Glut78 640 Napisano 24 Lutego W dniu 11/02/2024 o 21:54, moonka napisał: @mateo ok znalazlem konkretny opis. Ciekawe czy do takich lamp musza byc dedykowane ledy czy to kwestia sterownika Zastosowanie oprawy emitującej światło pulsacyjne zapewnia okresami zmniejszone natężenie zmiany natężenia mocy WAT, cyklicznie w okresie (6s mniejsza moc 8s większa moc). Metoda ta wywołuje efekt fotoinhibicji, które pozwala na regenerację aparatu fotosyntetycznego (odciążenie go) i zapewnia jego lepsze przygotowanie na przyjęcie i efektywne wykorzystanie światła o wyższym natężeniu. W ten sposób ‘gospodarka energią’ przez roślinę staje się bardziej efektywna. To ja polecam SONLIPO SPC 350 kosztuje na amazonie z przesyłką 351€. Jest na diodach Samsunga, ma spektrum UV, imitację wschodu i zachodu słońca, przełącznik weg, weg&flo, flo, i pulsujące światło. Na piczątku myślałem, że jest zepsuta🤣😂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,401 Napisano 24 Lutego @Glut78 mozesz podac model sterownika jaki jest w tej lampie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Lutego 7 godzin temu, Glut78 napisał: To ja polecam SONLIPO SPC 350 kosztuje na amazonie z przesyłką 351€. Jest na diodach Samsunga, ma spektrum UV, imitację wschodu i zachodu słońca, przełącznik weg, weg&flo, flo, i pulsujące światło. Na piczątku myślałem, że jest zepsuta🤣😂 To jak Bilberry tylko 5 razy tansza 🤔 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Lutego Ogólnie fajny bajer to przygasanie ale to nie na teraz , na razie mam 2 słońca spider farmer i mars hydro zobaczymy pod którą będą rosły lepiej mały test🫣 spider jest o 100w słabszy, wersja g była by dobra do porównania no ale lamp za darmo nikt nie daje 3 już. Je potrzebuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Lutego (edytowane) 1 Tydzień grow Mój błąd popiołem wtyczkę w listwę a nie w czasówkę!!! rośliny miały Lampe 24h na dobę przez 2 tygodnie🫣🫣🫣 u nie wiem czy to działa faktycznie przy automatach na sezonach nie bardzo przez co nie rosły za dobrE ,nie miały chwili odpoczynku. Dostały 0.5ml/l grow 1m/L power roots pH 6.2 Światło mars hydro fc e 800w Wysokość ok 50cm i min światła rośliny w 10l donicach źle policzyłem ziemię i tak jedna została w małej i jedna poszła do 5l musi wystarczyć🫣 przed przesadzeniem korzenie złapały z ziemi nawozy, Oczywiście światło jest jak być powinno teraz świece 18/6 i ruszyły ładnie z dnia na dzień widać różnicę myślę że za 2 dni pierwsze cięcie Wilgotność 60 Wyciąg minimum Lampa i went na tel fajny bajer👍 Edytowane 24 Lutego przez mateo 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 24 Lutego @moonka Tyle Ci mogę powiedzieć🫣😅 65x65 Mi te oznaczenia nic nie mówią, ale jestem zadowolony 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lutego @mateo pięknie idą 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Lutego @Pablo 1988 Było by jak by przez 2 tygodnie miały też nic 🫣ale nie jest źle teraz dostaną nawozy to rusza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lutego @mateo jasne papusiac muszą trenigi zapodajesz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Lutego Pewnie że tak topping i lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Lutego (edytowane) Jeszcze muszą trochę podrosnać i do ścięcia Edytowane 24 Lutego przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Lutego @Glut78 ta lampa jak za te pieniadze wydaje sie byc kozacka. Szkoda ze nie wiedziałem o jej istnieniu miesiąc temu 🙈 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 26 Lutego Dziś pierwsze✂️ 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,401 Napisano 26 Lutego @mateo szybko🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 26 Lutego Nie czekam do 5 pięter później mam gorzej je naciągać robię jak za 1wszym razem młode pędy lampa wyżej nie tak nisko jak ostatnio i wydaje mi się że będzie lepiej Jeżeli się potwierdzi to mam już swój schemat na razie próbuje pierwsza uprawa wyszła super aktualna goryle średnio zadowolony jestem ale robiłem inaczej i teraz na 3 będę wiedział jak lepiej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,401 Napisano 26 Lutego @mateo zostawiles tylko jedno pierto ponizej ciecia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 26 Lutego @moonka Chyba dwa ( albo zioło mam za mocne 😄 ) mordo 👽 @mateo Wspominałeś że went i lampa z telefonu 😄 mordo marsik 💪 jak sie sprawuje ? parowanie problematyczne czy luz ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 26 Lutego (edytowane) Ogólnie zostawiłem 1 piętro 2 wywaliłem z 3 zrobiłem kolejne szczyty czyli tak jakby 4 główne łodygi aktualnie beda Z telefonu super myślę że można nawet zaprogramować dzień czyli poranek delikatnie południe patelnia i wieczór, delikatne słońce . Można moc i jak długo ma świecić zmieniać ,ale nie chcę kombinować tradycyjnie od 10% można zacząć. Went fajna sprawa wgląd z poza domu bo ma czytanie czujnika , warunki tj temp, przepływ powietrza, wilgotność możemy zmieniać wszystko poza domem . Problem miałem mały z went ale jak w opisie 3x włączyć na max i wyłączyć i parowanie bez problemu Nie wiem czemu apka ma poniżej 2 u mnie nie ma problemu lampa i went zmieniona nazwa na sprzęty domowe żeby po nazwie ktoś nie widział bo jak wyszuka bluetooth to wyskakuje tylko nazwa no Philips ale nie ma możliwości się sparować musiał by mieć appke i moje wifi Edytowane 26 Lutego przez mateo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 27 Lutego Pierwsze lst i pełne dawki nawozow 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 1 Marca Zmiana planów całą rodzina Bruce zostaje razem 9x sztuk nie wyrobie się przed urlopem żeby przedłuzyc im wega na moje 50 dni wtedy miało by być 6x do namiotu 5x5 i 4 do 4x4 może jak mi się spodoba to zostanę przy tym schemacie 50 dni Wega to jednak długo a te roślinki mają ok 25dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach