Kielnia 13 Napisano 1 Października 2019 Godzinę temu, doominik napisał: sterowanie z termostatami a to sterowanie to jakie masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Października 2019 9 minutes ago, Kielnia said: a to sterowanie to jakie masz ? mam w sumie 2 sterowniki: 1) Sterownik, na którym ustawiamy określoną temperaturę i minimalna moc (obroty) wentylatora, a on sam sobie ustala moc od założonego min. do max. w zależności od temperatury. 2) to sterownik, który pożyczyłem od farelki, którą moja ❤️ nagrzewała sobie łazienkę. Ustala się temp. i on włącza i wyłącza wentylator czy co tam do niego podłączymy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Października 2019 @doominik wiatrak mieszajacy powinien chodzic caly czas. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 1 Października 2019 (edytowane) 2 godziny temu, CheMsKuN napisał: wiatrak mieszajacy powinien chodzic caly czas. Dokładnie, łodygi muszą być silne by udźwignąć te wszystkie pąki Po za tym w naturalnych warunkach wiaterek jest przecież cały czas ? A tak na marginesie to widzę, że kolega także poleciał w stronę "świateł Marsa". Dobry wybór Na moje w zupełności Ci starczy na 4 koleżanki, z tym że ja na Twoim miejscu nie ładowałabym ich docelowo w 11 litrowe donice bo wtedy jak na boxa o szerokości 50x50 będzie naprawdę ciasno jak i zacznie się kombinacja by światło padało równomiernie na każdą. Ja właśnie taki mały błąd zrobiłam przez co musiałam zrezygnować z 4 sztuk na raz - a mam boxa 60x60 Jak masz możliwość zakup donice 9 a nawet 7 litrowe - jeśli to automaty to w zupełności powinny wystarczyć. Edytowane 1 Października 2019 przez Dominika3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 1 Października 2019 Dominika ma racje. 11L donice to taki "wypas", w namiocie 50x50 8L donice doskonale sie sprawdza. Bedziesz mial swobode w boxie, a to jest luixux ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 7 Października 2020 Witam. Wracając do tematu wiatraków wtlaczajacych powietrze. Przed zamontowaniem takowego mój namiot wyglądał jakby był zassany od środka.Jakby powietrze nie nadążało z wlotem. Gdy go zamontowałem w otwór, który wcześniej był jedynym otworem pasywnego wlotu powietrza, namiot się napompowal i to dość pokaźnie. Nie wygląda to naturalnie. Wygląda teraz jakby wyciągający nie nadążał. Czy to normalne aby growbox wyglądal jak "napompowany"??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Października 2020 @Peka89 może za mocny wentylator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Października 2020 @Peka89 To normalne, a nawet pożądane, żeby namiot lekko zasysało. To się nazywa negatywne ciśnienie i nawet w dużych systemach, gdzie są wentylatory wtłaczające powietrze i większe wyciągające, stroi się to tak, żeby właśnie, żeby namiot lekko zasysało. Inaczej zapach wydostawał by się na zewnątrz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 8 Października 2020 @doominik @Szym Macie oboje rację. Wentylator chyba za mocny bo namiot wyglądał jakby miał wybuchnąć zaraz!! ?? A pod oknem wyczułem zapach od samego rana. Także szybko zrezygnowałem z tego choć to bardzo fajne rozwiązanie aby pozbyć się wilgoci z którą walczyłem,ale zainwestowałem w odwilżacz. Zauważyłem pleche na 3 topach i wolę nie ryzykować. To inwestycja na przyszłość. Mam 10 dni do końca teoretycznie. Na kilku krzakach dziwne, różne rzeczy zauważam co jakiś czas. Wrzucę kilka fotek i fajnie jakby komuś udało się coś zdiagnozować z doświadczenia. Najbardziej jednak zastanawiają mnie roślinki, Grapefruity, które mają bardzo DZIWNE BIAŁE KOŃCÓWKI TOPÓW! Nie wiem czy uda mi się to dobrze pokazać na zdjęciach, ale jest ich tylko kilka I wyglądają na zdrowe, zbite szyszki tylko o co chodzi z tym białym szczytem? Ktoś co?! A tutaj jakieś przebarwienia fioletowe, liście obsypane jakimś białym gownem ? i małe topki urosly na tej sztuce... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Października 2020 @Peka89 Potem sprawdzę co tam masz bo narazie na tel siedze na PC lepiej będzie widać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Października 2020 @Peka89 15 godzin temu, Peka89 napisał: A tutaj jakieś przebarwienia fioletowe, liście obsypane jakimś białym gownem ? i małe topki urosly na tej sztuce... przebarwienia się czasem robią a te białe to nie wiem czy chodzi ci o trichomy czy jaki coś innego, może mączlik 15 godzin temu, Peka89 napisał: wyglądają na zdrowe, zbite szyszki tylko o co chodzi z tym białym szczytem? Ktoś co?! pierwszy raz takie coś widzę jakiś mutagen .... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 9 Października 2020 Chodzi o to białe na liściach. Tu jeszcze jedno zdjęcie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 9 Października 2020 (edytowane) @Peka89 to chyba mączniak Edytowane 9 Października 2020 przez Kozak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 9 Października 2020 Tutaj zdjęcie całości, około 10 dni do końca. Tutaj widoczne różnice w odmianach. Na czerwono : Bruce Banner Na niebiesko : Gelato Na szaro : Grapefruit 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach