timon1987 5 Napisano 26 Listopada 2023 Witam mam 7,5 ph... Jak to szybko zbić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 26 Listopada 2023 @timon1987 Woda zmieszana z octem (zazwyczaj w stosunku 1 łyżka octu do 4L wody) może być używana do podlewania roślin, co może delikatnie obniżyć pH. albo preparat na obniżenie pH kup 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timon1987 5 Napisano 27 Listopada 2023 A kwasek cytrynowy może być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Listopada 2023 @timon1987 Może być zwykły sok z cytryny, ale nie jest stabilny tak, jak np. Ph minus od Plagron, więc lepiej kupić preparat dedykowany. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timon1987 5 Napisano 27 Listopada 2023 Żywiec zdrój jedna kropla i zbiłem na 6,5 ph. Ogoqlnie mało co azotu dawalem.i odżywek ... Niewiem ile ja potrzymać bo teraz śpi 7 h resztę słonka dostaje dwa panele 35w LED. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach