Lady Green 2,135 Napisano 22 Listopada 2023 @WBB jak nie zamówisz to się chyba nie przekonasz... z wilgotnością wg mnie powinien dac radę, alę będziesz żałował że nie ma dodatkowych przydatnych funkcji. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2023 @WBB Ziom a po co wyłączasz wyciąg?Walcz, żeby nie było to co ostatnio...kibicuje mocno 🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 22 Listopada 2023 6 minut temu, vego1989 napisał: @WBB Ziom a po co wyłączasz wyciąg?Walcz, żeby nie było to co ostatnio...kibicuje mocno 🤜🤛 Właśnie już któryś raz czytam że ma chodzić 24h wyciąg , mieszający i wtłaczający . To mnie właśnie zaciekawiło jak napisał że wilgotność ma taką jak wentylator jest wyłączony ( logiczne że wzrośnie wilgotność ) tylko po co go wyłącza 😄 no i zacząłem kopać w necie jak kurwa kret i 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) @vego1989 @Resi666 ano po to żeby utrzymać na dłużej trochę więcej ciepła, które robi malutki 100W hps. Cały czas próbuje znaleźć złoty środek nie wywalając kupy siana i na sprzęt i na prąd 😉 Ten wyciąg włącza się jak w małym namiocie temp przekracza 29 stopni. Wtedy zaczyna wyciągać ale poprzez duży namiot, na którym ten wyciąg stoi. Jak temp spada w małym do 23 stopni wyciąg się zatrzymuje.... A to wszystko tylko w godzinach 5-17 się dzieje kiedy mały namiot ma dzień, a duży noc 🙂 Może trochę przekombinowane ale testuje na różne sposoby i walczę o warunki. Jak wyciąg chodzi cały czas to jest w obu namiotach zimno, wilgotność spadnie do 70-77%. I jeszcze żeby było zabawniej grzejnik tam też ma program włączania i podbija wilgotność:) Jak jest noc w małym a dzień w dużym to wtedy dosyć fajnie się to zgrywa. Edytowane 22 Listopada 2023 przez WBB 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2023 @WBB ladnie żeś tam nakombinował 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Listopada 2023 Kurwa zagadka rozwiązana.... W nocy wywaliło mi różnicówkę i w dużym namiocie od godziny 2 była ciemność czyli o 3 godziny za wcześnie zgasło światło. Rano przed robota zdążyłem tylko zasilanie przywrócić ale przyczyny nie było czasu szukać. W robocie widziałem, że dziwne akcje się dzieją ale myślałem, że cała Tuya się rozjechała. Teraz przychodzę a HPS z całą resztą co pół minuty się włącza i wyłącza... dyskoteka. Aluminiowa rura nie ocieplana, którą leci cieplejsze powietrze z małego do dużego boxa w najniższym punkcie od zewnątrz mokra i kapie z niej woda prosto do głównego Smart gniazda. Chyba miałem szczęście, że mnie nie pierdolnęło. W gniazdku słychać jak woda lata więc podmiana gniazdka i wydaje się, że już wszystko OK. Coś czuję, że w małym namiocie ten HPS 100W przez 12 godzin tak mrugał. Ciekawe czy się panny nie spedalą.... 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Listopada 2023 @WBB u Ciebie gniazdka leżą na dole..? Zawies lub zamontuj je wyżej.. unikniess problemów prąd+woda 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Listopada 2023 @Mr.Green w sumie celowo gniazdko na kablu i mogę podjechać gdzie chce bo te kable takie krótkie od naszych sprzętów robią. Ale racja, gdyby było w ścianie nie było by tego problemu... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 23 Listopada 2023 @WBB mordo ogarnij temat i uważaj bo woda + prąd to nie ciekawe połączenie 👊 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Listopada 2023 @WBB o ku...Ale akcja! Zawsze jakieś przeboje u Ciebie 😃Z tymi kablami do sprzętów to też masz rację. 3 urządzenia, a i tak potrzebuje 2przedluzek😒 Ciekawe jak tam panny się ogarną po dyskotece 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 23 Listopada 2023 @WBB Ty weź się lepiej ubezpiecz 🙈 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Listopada 2023 @Lady Green się i chatę najlepiej 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Listopada 2023 @Lady Green @vego1989 chuj tam ze mną ale planty chętnie bym ubezpieczył 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Listopada 2023 @Zielone krainyten GreenSensation ładujesz non stop jak inne nawozy? Bo ja już 2 albo 3 razy dałem i mam ochotę dawać przy każdym nawożeniu. To pewnie zbieg okoliczności albo efekt jak przy każdym nowym nawozie ale puchnie coś tam jakby mocniej 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Listopada 2023 @WBB Od 4 tygodnia kwitnienia daje co każde podlanie 1 ml na 1 l wody, a po 6 tygodniu zwiększam dawkę do 2 ml na 1 l wody i tak już leci do 2 tygodnie przed kosą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Listopada 2023 @Zielone krainy też na razie daję po 1ml bo drogie skurwesyństwo ale zwiększę żeby trochę nadgonić 🙂 Jak daję GS to tego Bloombastica już bym nie musiał? Bo i tak mi się on kończy już. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Listopada 2023 @WBB Tak jak dajesz green sensation to już bloombastica nie dawaj, a jak chodzi o dawkę to na razie 1 ml wystarczy, jak faza kwitnienia wejdzie w zaawansowaną to wtedy będziesz mógł zwiększyć dawkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Listopada 2023 @Zielone krainy ja to już nie idę chyba na rekord tylko żeby było chociaż tyle co ostatnim razem bo coś nie wydaje mi się, że będzie 🙂 Teraz jak jakimś cudem zmieszczę osuszacz to topy będą leżały na ścianach boxa a to będzie gorsze niż ta wysoka wilgotność teraz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Listopada 2023 Skoro już mowa o GS gdzieś pytałem ale nikt nie odp jak zacząłem lać od 3 tygodnia to duży błąd czy tylko to była strata nawozu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) @WBB A ile byłoby dla ciebie rekordem ? Osuszacz elektroniczny możesz dać na zewnątrz przy wlocie do namiotu, a do środka możesz dać wkłady jednorazowe, jakie chłoną wilgotność, a zajmują mało miejsca. @mateo Ja dawałem wcześniej czasami, jak widziałem u rośliny zapotrzebowanie na dodatkowy fosfor i potas, a nie mogłem uzupełnić podstawką bloom, bo roślina miała za dużo azotu w sobie, jakiego z podstawki nie mogłem dokładać, wtedy dawałem niskie dawki gs około 0,5 ml na 1 l, ale przed 4 tygodniem kwitnienia, jak możesz lać normalnie podstawkę na kwitnienie, bo nie masz nadmiaru azotu to nie ma sensu dawać gs. Edytowane 24 Listopada 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach