moonka 3,395 Napisano 22 Listopada 2023 @Mr.Green kiedy zaczynasz podawac compost tea i przez jaki okres? Niby pisza o 3, 4 i 5 tygodniu flo ale opinie w necie sa rozne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) Ktos powinien zabrac mi sekator😂😅 nie moglem patrzec na ten busz i szczyty pozaslaniane liscmi. Probowalem jeszcze bardziej porozginac liscie ale wszystko na nic bo bylo ich za duzo. Postanowil wiec zrobic konkretne ciecie (po raz kolejny). Mam nadziej, ze nie odbije sie to na nich w zaden negatywny sposob bo troche lisci polecialo...🙈 Edytowane 22 Listopada 2023 przez moonka 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2023 @moonka powiem Ci ze zdrowiutkie fajnie się pną ku górze:) nim się obejrzysz wszystkie będą za siatka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 22 Listopada 2023 @moonka Akurat czytałem dzisiaj dosyć fajny artykuł na temat defoliacji i wydaje mi się że wykonałeś dobry ruch 😉 teraz będzie tylko lepiej , kilka dni i sie zregenerują ładniutkie są ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Listopada 2023 @moonka od 2 tyg FLO do 2 tygodni przed ścinka. @Resi666 czy aby na pewno na indukcji..? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 22 Listopada 2023 @Mr.Green Kurde zaskoczyłeś mnie 🙂 no mam nadzieje że nie zaszkodzi 😞 wiem powinno się to zrobić przed przełączeniem 12/12 ale mam taką nadzieję że te kilka dni nie zaszkodzą tak wiem nadzieja matką głupich 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Listopada 2023 @Resi666 może nie być problemów tak jednak wydaję mi się że indukcja to taki ważny moment zmiany kierunku działania rośliny i wypadałoby go nie zakłócać 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 22 Listopada 2023 @Mr.Green mialem duze watpliwosci co do podcinania ale... Zobaczymy co mi z tego wyjdzie @Resi666 powinno sie przed przelaczeniem ale tutaj wychodza moje poczatkowe bledy. Za nisko swiatlo i rosliny sa zbite. Ciezko bylo je tak porozginac zeby swiatlo wszedzie docieralo. Postanowilem wiec zaryzykowac i ✂️. Co ma byc to bedzie😅 @Pablo 1988 zdrowe zdrowe. Juz nie ma na nich ani sladu tych dziwnych plam. Tylko w dalszym ciagu lekkie przykurcze😂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2023 @moonka moim zadaniem ida dobrze a ta po fimingu jak się prezentuję odpaliła sie cos??🪴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) @Pablo 1988 fim hmmm... gowno z tego wyszlo a przynajmniej tak to oceniam😂 juz przynajmniej wiem, ze nigdy wiecej tego nie sprobuje. Zostawie ja jednak chyba do samego konca. Bedzie taki malutki mikro krzaczek. Miala isc na parapet ale zobacze co z niej wyrosnie. Na oucie miala ponad 2 metry przy posadzeniu w okolicach czerwca-lipca a tutaj bedzie wersja w mniejszej skali i pocharatana nieudanym treningiem😂 dodatkowo jest powyginana w kazda mozliwa strone. Ogolnie krzaczek eksperyment Edytowane 22 Listopada 2023 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 23 Listopada 2023 Dobe po fryzjerze nie widac aby rosliny sie nim przejely co nie oznacza dalszych konsekwencji😅 Podlalem je dzisiaj 700ml wody kazda + 7 krolepek mikoryzy (okolo 0.3ml). Nastepne podlewanie znowu za 3 dni ale sprobuje dac im po 800ml i zobacze stan ziemi po 3 dniach. Woda podawana tylko przy krawedziach doniczek. Niech korzenie troche sie wysila (jak by malo miala stresu😅) i sie rozrastaja o ile to jeszcze mozliwe😂. Wczoraj zapomnialem dodac, ze przy probie wygiecia jednego z odrostow zlamal mi sie on w rekach🙈 tasma + kawalem opaski zaciskowej zamiast kijka powinna zalatwic sprawe a jak nie to jestem 1 ladny szczyt w plecy😅 pierwszy rzad w prawej strony, trzecie oczko od gory. Wystaje nad siatke bo nie chce go ruszac 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 23 Listopada 2023 @moonka trzymaj się tej zasady mordo... Co ich nie zabije to je wzmocni👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Listopada 2023 Dzien 39. 4 dni od przelaczenia swiatla. Zauwazylem lekkie przebarwienia na lisciach albo mi sie wydaje🤔 poza tym pomimo, ze lampa jest na wysokosci 50cm i swieci na okolo 55% to koncowki lisci zolkna a nawet delikatnje robia sie brazowe. Przebarwienia powinno byc widac na zdjeciu. Srodek liscia ladny zielony a brzegi ciemnozielone. W wiekszosci jest to na mlodych lisciach ale kilka wiekszyc rowniez to posiada. Moze to moje urojenia ale lepiej zapytac czy wszystko jest ok😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 24 Listopada 2023 @moonka wg mnie wygląda ok, ale moze ktoś bardziej doświadczony się wypowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Listopada 2023 @Lady Green Byc moze to moje schizy. Mam dzisiaj wolne i postanowilem sobie urzadzic piatunio z jointem od rana😂 Nie wiem czy to nie za wczesnie ale postanowilem wlaczyc dodatkowe lampy. W koncu sa z przeznaczeniem na flo😅 moze skoro swieca pod innym katem to doswietla lepiej dolne partie krzakow. Narazie wisza okolo 25-30cm od siatki mniej wiecej tak jak zaleca producent 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 24 Listopada 2023 @moonka Też ostatnio myślałem o takim rozwiązaniu lampy z boku na flo ( tylko nie wiem czy jest sens ) może tu się dowiem 😄 fajnie fajnie ;') @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Listopada 2023 @Resi666 myslalem jeszcze o dokupieniu takich samych ale uv. Moze w przyszlosci...🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 25 Listopada 2023 (edytowane) Ok tym razem to juz nie moje urojenia a naprawde cos pojawilo sie na lisciu. Narazie tylko na jednym wiec go usunalem. Dziwna plama po obu stronach. Od spodu byla bardzo mokra tak jak by kropla jakiegos plynu. Nie moglem niczym chlapnac bo nic przy nich nie robilem. Co to moze byc? Septoria?? Edytowane 25 Listopada 2023 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 25 Listopada 2023 @moonka jedna kropka jeszcze o niczym nie świadczy. Obserwuj mordo. Zainfekowane usuwaj. Też teraz walczę z podobnym dziadostwem. Tyle że u mnie kropek jest dużo więcej. Zareagowałem zbyt późno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Listopada 2023 Kurwa jakas plaga na forum 😄 Kto przyniósł 🍄 ? Przyznać się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach