Tony Triceps 0 Napisano 12 Czerwca Siemanko. Po 6 dniach zauważyłem małe plamki na liściach i zero rozwoju od 2 dni. Liście wyglądają na opadające. Growbox60x60 mala torba co2 Podlewane woda. Ziemia Canna Terra Professional Plus Wilgotność średnia 55-80% Temp 25-28 19h dzień 5h noc Co może być powodem i jak to ratować? Nie widzę żadnych szkodników. Wcześniejsza roślinka mi też umarła podobnie Czy może jej brakować wartości odżywczych w tak wczesnym stadium z taką ziemia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 13 Czerwca @Tony Triceps mokro nie mają? nic im nine lałeś? ta ziemia ma dużo pierwiastków więc łatwo o nadmiar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raptor Farmer 13 Napisano 13 Czerwca nie dodawałeś nic co zmieniło pH? przelej trochę i zmierz pH albo jak Kibic wspomniał czy nie za mokro mają. Światło nie za ostre? Generalnie miałem już parę sztuk (ok20) i czasem tak jest że długo się rozpędza. niektóre lepiej się ukorzeniają niektóre w tym czasie się wyciągają tylko, ale później się wyrównują. Wydaje mi się że pierwsza z innego powodu zdechła a tutaj jesteś przewrażliwiony. Daj jej czas. PS. ja mam jedną sztukę która wyszła korzonkiem w górę, później miała problemy bo korzeń nie rósł w głąb tylko się zakręcił i to pionowo nie poziomo. Zaraz będzie miała miesiąc a wygląda jak by miała 2 tygodnie, ale jeszcze 4 dni temu wyglądała nie wiele lepiej niż twoja.. #10 po 11 dniach. dla porównania #12 i #13 6 dni od wykiełkowania, też między nimi spora różnica. I dalej kolejne zdjęcie 11 dni później. Roślina dogania młodsze, bardzo ładnie się rozwija, po topingu wypuściła na 3 pięterkach po dwa odrosty. Po prostu gorszy start miała ale dalej wszystko ok. A też już myślałem że nic z niej nie będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach