PogromcaBaobabow 177 Posted September 30 @WBB no nie myślałem że wyrywkowo się gniecie czy coś 😂 gdzieś mi się obiło że ktoś tak ziemię przygotowywuje i sam się zdziwiłem dlatego wolałem tu zapytać 😂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 3,231 Posted September 30 Jakie kamyki xD po co to gnieść wtf 😅 w tych plugach z tydzien po wyjsciu mozesz je trzymac Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted September 30 @Boczelli i potem do przygotowanej ziemi jak w instrukcji biotabs i będzie si ❤️🔥 ta Gorilla ma wszystkie trohomy fest mętne ale niewiem ile do ścinki też dostała po dupie 😂 1 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wladimir 266 Posted September 30 @WBB 55 minut temu, WBB napisał: @PogromcaBaobabow a po co to gnieść? I wszystkie? To jest perlit... czyli pumeks... on ma dawać lepsze napowietrzenie i drenaż ziemi. Nie do końca perlit i pumeks to to samo, obie to skały wulkaniczne pomagające napowietrzyć podłoże. Mają trochę inne właściwości. Pumeks nie wypływa z wodą na powierzchnię. Jezeli długo uprawiasz w jednej donicy to wygodniej mieć pumeks bo pozostaje na swoim miejscu. Ogólnie to substytuty w aeracji podłoża. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pumeks https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Perlit_(skała) @PogromcaBaobabowJak suszysz całe rośliny to obrywaj wiatrakowe liście, a resztę tak jak powiedziałeś będzie git. Możesz nawet dziś kiełkować co za problem. Możesz siewki robić w ziemi do siewu, krążkach czy eazy plugs obojętne. Technika dowolna. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted September 30 (edited) @Wladimir @Wladimir no jutro przyjdzie to na sadzonki zamykane tylko że lampa jest na 100% niewiem kiedy wytnę Gorille dlatego ma obawy Edited September 30 by PogromcaBaobabow Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WBB 2,097 Posted September 30 @Wladimir ale pamiętam jak byłem mały to pumeks pływał na powierzchni w wannie jak statek 🙂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted September 30 @WBB prawda 😂 ja kiedyś miałem płyn o zapachu coca-coli i wypiłem wodę z wanny 😂 wiec teraz wolę o wsystko pytać 😂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wladimir 266 Posted September 30 Chodzi mi o to że nie wychodzi sam z ziemi jak perlit przy podlewaniu. Pływać musi bo to aeracja, jeden i drugi na powierzchni się utrzyma wody. @PogromcaBaobabow a jak trichomy wyglądają? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted September 30 @Wladimir no te dwie pozostałe lemonade mają minimum brązowych a Gorilla wszystkie bardzo mętne nawet bardziej mętne niż w lemonade Pozostałe lemo w tym tygodniu zetnę napewno a gorille jescze potrzymam chwilę zobaczymy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted October 2 Panowie jak robię podlanie zimna wodą z lodem to mogę po tym dać do ciemni na 48 czy jak to najlepiej połączyć ? Już kilka trochomow jest brązowych więc myślę że to już pora 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
swistbuds 51 Posted October 2 @PogromcaBaobabow Możesz. Ja tak robiłem nigdy nie było lipy. Ja odpalałem jeszcze mieszaki na maxa. Woda z lodem możesz podlewac nawet kilka podlan ostatnich. Wtedy ona wie że to już ostatnie jej dni i zaczyna jeszcze szybciej dojrzewać. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted October 2 @swistbuds mieszak chodzi na max myślałem że 2 wyniosę do piwnicy po podlaniu tam mocnej wentylacji nie ma ale mogę okno uchylić na parę h i myślę że będzie git chyba w dwa dni raczej nie spleśnieje @swistbuds bo goryla jescze myślę że potrzymam chwilę dłużej chyba że też go wycinać on wszystkie trichomy ma mętne @Boczelli chyba że ty coś pomożesz Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
swistbuds 51 Posted October 2 @PogromcaBaobabow @PogromcaBaobabowSprawdz najpierw tam wilgotnośc żeby nie było lipy na ostatniej prostej. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted October 2 @swistbuds tak się krzaki suszą sprawdzany tydzień pomiaru był ciągłej 19 stopni 50-60 max wilgotności @swistbuds myślę czy ten goryl może być ścięty bo jak tak to zostawię je w namiocie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 3,231 Posted October 2 @PogromcaBaobabow z tą piwnica to bym nie ryzykował. Co do ciemni przed scinka to zdania są podzielone czy to coś daje czy nie. Jak chcesz startować z nowym grow to tnij wszystko. Tak czy siak jak chcesz nowy projekt zaczynać to ja bym już kielkowal Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
swistbuds 51 Posted October 2 @PogromcaBaobabow Powyżej 50% to trochę sporo. Ja staram się trzymać poniżej 50% w ostatnich tyg. Wiesz to Twoja decyzja czy je kosić. Fajnie żeby trichomy były mleczne chociaż. Możesz je zostawić jeszcze chwilę. A ta co chcesz podlać woda z lodem możesz podlać 2-3 razy spokojnie i wtedy może gorilla dojdzie i zetkniesz wszystkie razem. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted October 2 @Boczelli no właśnie chce zaczynać to mówisz mogę tą Gorilla też potraktować kosa to dziś podleje lodowata potrzymam je do jutra wieczora bez światła i zetnę będzie git ? I wtedy sobie przygotuję nowy projekt dezynfekcję zrobię itd @swistbuds no w boxie jest 40 to git Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
swistbuds 51 Posted October 2 @PogromcaBaobabow Nie ryzykuj lepiej z piwnica. Jak chcesz je jeszcze chwilę zostawić podlewaj wszystkie woda z lodem i powinny szybciej zmienić kolory trichomow. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 3,231 Posted October 2 (edited) @PogromcaBaobabow a co planujesz na nowy projekt? Sezony czy automaty? Możesz zmniejszyć swiatlo i trzymac ta ostatnia rosline z nowymi sadzonkami ze 2 tygodnie Edited October 2 by Boczelli Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 177 Posted October 2 @Boczelli szczerze to nie wiem mam z 30 nasion auto jescze tylko myślę czy nie posadzę pierw tych co nie są w laminowanej foli jak trzymać 2 tyg jak lampa musi być nisko ?dosyć i myślałem te weedling cace x6 czy jak się to tam pisze Ona ogólnie wszystkie trichomy to ma mleko postaram się fotkę wysłać później a tu mam te nasiona 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites