CheMsKuN 683 Napisano 6 Września 2019 Przepis z internetu: 4 plasterki sera 4 kromki chleba/ albo chleba tostowego pół dużej cebuli 100g kiełbasy 3g suszu konopnego Na samym początku drobno mielimy ziółko, drobno kroimy cebulę i kiełbasę. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C po czym wrzucamy potrzebne juz poprzednio przygotowane produkty z 4 tyzkami oleju na rozgrzaną patelnię . .Gdy farsz na patelni już się zarumieni mieszamy ,zmniejszając ogień . Po minucie przewracania i mieszania opróżniamy zawartość patelni na kromki chleba (posmarowane maslem) po czym przykrywamy je plasterkami sera .następnie wędrują one na kilka min do piekarnika .Gdy ser zaczął się rozpuszczać i przypiekać zapiekanki są gotowe do wyjęcia i podania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakotaco 2 Napisano 19 Grudnia 2019 Słyszałem też o wersji z dodatkiem pieczarek. Podobno jest jednak jakaś temperatura, której się nie powinno w piekarniku stosować względem ziółka. Kojarzycie może, o jakiej temperaturze może być mowa? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Grudnia 2019 @pakotaco do 150 stopni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syzyf149 12 Napisano 24 Maja 2020 Tez juz gdzies slyszalem, ze nie wiecej niz 150 stopni? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach