wanda 164 Posted August 5 polowa juz po lst i toppingu bylo mega ciezko rozgarnac bo maja tyle galezi ze masakra 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 6 docelowo trzymamy je na wegu az zapelnia ladnie caly namiot bez zadnych dziur pozniej scrog lolipoping 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adi_ejol 246 Posted August 6 @wanda żeby ci miejsca nie brakło Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,640 Posted August 6 @wanda ogólnie to siatkę do scorga już powinieneś zaraz zakladac, zapełnić ją w okolo 80% I wtedy przelaczyc na 12/12 i później zalozyc 2 siatke. 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 7 @Boczelli jo wlasnie tak patrze ze powoli siatka fajna by była za ile dni myslisz przelaczac kwitnienie? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,640 Posted August 7 @wanda zaloz siatkę, zacznij ja zapełniać i jak będziesz miał z 80% zapełnionej to wtedy przelacz jezeli chcesz zrobic porzadnego scroga. Jak nie to mozesz nawet dzis przelaczyc Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 8 dzis jeszcze robie lst i topping i zakladam siatke jebania jest z tym duzo a jeszcze 17 roslin 2 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 9 co jej moze byc? dodam ze obok niej stoi nawilzacz i to jest tylko od strony wlasnie nawilzacza to przez to? bo druga roslnika obok nawilzacza nie pokazuje kompletnie znakow ze jej to przeszkadza inne rowniez tylko i wylacznie ta Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 1,903 Posted August 9 Calmag dostała? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 9 @WymiataczMega jedyne co ma to 2 tabletki biotabs w doniczce i na poczatku byly podlewane tym nawozem od biotabsa ale mam calmat z biobiza polac jej? jesli tak to ile wgl opedzlowalem dopiero 1/3 roslinek masakra 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 10 skonczone do konca weekendu przelaczam na kwitnienie 1 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,640 Posted August 10 (edited) @wanda zrob im kilka oprysków z soli epsom lub calmagu. Do nawilzacza w takim duzym boxie powinienies dolozyc rozprowadzenie tej mgiełki za pomocą np. Rurek z dziurkami Edited August 10 by Boczelli Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 10 ok a jeszcze jak moge je troche wyciagnac do gory na tym wegu myslalem czy moze lampy nie dac na 50% jak teraz jesy ma 75 co mysliscie? chce zeby siegaly wysokoscia wszystkie do siatki zeby ulozyc galezie i wtedy przelacze kwitnienie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,640 Posted August 10 @wanda daj lampe wyzej na tydzień i powinny podrosnac Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 10 @Boczelli pewnie nie pamietasz ale box tutaj to 155cm wysokosci i juz sa na maxa xd dlatego tak kombinuje a jesli nic raczej nie wykombinuje to przelaczam na kwitenienie to wyedy napewno sie wyciagna porzadnie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
MRX 54 Posted August 11 Hei @wanda Widzę że rozpoczynasz ciekawy projekt. Zasiadam w pierwszym rzędzie I oglądam twoje dokonania. Ale również przychodzę z dwoma pytaniami: 1. Jak planujesz ogarniać rośliny w 3 rzędzie, masz możliwość dostępu od tyłu ? 2. Posiadam 4x zeus 465w pro i musiałem kontrolować wysokość aby ich nie po palić + mam butlę co2 aby utrzymać 1200ppm. Jak planujesz ich nie popalić przy 1200w na tak małej powierzchni I jak planujesz utrzymać w twoim wypadku około 1200ppm posiadając wyciąg. Bo te worki raczej nie dadzą rady przy twoim zapotrzebowaniu, bo będzie ogromne. Sądzę że potrzebujesz 10/20kg od początku do końca. Jak coś to tylko pytania z czystej ciekawości 😊 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wanda 164 Posted August 11 1. mam 2. nie kontroluje ppm te worki są bo "podobno jako jedyne działają z worków" a wysokość roślin kontroluje ciagle je uginająć bo łodygi nadal są do tego zdolne i narazie zadna nie jest popalona Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wladimir 102 Posted August 11 (edited) Cholera jasna. Myślałem że to tylko ja jestem dinozaurem i sam sklepałem boxa. A tutaj taki rodzynek. Podpowiem Ci coś: nie marnuj pieniędzy na te worki CO2, bo kolega testował i to NIC nie daje po za pustym portfelem. Tyle worków tam wisi że już na butle by było. Kup butle, sterownik na Ali i podawaj to tak jak należy, odwdzięczy Ci się to z nawiązką - zobaczysz. Później uzupełnianie butli w stosunku do zysku jest tanie, dodatkowo możesz sobie sodasteam uzupełniać sam w cenie 6zl za nabój. No i chyba luksomierz czas zacząć używać bo troszkę sałata się robi, widziałem że masz h nie duże, ale możesz potencjometrem cuda robić. Podoba mi się ten projekt i zasiadam z popcornem w pierwszym rzędzie. Edited August 11 by Wladimir 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mooshrom 212 Posted August 11 @Wladimir oby popcornu było jak najmniej 😅 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,640 Posted August 11 @wanda rzeczywiscie zapomnialem o tej wysokosci. Troche lipa bo jest duzy potencjal. w takim razie daj im kilka dni na ogarniecie po tych treningach i przełączaj. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites