Gość Napisano 13 Sierpnia 2023 Witam Panowie 50×115 wysokość 125 jakie roślinki brac do takiego boxa 3 wejdą czy więcej? I oświetlenie mnie interesuje cos z żarówek ledowych sprawdzą się ten system czy musi byc lampa?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 13 Sierpnia 2023 @Pablo 1988 wejdą trzy. Na pewno niskie🤣😂. Weź White Rusian, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2023 @Glut78 napewno 3 ??? a z oświetleniem żarówki ledowe będą o jakiej mocy najlepiej?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 13 Sierpnia 2023 @Pablo 1988 powiem Ci, że ja to nie wiem jak to się liczy. Ja wiem że 400W na m2 to jest Ok ( HPS). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2023 @Glut78 to już wiem dzieki ale dalej nie wiem ile żarówek ledowych mi trzeba l ile vvatowych tak żeby było dobre światło i czy to da radę widzialem ze chłopy tak robią i normalnie daje rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Sierpnia 2023 @Pablo 1988 To jest powierzchnia 0,57 m2 , w żarówkach ją pokryć będzie ciężko, bo potrzebujesz 28 500 Im, a taka przeciętna żarówka led daje 1500 Im, więc potrzebowałabyś 19 sztuk takich żarówek na tą powierzchnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obimichgg 15 Napisano 13 Sierpnia 2023 @Pablo 1988 Tutaj to raczej Hps tak z 250w albo cfl chyba że panel led bo 19 żarówek to cenowo też wyjdzie dość dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Sierpnia 2023 @obimichgg Cenowo wiele za żarówki nie wyjdzie, bo jakieś 230 zł, ale same żarówki to nie jedyny problem, trzeba jeszcze oprawę do każdej, bo do czegoś je trzeba wkręcić, co ma gwint i dostęp do prądu , by świeciły, a w tym wypadku robią się lekkie schody, więc panel będzie opłacalniejszy, a hps odpada przy niskiej wysokości szafki ( 125 cm ). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obimichgg 15 Napisano 13 Sierpnia 2023 @Zielone krainy masz racje nie przewidziałem tego że hps generuje dużo ciepła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Sierpnia 2023 LSC 17w mają 2500 lum. 10-12 sztuk by wystarczyło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) @Zielone krainy @Udyr lampa jakie koszty ?? A boks może być nawet i do 150 170 wysykosci Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Albo może inaczej doszedłem do wniosku że kupie lampę proszę o podpowiedź kupię raz i będę mieć napewno się przyda a nie bawić się z żarówkami plontanina kabli itp itd najlepiej nie droga i żeby dała radę na 3 autosy eloo dokładny wymiary 50 x115 wysokość 165 Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Pablo 1988 takie prostokątne boxy są ciężkie do oświetlenia, bo byś musiał mieć 2 lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Sierpnia 2023 @Bob drzewny Bob już lampę będę mieć na dniach a boczne doświetlenia ledem po bokach spełni to rolę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Pablo 1988 powinno zrobić robotę, ale ciężko to się ustawia jak nie masz miernika światła, a są drogie w cholerę. I potrzebne by były paski tylko i wyłącznie o barwie na kwitnienie, to raczej zabawa dla bardziej doświadczonych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2023 Siemano mam prośbę czy ktoś pomoze mi to poskładać?wielkie dzięki prosiłbym bym o wyrysowanie co i jak.. i wydaje mi się że brakuje jednego kabla lampa 600 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Września 2023 Jak nikt w tym nie grzebał to widocznie tak będzie dobrze 🙂 Uziemienia tam nie ma. Ja bym ten żółtozielony też wkręcił w kostkę żeby luzem nie latał i odpalał... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2023 (edytowane) @WBB raczej napewno nikt tam nic nie robił chodzi mi o pierwsze zdjęcie te 3 kabelki są do lampy a nie ma 2 go kabla żeby podłączyć do listwy kabel mam ale nie wiem gdzie do jakich kostek plus i minus nie chce żeby coś się zachajcowalo mam po dwa komplety na wrazie wu Edytowane 23 Września 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Września 2023 @Pablo 1988 no ten kabel od lampy tam gdzie w zasilaczy pisze LAMP, a kabel z gniazdka tam gdzie pisze MAIN. I kolorami je dopasowujesz... brązowy do brązowego, niebieski do niebieskiego itd. Ps. Brązowym leci napięcie 😉 Weź probówkę i zobacz na brazowym z gniazdka czy jest napięcie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2023 @WBB wezme zawołam elektryka niech mi to pozapina jak to się mówi elektryka prąd nie tyka😆🤭 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach