Jump to content
lunatyk44

oliwa z oliwek (sous vide + slow cooker)

Recommended Posts

Na poczatku lecimy z dekarboksylacja metoda sous vide. 20g popcornu pociete na mniejsze kawaleczki, zapakowane prozniowo i do gara.. 90 - 92⁰C przez 2,5h. Jesli znajde potem czas zrobimy od razu oliwe w "slow cooker". Temat Fat Banana - swojaczek✌️

20240717_131728.jpg

20240717_132604.jpg

20240717_140339.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@WymiataczMega jak gotujesz to masz je w domu 😉 . - slow cooker - wolnowar. dekarboksylacje mozna zrobic w piekarniku, nie musisz specjalnie kupowac zgrzewarki prozniowej i grzalki 😃. Ale jakbys przypadkiem mial to polecam wolowine - sztos! Piers z kurczaka w sosie siracha mmm 🤣🙃

odpowiadajac na pytanie - zgrzewarka prozniowa, worki do pakowania, urzadzenie sous vide, wolnowar

potem sito i gaza (pielucha tetrowa albo filtr do kawy itd.) 

dobra, gotowanko gotowe. Zostawiam w kapieli niech przestygnie i cisnienie sie unormuje 🙃🤣. A wiec spacerek z pieselem, potem rower i jak starczy czasu lecimy dalej ✌️

PS o 1 w nocy musze ruszyc cztery litery, praca ... 🫢🤷

17212282150323809097073367499690.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

teraz 3h w wolnowarze, potem na noc do stygniecia. jutro przeleje i w weekend jesli bede mial czas stestuje 🙃. temperatura na zdjeciu. Pozdrawiam grupowiecze ✌️

20240718_164758.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...