Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 @Wojmax przy 4 w jednej może dojść do problemów. Lepiej 4 małe doniczki. Ja sadziłem automata w takiej 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 18 Września 2023 @WBB @Mr.GreenDzieki za pomoc dam automaty do mniejszych doniczek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 4 Października 2023 Witam po dwóch tygodniach, panie wyglądają następująco: 3 większe to kolejno Green Gelato, Sundae Driver i Royal Skywalker (Royal Gorilla nie puściła kiełka). Mają się dobrze ale bardzo mnie zastanawia wygląd liści jak i całej roślinki nr 3- Skywalkera. Wygląda bardzo nietypowo macie jakieś pomysły co to może być? 3 losowe automaty (może to być Devil XXL, lub AK-47, ale nie wykluczam jeszcze jakieś innej odmiany) mają się dobrze zastanawiam się tylko czy jest sens wyciągania reszty roślinek w celu dostarczenia im odpowiednio 18h światła w ciągu dnia, czy po przełączeniu nic z nimi nie kombinować i jak wyjdzie tak wyjdzie. Plan na najbliższy czas jest taki, żeby zrobić LST w piątek i przełączyć w niedzielę na 12/12, bardzo mocno zastanawiam się nad toppingiem/ fimem czy według was jest sens go robić? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 4 Października 2023 Higrometr sobie powies wyzej bo ciagnie wilgoc od ziemi i przeklamuje. Topping czy fim zawsze spoko. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Października 2023 @Wojmax może być że będzie lekko niedojebana.. ten Skywalker. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 5 Października 2023 @Mr.Green Co to znaczy XDDD wiadomo przez co tak się dzieje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Października 2023 @Wojmax geny 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 11 Października 2023 (edytowane) Trochę minęło dwa dni temu przekraczałem, zrobiłem lat i fimming, (chyba nawet wyszedł), automatów nie ruszałem, Skywalker udaje wygląda jak gówno i nie wiem czy warto na niego wodę marnować macie jakieś pomysły co mógłbym z nim zrobić? Stanął w miejscu. Mam mały problem z liśćmi, zdjęcie poniżej (wydaje mi się że brak cynku ale wolę się spytać, pozatym macie pomysł jak je naprawić?) Green Gelato Sundae Driver Skywalker Royal I automaty Edytowane 11 Października 2023 przez Wojmax @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Października 2023 @Wojmax Wygląda podobnie ale to nie to. Potas ? Albo jest przelana. Nie ma tam za mokro ? Co do tego zdechlaka.. to go wyjeb. Nic z niego nie będzie. To jakiś niedojeb.. też takiego miałem. Ta też wygląda na przelaną.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 A co to wogole za ziemia tam jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 13 Października 2023 @WBB Właśnie plagron light mix mi się skończył i kupiłem jakąś z ogrodniczego do pomidorów, powinno śmigać ale widać znaczącą różnicę @Mr.Green Dzięki wielkie, niestety wydaje mi się że potas, myślisz że jak wleje przy następnej okazji PK 13/14 tak z 0.5ml na litr to powinno być już dobrze czy jakoś inaczej go uzupełnić? Niedojeba wywalę tak jak mówisz bo tylko miejsca mniej w boxie jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Października 2023 @Wojmax wątpię.. PK 13/14 to chyba na kwitnienie jest.. ogólnie małe są szanse że ma niedobory potasu w tak wczesnym stadium wega.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 4 Listopada 2023 Witam po krótkiej przerwie. Przełączyłem światła na 15 października (mija 3tyg od przełączenia). Roślinki prezentują się następująco: Green Gelato: Sundae Driver: I trzy automaty: Z niewiadomych mi przyczyn jeden z automatów jak i Sundae poszły strasznie do góry, do tego stopnia że musiałem podnieść lampę o ok. 20cm. Nie wiem też czy co mógłbym zrobić z pozostałymi dwoma automatami bo trochę są niedojebane. Najbliższe plany wyglądają następująco: od 12listopada zacznę lać PK 13/14 jak zawsze zaczynając od małych dawek i powoli zwiększając, trzy tyg przed ścinka odkładam wszystkie nawozy żeby nie psuć sobie smaku. (Ścinkę planuje zrobić parę dni przed świętami Bożego Narodzenia) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Listopada 2023 @Wojmax Trochę za mocno się wyciągnęły, bo za wysoko panel trzymałeś od roślin. Ledam 60 W na kwitnieniu trzyma się od szczytów na odległość między 20-10 cm. Masz początek kwitnienia, więc panel daj na 20 cm od szczytów, jak będzie bardziej zaawansowana faza kwitnienia to obniżaj na 15 cm, a finalnie na 10 cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 4 Listopada 2023 (edytowane) @Zielone krainy Mordeczko kochana ja do ciebie nawet z tym pisałem osobiście na priv, jak robiłem Purple i od tamtej pory zawsze na kwitnieniu jest max 20cm nad szczytami i dlatego też się dziwię czemu aż tak bardzo się wyciągnęły. Pozatym co myślisz, żeby za niedługi czas jakiś lollipopping zrobić? Edytowane 4 Listopada 2023 przez Wojmax @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Listopada 2023 @Wojmax W takim razie problem w treningu, ja swoje stożkiem wzrostu skierowuje na bok przez trening Lst i potem blokuje światłem, gdy lecą za mocno do góry, efekty widać poniżej na zdjęciu, to u mnie aktualny stan roślin, co też pokazuje karta z datą dzisiejszą, a też uprawiam na panelach Ledam 60 W. Jak chodzi o usunięciu dolnych odrostów, to jasne możesz tak zrobić, by się na górze rozkrzaczyła bardziej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 5 Listopada 2023 @Zielone krainy Bardzo ładne, a który to dzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Listopada 2023 @Wojmax 3 tydzień kwitnienia, czyli równo 21 dni od pojawienia się prefolwerów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 14 Listopada 2023 Witam Roślinki: Green Gelato Sundae Driver Największy automat Mam dwie sprawy: 1. Czy według was mogę zacząć lać PK 13/14? (Plan kwitnienia: 4tyg bloom i woda, 4tyg PK, bloom i woda, 3tyg sama woda) planuje zebrać chwil przed świętami tj. 22 grudnia, żeby mieć co nieco na sylwestra 😉 2. Automat nie przestaje rosnąć, styka się znowu z lampą, która wisi koło 20cm nad szczytami cookies i około 10cm nad Sundae. Nie wiem co z nim mogę zrobić, próbowałem go jakoś odchylić ale wtedy zasłania za dużo światła innym roślinom. Trochę jest pierdolniety bo zaczynają mu liście od lamp się przypalać ale ten jak głupi pnie się w górę bo ma za mało światła XD. Pisząc to wpadłem na pomysł żeby zmniejszyć doniczkę (skrócić ją troszkę) ale sami oceńcie czy to dobry pomysł. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 14 Listopada 2023 Podstaw cos pod doniczki zeby zrownac ze soba szczyty wszystkich roslin aby byly tak samo daleko od lamy 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach