mattjah 0 Posted Monday at 08:39 PM Siemka co jest grane wszystko było ok a tu nagle taka Suszka sie zrobila, Może to być przyczyna dodania ciała obcego? bylo ok Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 3,680 Posted Monday at 08:57 PM @mattjah Plecha zapukała do bram twego królestwa. Widocznie warunki sprzyjają tworzeniu się pleśni. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mattjah 0 Posted Monday at 09:45 PM Ok dzięki wielkie. Też tak myślałem eh , jak temu zapobiedz? Wentylator Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 3,680 Posted Monday at 10:29 PM (edited) @mattjah Plecha wchodzi, gdy warunki jej sprzyjają, czyli pomieszczenie jest mało przewiewne, nie ma odpowiedniej wentylacji, czyli stałej wymiany powietrza, jest duża wilgotność, co sprzyja tworzeniu się pleśni. Edited Monday at 10:30 PM by Zielone krainy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mattjah 0 Posted Tuesday at 04:50 PM Co robić, da się jakoś jeszcze to uratować ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
vego1989 302 Posted Tuesday at 05:54 PM @mattjah możesz powycinać całą plesn i zostawić zdrowe topy...masz dobre warunki na plesn i może pójść dalej ... Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mattjah 0 Posted Tuesday at 09:26 PM Zrobione zobaczymy 😁😁 a ten te odcięte normalnie można 🚬🚬 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 3,680 Posted Tuesday at 09:47 PM @mattjah Wyrzuć wszytko, co ma w sobie plechę , pleśń zawiera mykotoksyny, jakie są jednymi z najniebezpieczniejszych toksyn na ziemi, powodują różne nowotwory, więc nie pal tego. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kwiatuszkowa93 26 Posted Tuesday at 10:05 PM @mattjahpowodzenia.w zeszłym roku musiałam zakaczyc etap kwitnienia ...wycieciem krzaków... Z plecha nie da się walczyć, jedynie można wydłużyć jej czas w naszych kwiatkach.. Ja tak samo utraciłam swoje kwiatki... Tak czy siak to twoja decyzja.... Co zrobisz... Bo Ja miałam mniej i słabiej, ale robotę w paleniu i tak robiło:D Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 3,680 Posted Tuesday at 10:31 PM @Kwiatuszkowa93 Palenie tematu z pleśnią to czysta głupota, to droga ku poważnym problemom zdrowotnym włącznie z zaliczeniem zgonu przez własną głupotę. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites