mateo 96 Posted October 16 Witajcie 1 raz wystartowałem z namiotem Namiot 150x150 Lampa spiderfarmer se7000 donice 4x 25 litrów , 4 roślinki gorilla, ziemia plagrona light mix, 2duże wiatraki mieszające , iCO2 z drożdży to chyba wszystko pH ok 6.5 przy wypływie , w 7 tygodniu podlane nawozami połowa dawki aż do wypływu -terra grow,calmag,sugar royal us/cm ok 900-1000 pięknie rosły aż do teraz po 8 tygodniu duża ilość liści zmienia kolor i ma plamy,rośliny cały czas rosną ale ale te plany wyglądają źle już nie wiem co im dolega, ile osób tyle opinii. przeczytałem dużo treści i wiele rzeczy mi pasuje a jak mówiłem 1raz wystartowalem i ogolnie mega zajawka ale chyba jeszcze nauki sporo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 4,434 Posted October 16 @mateo Wyssane z nawozów wygłodzone dość mocno, musisz obficiej karmić, brakuje głównie azotu za jasne liście, jakie się dalej wyjadają. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted October 16 (edited) Jutro dzień podlania i zobaczymy co się będzie działo dalej.Dzięki za pomoc, następna uprawa już z fotorelacja będzie tylko lepiej Edited October 16 by mateo 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 4,434 Posted October 16 @mateo Nie ma sprawy. Daj 5 ml terra grow na 1 l wody, calmag daj 1 ml na 1 l wody, sugar royal zostaw na razie, bo one nie kwitną, a jego daje się od 2 tygodnia kwitnienia. Powodzenia. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted October 19 A powiesz mi orientacyjnie po jakim czasie powinienem zobaczyć poprawę bo te liście prawdopodobnie i tak odpadną. Bo niektóre dalej zaczynają brazowiec Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziurawy 532 Posted October 19 @mateo mistrz ci dobrze pisze brakuje wapnia = cal mag , a tutaj masz poradnik na liscie https://dutch-passion.com/pl/blog/wizualny-przewodnik-po-niedoborach-składników-odżywczych-w-konopiach-n987 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted October 19 (edited) To przy następnym podlaniu druga dawka nawozu czy już woda? Następnym razem wcześniej zacznę dawać i będzie git człowiek się uczy. chodzi tylko o to teraz jak już postępują braki jak z tego wyjsc,chodzi o przyszłości 😏 Edited October 19 by mateo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted October 20 Jest poprawa widać wszystko najważniejsze, znowu lać z nawozami czy sama woda.I jak się wychodzi z takich niedoborów Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Andi 426 Posted October 28 @mateo nie wyglądają aż tak źle, co im lałeś? cal-mag sam daj Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted October 28 Jak zielone kazał cal maga i grow bo były wygłodniale zrobiłem jedno podlanie jak kazał za drugim nie było samej wody ale połowa tego żeby uzupełnic i teraz miała być sama woda ale mam tez CANNA Mono Trace Mix i może na uzupełnienie dam to? Plus do tych roślin co potrzeba cal maga exstra? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted October 28 2gim problemem jest po przełączeniu na 12h powinny chyba szybciej rosnąć Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted November 17 Biały nalot nieważny od oprysku martwią mnie plamki Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted November 17 Jakieś rady? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted November 19 W dniu 17/11/2023 o 16:39, mateo napisał: Biały nalot nieważny od oprysku martwią mnie plamki ? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Resi666 206 Posted November 19 @mateo Wygląda na niedobór składników odżywczych ( Wapń ) jak się nie mylę oczywiście 😄 to spróbuj spryskać bezpośrednio liście wapieniem dolomitowym i zobaczymy co sie stanie sie 😄 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted November 19 Raczej nie to dostaje przy podlaniu plus robię oprysk 1 w tygodniu Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites