Boczelli 2,871 Posted September 30 Ja na 1.44m2 całego wega swiecilem ~160W i pięknie rosły. Ja to myślę że im jest już po prostu duszno w tych donicach i albo chcą do wiekszych albo zakwitnąć, co też może mieć wpływ na ph. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted September 30 @Boczelli to, ze im ciasno jest wiecej niz pewne bo ile moga sie rozrastac w tych niewielkich doniczkach. Jakos to ogarne bo w sumie nie mam innego wyjscia😅 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted September 30 Ok... czym skutecznie obnizyc ph wody?😅 zamowie jakies ph- ale zanim przyjdzie potrzebowal bym cos "na juz". Skalibrowalem miernik i sprawdzilem jaki ph ma woda, ktora podlewam. Az sie przerazilem bo pokazalo 8.3🙈 podlewanie jutro bo maja jeszcze wilgotno i nie chce narobic wiekszego bigosu Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted September 30 (edited) Kwasek cytrynowy, tylko nie syp bezpośrednio do wody z nawozem, rozpuścić w osobnej wodzie i jej używać do obniżania ph, to trochę nie stabilne to znaczy że pH tej wody może się zmienić po czasie, musisz sprawdzić ph wody z odżywkami ja jak naleję wszystko to obniża mi ph wody z 8.2 do 6.8 Edited September 30 by JarzynaSWDN 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted September 30 @JarzynaSWDN kwasku nie mam ale wyczytalem, ze ocet dziala identycznie 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,871 Posted September 30 @moonka ja zbijalem wlasnie octem jak robilem na biobizzach. Sprawdź sobie ph run offu z donicy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted September 30 @Boczelli jednak podlalem je dzisiaj bo zona powiadomila mnie, ze jutro mam inne plany😂 zbilem ph wody do 6 dodajac po 1.7ml octu na 2litry wody. Kazda roslina dostala po 1.5litra tak aby cos wiecej wyplynelo dolem. Pomiary ph wody w podstawkach pokazaly okolice 6.4 - 6.55 4 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,871 Posted October 1 @moonka ph w miare ok. One przelaczone juz sa? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted October 1 @moonka powiedz żonie że bredzi i niech się lepiej za sprzątanie weźmie, bo w namiocie ważą się losy wszechświata 😂, nie ma nic ważniejszego od ph ziemi 😅 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 1 @Boczelli przelaczone od soboty @JarzynaSWDN zona moze i bredzi dzisiaj wazniejszy jest basen z mlodym niz ph ziemi😉 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wladimir 219 Posted October 1 Te solówki co chcą ponad szereg się wybić trzymaj w ryzach. Baldachim równy utrzymywałeś cały czas. @moonka jarzyna nie ma żony, nie rozumie. Kolejność musi być zachowana: rodzina, dom, praca... 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 1 @Wladimir starm sie je utrzymywac rowno ale teraz na indukcji nie chce ich meczyc. Podzialam cos jak zacznal juz kwitnac. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 1 Poplywane wiec mozna bylo zerknac co w boxie piszczy... Double Cookies gdzies sie najwidoczniej spieszy😅 4 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted October 1 (edited) Gitara, moja już też 12 godzinne zmiany robi, jeszcze nic nie widać ale oglądam ją co dzień żeby jakieś jaja nie wyrosły 🧐 Byłem ja właśnie sprawdzić i wygląda na to że też się spieszy już sie pistole małe pokazują 🤣 Edited October 1 by JarzynaSWDN 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 2 @JarzynaSWDN u mnie postepy🙂 juz wiekszosc roslin ma juz drobne oznaki przejscia we flo. Trzeba wygrzebac herbatke i postawic gdzies blizej. Za jakies 2 tygodnie pierwszy czaj wleci w doniczki😂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 2 Przebarwienia nie postepuja ale nie jest tez lepiej🙃 ile czasu beda potrzebowaly na dojscie do siebie po laniu wody z odpowiednim ph?😅 patrzac na nie wydaje mi sie, ze rozwiajaj sie w miare ok tylko ich kolor nie jest taki jak byc powinien 4 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted October 2 Lej wodę z dobrym ph kolorem liści się nie przejmuj, liść palić nie będziesz 😅, moja też ma nowy grow jasny i nie postępuje Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted October 4 Myslalem, ze dzisiaj je podleje ale trzymaja wilgoc woec sie wstrzymam. Jakos nie zapowiada sie aby mialy urosnac duzo wieksze. Wydaje mi sie, ze nie rosna wogole poza kilkoma szczytami😂 4 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,860 Posted Saturday at 12:36 PM Dzien podlewania. 1.2litra na doniczke. Woda ph 6.5 z odrobina acti vera od biobizz. Wyczytalem, ze wspomaga wchlanianie skladnikow z ziemi wiec raczej nie zaszkodzi. Wyplyw rowniez ph 6.5 wiec chyba nie jest zle🙃 8 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted Sunday at 05:22 PM Ładnie rosną, teraz tylko z górki do harvestu 👌 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites