wolf32 5 Posted July 25 Cześć wszystkim! Jestem nowy w temacie uprawy medycznej marihuany i chciałbym zacząć swoją przygodę z hodowlą. Szukam gotowego growboxa, który pomoże mi na starcie. Zależy mi na sprzęcie, który jest łatwy w obsłudze i odpowiedni dla początkujących. Czy macie jakieś rekomendacje lub sprawdzone modele, które warto rozważyć? Każda rada będzie dla mnie cenna! Dzięki z góry za pomoc! 😊. Albo ewetualnie jakis poradnik jak samemu taki zrobić tanim kosztem Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 1,903 Posted July 25 Witam. Jaki rozmiar boxa? Jakiś budżet? Szukaj zestawu np z marshydro bądź spider farmer. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolf32 5 Posted July 25 No powiem szczerze jestem w tym zielony chciał bym się tak zmieścić w granicach 300,500 zł Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 246 Posted July 25 @wolf32 w tym budżecie to sam namiot Jak chodzi o zestawy Mars hydro czy spider farmer to zmień PLN na € i będzie git Bez ziemi doniczek nawozów i roznych pierdół 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolf32 5 Posted July 25 Hmm tak myślałem że to będzie drogie a ja dopiero zaczynam co proponujecie wystarczy np hodowla w samej doniczce i balkon ma to sens? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
KomendaStołecznaPolicji 7 Posted July 25 (edited) Jak masz taki budżet to lepiej zrób outdoora. Dobry zestaw na lata: Growbox: 1m2 - 400 PLN LAMPA LED MARS HYDRO 480w - 2000 PLN Donice 4x AirPot - 25L 300 PLN Wiatraki mieszające - 300-400 PLN Wyciąg z filtrem 400 PLN Wtłaczający 200 PLN odzywki 200 PLN Ciężko za 500 PLN zrobić coś solidnego. Powodzenia Edited July 25 by KomendaStołecznaPolicji Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted July 25 10 minut temu, wolf32 napisał: Hmm tak myślałem że to będzie drogie a ja dopiero zaczynam co proponujecie wystarczy np hodowla w samej doniczce i balkon ma to sens? Że nikt jeszcze nie napisał hodować to możesz świnie ^^. Uprawiamy, tak jak robisz to w odpowiednim czasie to ma to sens Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolf32 5 Posted July 25 A pc box na początek ? , a jak nie no to doniczka i balkon mi zostaje Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 1,903 Posted July 26 @wolf32 trochę późno na uprawę balkonową. Możesz spróbować. Zobaczysz czy zabawa z dziewczynami 😉 ci siedzi. Wtedy jakiś box może sobie skompletujesz. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolf32 5 Posted July 26 No to pobox ale nwm jak taki zrobić 😄 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolf32 5 Posted July 26 To bedzie trudniejsze niż myślałem xd Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolf32 5 Posted July 26 Zrobił by mi ktoś takiego boxa oczywiście zapłace dam po prostu komuś zarobić Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 246 Posted July 26 @wolf32 nie przesadzaj 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolf32 5 Posted July 26 Nie mam takich umiejetnosci do skrecania itd a tym bardziej tam trzeba będzie lutować pewnie te wszytkie kable jakoś połoczyć a serio chce medyczniaka od paru lat 10 lat na depresje sie leczę i teraz mam na bóle po wypadku samochodowym prosiłem się lekarzy o jakąś alternatywe to nie tylko tabletki Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 246 Posted July 26 @wolf32 w prawo zakręcasz w lewo odkręcasz, do kabli jakiś poradnik na yt i jazda Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 1,903 Posted July 26 Sam zrobisz to satysfakcja większą będzie. Ja nawet jak czegoś nie potrafię zrobić to i tak mówię że inni robią to i ja zrobię 😅. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 246 Posted July 26 A jak będziesz nawijał że nie umiesz to się nigdy nie nauczysz 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,586 Posted July 26 Ludzie po garazach buduja bomby czy inne wynalazki a Ty piszesz, ze nie poskrecasz sobie malej szafeczki?😅 czasami zaczynam watpic w ludzi gdy czytam takie teksty🙈 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites