czanczanek 278 Napisano 16 Sierpnia 2023 @Glut78 a czemu tak ? 😁 już co 3 dni podlewam i tak rosną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Sierpnia 2023 @czanczanek ja bym opierdolil trochę lisci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 16 Sierpnia 2023 @vego1989 kurde opierdoliłem i tak troche, ale boje sie obcinac liscie te kolo pąków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 17 Sierpnia 2023 @czanczanek na razie obetnij tylko jakieś chore i takie co naprawdę w cholerę zasłaniają, jak przestaną rosnąć to zrobić ostateczne cięcie liści 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Bob drzewny ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 22 Sierpnia 2023 @Bob drzewny cos takiego jest na koncowkach, dodam ze tylko na szczytach, doly sa calkowicie zdrowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Sierpnia 2023 @czanczanek może temp je przypala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 22 Sierpnia 2023 @vego1989 no właśnie chyba tak, bo tylko gora tak wyglada, zobaczymy co Bob napisze jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Sierpnia 2023 @czanczanek a ile cm od szczytow masz lampe i ogolnie temp w boxie?wilgotnosc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Sierpnia 2023 @czanczanek sorki byłem na małym urlopie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) @Mr.Green luuuuzik ja wlasnie jestem hehe 🙂 @vego1989 i właśnie teraz tak, wilgoc ok 65% nie mogę zbic do 60 bo jest strasznie parno na zewnątrz od 2 tyg temperatura 32 st w dzien i jest dramat ogólnie, temp w boxie mam 25 st wentyl główny sie włącza co 5 min bo skacze do 30 st ale zbija szybko, problem mam z wilgocią włączyłem w pomieszczeniu pochlaniacz z powrotem i zobaczę wieczorem co będzie 2 mieszaki w środku hulaja na okrągło jeden fi 10 drugi 15 cm od pc, lampa mam ustawiona na 35 cm wyżej nie dam rady bo filtr blokuje i moc na 60 % bo nir wiem co to jest na tych końcówkach lisci @vego1989 ogólnie wygląda to tak Fryzjera też zrobiłem bo był tako busz że dramat zasłaniało dolne kwiaty Mam nadzieje ze to nie herma, miałem tak poprzednio też i palonko kopie jak chore 😄 Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez czanczanek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Sierpnia 2023 @czanczanek już dawno wentylacja powinna chodzić całą dobę. Problem wysokiej wilgotności by zniknął. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 22 Sierpnia 2023 @czanczanek to nie herma, ale niewykształcone żeńskie kwiaty, też ich mam dużo i nie wiem do końca czemu. Może jakieś problemy u rośliny mówią jej "nie twórz tyle, bo nie przeżyją" 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 22 Sierpnia 2023 @Udyr no ok to włączam na stałe:) @Bob drzewny kurde właśnie mam zlco uprawę tę kulki i nigdy nie wiem czy to herma czy nie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 29 Sierpnia 2023 Pokazały się te plamki brazowe tylko na jednym liściu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Sierpnia 2023 @czanczanek olej to, wytnij zeby Cie nie denerwowal 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 29 Sierpnia 2023 @vego1989 już obciąłem, bo mnie draznil wlasnie hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @czanczanek @vego1989 lepiej diagnozować niż udawać że się nic nie dzieję 😄 to najprawdopodobniej początek deficytu Ca pseudo Calcium 😛 Objawy Liście, zwłaszcza niżej położone, mogą się zwijać i przybierać nietypowe kształty. Możesz również zauważyć żółte lub brązowe plamy. Liście mogą mieć brązowe brzegi. Niedobór wapnia szkodzi, także zdrowiu korzeni. Zakończenia korzeni powoli obumierają. Rezultatem jest skarłowaciała roślina, która może mieć poważne problemy z regeneracją. Tyle w teorii 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 31 Sierpnia 2023 @Mr.Green. dzięki, ale to twoim zdaniem jej zajebac coś z nawozów regenerujących?? Uzywam biobiza I chyba Calmag mam tylko z takich specyfików @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @czanczanek a jak często go stosujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach