mateo 956 Napisano 1 Marca Wiem dla tego fajnie jak by ludzie też czytali forum dużo da się dowiedzieć a często widzę że wpada 1 pytanie i nie widać gościa he he fajnie by było zobaczyć taką relację też jako kolejna wiedzę do zdobycia a może coś śmiesznego będzie do poczytania jak ostatnio😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Marca @mateo bywają takie dni 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 1 Marca I wpada admin i cisza się robi🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Marca @mateo ta, wqrwiaja go teorie spiskowe 😅😅😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 2 Marca 10 godzin temu, mateo napisał: Nie rób tego ! Ja to zrobiłem i to jest błąd Muszą się zebrać tydzień 2 i wtedy tak jak zetkniesz i przyłączysz to mimo fazy wyciągania nie odrosną na tyle żeby miały więcej miejsca między węzłami będą małe topki No chyba ma to sens co piszesz. I raczej nie zaryzykuję żeby nie przekombinować. 10 godzin temu, vego1989 napisał: Dlaczego 28dni? Bo mój najdłuższy weg tyle chyba miał. No i zapamiętałem sobie, ze jak ma być dłuższy to doniczki mam za małe... A miejsca to tam za dużo nie ma. Osuszacz musi się jeszcze zmiescic. A to lst chyba jeszcze nigdy mi tak chujowo nie wyszło... za mało jarania albo futru. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Marca @WBB ja robiłem w 11l 40dni wega, ale na 0.6x0.6 i dwie rosliny tylko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 2 Marca @vego1989 też już o takim dłuższym wegu myślałem.... jeśli by miał pobić mój rekord w zbiorach 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Marca @WBB jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 2 Marca @vego1989 mam aktualnie dziewczyny po 40 dni wega w 60x60 ale doniczki dałem coś trochę ponad 20 litrów 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Marca @WymiataczMega to na spokojnie jeszcze z 10dni możesz trzymać 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 2 Marca @vego1989 w sensie że tyle im zrobiłem 😅. Już drugi tydzień kwitną 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Marca Panie @BoczelliPan "hodujesz" też pomidory i papryki.... siejesz z ziarna to i trzymasz pod ledem razem z maryśką? A jakby w mniejszym boxie to zrobić to jaką żarówkę tam trzeba? o HPS 100W to chyba trochę dużo... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Marca (edytowane) @WBB ja je trzymam w boxie tylko do czasu przesadzenia na dwor jak sie zrobi cieplo. Trzymam w boxie bo tam maja dobry mikroklimat, potem dam je gdzies miedzy plantami w malych doniczkach. Mysle ze jesli chodzi Ci tylko o sadzonki zeby je powegowac chwile tak jak ja, to wystarczy jakies minimalne swiatlo, wazniejsze dla nich bedzie ciepelko I wilgotnosc. Do tej pory wegowalem pomidory na parapecie w domu i tez bylo git 😉 Edytowane 5 Marca przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Marca @Boczelli no żona ostro ciśnie o tunel foliowy na ogródek. I tak właśnie pomyślałem, że pokażę im jak się pomidory uprawia 🙂 I teraz albo z ziarna robię sadzonki albo później kupuję na targu gotowe sadzonki? Czy te samemu wegowane są jakieś lepsze od tych z targu? Z ciepłem to będę miał teraz problem bo boxy w nieogrzewanych pomieszczeniach są no ale jest cieplej niż na dworze. Tu ostatnio jakiś user wrzucał żarówkę z takimi pręcikami pomarańczowymi w środku (co mu pisałeś, że to nie o takie żarówki chodzi).... może taka żarówa się nadaje do pomidorów... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Marca @WBB sadzonki od ziaren roznia sie przede wszystkim cena, no i tym ze na targu pewnie nie ma za duzego wyboru, a z ziaren mozesz sobie posadzic co chcesz z calego swiata(sam bede mial w tym roku troche fikuśne warzywa dla odmiany). Dla sadzonek to pewnie zwykla zarowka by starczyla, ale jak chcesz caly okres je pod lampa trzymac to przydaloby sie cos mocniejszego no i od chuja miejsca, moim zdaniem gra nie warta swieczki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Marca @Boczelli ja tylko sadzonki chcę zrobić a później na dwór do folii @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Marca @WBB no to idealna opcja, do maja pod lampa czy na parapecie a potem do tunelu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 5 Marca (edytowane) @WBB ja co roku sialem na parapecie i wystawialem na dwor gdy bylo cieplo. W tym roku kielkuje w boxie i ida calkiem fajnie. Jesli chodzi o foliaka na pomodory to musi on byc slusznych rozmiarow😅 na Twoim miejscu myslal bym nad mala szklarnia z poliweglanu ze wzgledu na duza wieksza wytrzymalosc Edytowane 5 Marca przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Marca (edytowane) @moonka 3x4.5m ale ja tam bardziej obstaję za opcją 3x6m... bo te jeszcze większe to już drogo Edytowane 5 Marca przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Marca @WBB a I pewnie krzaki jakieś tam wsadzisz 😅 Trzeba założyć temat warzywniak w boxie czy coś, albo weg warzyw 😀😅Propsuje za zajawkę w ogrodnictwo, mam za domem 20arow w tym oczko wodne 12x12m, ale prócz drzew jeszcze nic tam nie uprawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach