Naturalnie, że mieszak jest. Oprysk to z miesiąc temu był. Jak pisałem oparty o folie był i chyba go przypaliło. Wystraszyłem się, że to plecha, dlatego wolałem zapytać. Dzięki za zainteresowanie. Zbyt wiele im już nie pomogę. Dzisiaj podlane pk i orgatrex. Litr na trzy. Staram się nie podlewać więcej na raz bo przy takiej ilości to potrafi dołem wypływac. Jakieś wskazówki mile widziane. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lady Green 1,742 Posted October 2 @Gonzo litr na 3 rośliny? Doniczki takie jak w 1 poście? Zdecydowanie za mało. Jeśli ziemia jest przesuszona to nic dziwnego że woda wypływa dołem, podlewaj na raty, małe ilości co kilka minut, ja moim już po 1,5l leje na doniczkę a kwitną od tygodnia dopiero i doniczki 11l. 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WBB 1,909 Posted October 2 Ja zawsze leję im pierwszego "łyka" przy krawędzi i czekam chwilę żeby "uszczelniło" się przy ścianach donicy. 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gonzo 2 Posted 9 hours ago W dniu 02/10/2024 o 09:02, WBB napisał: Ja zawsze leję im pierwszego "łyka" przy krawędzi i czekam chwilę żeby "uszczelniło" się przy ścianach donicy. Twoim sposobem to ostatnio 5l wypiły. Podlewam co dwa dni powoli do momentu jak woda wychodzi lekko bokami, ale po chwili i tak dolne korzenie wypijają reszte. Ogulnie 1 i 2 wydaje mi się, że nie wyglądają najgorzej. Tylko te przędziorki czerwone🤦♂️ Kupiłem w torebkach"te dobre" co miały zjeść te "złe". Jest ich sporo a na krzaku 3 od zatrzęsienia, włażą już na cukrowe, a nawet gniazdka sobie budują. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites