Caellach 0 Napisano 22 Września 2023 Witam serdecznie Przymierzam się do uprawy, jako że jestem zapalonym majsterkowiczem chciałbym aby cały setup był w 100% DIY I tu pojawia się pytanie o to w jakich proporcjach użyć jakich diod - czy ktoś ma jakiś sprawdzony przelicznik typu 2x białe 1x niebieska 1x czerwona (skrót myślowy, mówię o długości fali oczywiście) czy też dobierać oświetlenie pod dane stadium wzrostu, więcej niebieskiego pod wege, i czerwonego pod flow z możliwością przełączania jak to jest w seryjnie produkowanych lampach? Za każdą wskazówkę będę ogromnie wdzięczny 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Września 2023 Jak lubisz i potrafisz majsterkować to wchodzisz na stronę spider farmer lub mars hydro, patrzysz jakie diody led mają podane (podają ilość i długość fali w specyfikacji). Jak masz możliwości to moim zdaniem, lepiej dwie lampy weg i flo ale każda z regulacją. Full spectrum spoko, ale jak masz możliwości to czemu nie na dwie fazy. Powodzenia. Pokaż późnej co się udało. Ja się nie znam, ale popatrzę 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caellach 0 Napisano 22 Września 2023 @grolsch3 Spectrum znalazłem, ale wątpie by producent chciał się pochwalić ile jakich zastosował - no cóż widocznie przyjdzie mi zacząć od zbudowania wersji 0.1 i ulepszania jej 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Września 2023 @Caellach wiesz przewagę masz taką, że producent za bardzo nie ma jak ukryć tych diod, bo je widać i możesz bez problemu zobaczyć jaki jest rozkład @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach