Jump to content
PogromcaBaobabow

Lemonade Purple x3 Gorilla Glue x1

Recommended Posts

@WBB

55 minut temu, WBB napisał:

@PogromcaBaobabow a po co to gnieść? I wszystkie? 

To jest perlit... czyli pumeks... on ma dawać lepsze napowietrzenie i drenaż ziemi.

Nie do końca perlit i pumeks to to samo, obie to skały wulkaniczne pomagające napowietrzyć podłoże. Mają trochę inne właściwości. Pumeks nie wypływa z wodą na powierzchnię. Jezeli długo uprawiasz w jednej donicy to wygodniej mieć pumeks bo pozostaje na swoim miejscu. Ogólnie to substytuty w aeracji podłoża.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pumeks

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Perlit_(skała)

@PogromcaBaobabowJak suszysz całe rośliny to obrywaj wiatrakowe liście, a resztę tak jak powiedziałeś będzie git.

Możesz nawet dziś kiełkować co za problem. Możesz siewki robić w ziemi do siewu, krążkach czy eazy plugs obojętne. Technika dowolna. 

@Wladimir no te dwie pozostałe lemonade mają minimum brązowych a Gorilla wszystkie bardzo mętne nawet bardziej mętne  niż w lemonade 

Pozostałe lemo w tym tygodniu zetnę napewno a gorille jescze potrzymam chwilę zobaczymy 

Panowie jak robię podlanie zimna wodą z lodem to mogę po tym dać do ciemni na 48 czy jak to najlepiej połączyć ?

Już kilka trochomow jest brązowych więc myślę że to już pora 

@PogromcaBaobabow Możesz. Ja tak robiłem nigdy nie było lipy. Ja odpalałem jeszcze mieszaki na maxa. Woda z  lodem możesz podlewac nawet kilka podlan ostatnich. Wtedy ona wie że to już ostatnie jej dni i zaczyna jeszcze szybciej dojrzewać.

@swistbuds mieszak chodzi na max myślałem że 2 wyniosę do piwnicy po podlaniu tam mocnej  wentylacji  nie ma ale mogę okno uchylić na parę h i myślę że będzie git chyba w dwa dni raczej nie spleśnieje 

@swistbuds bo goryla jescze myślę że potrzymam chwilę dłużej chyba że też go wycinać on wszystkie trichomy ma mętne 

IMG_3992.jpeg

IMG_3991.jpeg

@Boczelli chyba że ty coś pomożesz 

@PogromcaBaobabow z tą piwnica to bym nie ryzykował. Co do ciemni przed scinka to zdania są podzielone czy to coś daje czy nie. Jak chcesz startować z nowym grow to tnij wszystko. Tak czy siak jak chcesz nowy projekt zaczynać to ja bym już kielkowal

@PogromcaBaobabow Powyżej 50% to trochę sporo. Ja staram się trzymać poniżej 50% w ostatnich tyg. Wiesz to Twoja decyzja czy je kosić. Fajnie żeby trichomy były mleczne chociaż. Możesz je zostawić jeszcze chwilę. A ta co chcesz podlać woda z lodem możesz podlać 2-3 razy spokojnie i wtedy może gorilla dojdzie i zetkniesz wszystkie razem.

@Boczelli no właśnie chce zaczynać to mówisz mogę tą Gorilla też potraktować kosa to dziś podleje lodowata potrzymam je do jutra wieczora bez światła i zetnę będzie git ? I wtedy sobie przygotuję nowy projekt dezynfekcję zrobię itd 

@swistbuds no w boxie jest 40 to git 

@Boczelli szczerze to nie wiem mam z 30 nasion auto jescze tylko myślę czy nie posadzę pierw tych co nie są w laminowanej foli jak trzymać 2 tyg jak lampa musi być nisko ?dosyć i myślałem te weedling cace x6 czy jak się to tam pisze IMG_2927.thumb.jpeg.589bb2540ea3411b32a4e77eae9f58c9.jpeg Ona ogólnie wszystkie trichomy to ma mleko postaram się fotkę wysłać później a tu mam te nasiona