lunatyk44 116 Posted July 17 Na poczatku lecimy z dekarboksylacja metoda sous vide. 20g popcornu pociete na mniejsze kawaleczki, zapakowane prozniowo i do gara.. 90 - 92⁰C przez 2,5h. Jesli znajde potem czas zrobimy od razu oliwe w "slow cooker". Temat Fat Banana - swojaczek✌️ 1 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 1,903 Posted July 17 Jakie urządzenia będą mi do tego potrzebne? Pozdrawiam 👊 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
lunatyk44 116 Posted July 17 @WymiataczMega jak gotujesz to masz je w domu 😉 . - slow cooker - wolnowar. dekarboksylacje mozna zrobic w piekarniku, nie musisz specjalnie kupowac zgrzewarki prozniowej i grzalki 😃. Ale jakbys przypadkiem mial to polecam wolowine - sztos! Piers z kurczaka w sosie siracha mmm 🤣🙃 odpowiadajac na pytanie - zgrzewarka prozniowa, worki do pakowania, urzadzenie sous vide, wolnowar potem sito i gaza (pielucha tetrowa albo filtr do kawy itd.) dobra, gotowanko gotowe. Zostawiam w kapieli niech przestygnie i cisnienie sie unormuje 🙃🤣. A wiec spacerek z pieselem, potem rower i jak starczy czasu lecimy dalej ✌️ PS o 1 w nocy musze ruszyc cztery litery, praca ... 🫢🤷 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,640 Posted July 17 @lunatyk44 tyle pierdolenia zeby zrobić oliwę z ziołem? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
lunatyk44 116 Posted July 18 @Boczelli oliwe z ziola nie oliwe z ziolem.. dla ciebie moze pierdologia, dla mnie bardziej przyjemnosc 🤷. pozdrawiam Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
lunatyk44 116 Posted July 18 teraz 3h w wolnowarze, potem na noc do stygniecia. jutro przeleje i w weekend jesli bede mial czas stestuje 🙃. temperatura na zdjeciu. Pozdrawiam grupowiecze ✌️ 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites