VonV3in 0 Napisano 13 Lipca 2023 Siema https://growdiaries.com/diaries/57651-royal-queen-seeds-northern-light-automatic-grow-journal-by-npkalltheway tutaj koleś wyciągnął 2g z wata, tak sie zastanawiam jak dobić do takiej wartości - jaką lampę dobrać, jaki namiot pomóżcie bardziej doświadczeni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 13 Lipca 2023 @VonV3in A ile chcesz wydać na wszystko ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 13 Lipca 2023 Nie wiem do 10tyś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 13 Lipca 2023 A kolega już coś siał czy to pierwszy raz będzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Raz indoor i 2 razy outdoor Edytowane 13 Lipca 2023 przez VonV3in @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @VonV3in Ile masz miejsca na boxa i gdzie go będziesz trzymał Edytowane 13 Lipca 2023 przez Proy_18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 13 Lipca 2023 Box bedzie u kolesia w chacie mam 1,5x1,5 ale moge kupic inny wydaje mi sie ze 2 takie sie tam zmieszcza, z wiekszymi bylby problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 13 Lipca 2023 @VonV3in A roślinką się będzie opiekował koleś czy ty ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) Ja, bd mial do niego jakieś 100m Edit: Miejsca mam na 2 1,5 na 1,5 albo na jeden 2,88 moze na 2 takie jakby sie cos z pokoju wyrzuciło Edytowane 13 Lipca 2023 przez VonV3in @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @VonV3in A jesteś bardzo zaawansowanym growerem ? Jeżeli dopiero zaczynasz z tym zabawę, to nawet 1 growbox 150x150 może być problemem. Jeżeli byś miał 1 box 150x150, to doniczek 15l zmieściłoby się tam 25. Pomnożyć to razy 2 to masz 50 doniczek 😬 Trzeba być sensejem żeby to ogarnąć 😅 Edytowane 13 Lipca 2023 przez Proy_18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 13 Lipca 2023 Moze i tak, wczesniejszego indoora prowadzil moj kolega to tak nie wiem za bardzo jak to wyglada od tej strony, chcialem sadzic w 11 air potach to byloby jeszcze wiecej zabawy - ale tak mnie zastanawia - dobic do takiego wyniku to co przewaza oswietlenie, majac juz po za tym wszystko ogarniete; donice, ziemie, odzywki wentylacje dobre odmiany (produktywne) troche patrzylem po tych ledach - wiekszosc ponad 600w mars hydro np ma napisane ze taka i taka wydajnosc ale przy suplementacji co2 wlasnie tak mysle gdzie jest zloty srodek pomiedzy tym co mozna osiagnac lampa bez co2 a co przez to ze co2 nie bede uzywal. 600tka lumatek? Tak jak ten koles mial, czy wyzszy wataż ale z suplementacją co2 i sie nie zastanawiać kupić dozownik elektryczny ze 2 butle i jechać Gdzies jak pytalem o to na innym forum jakis czas temu koles powiedział że dobrze byłoby miec osobny zamykany pokoj zeby te co2 sie nie ulatniało, a wiem że z tym może być problem dlatego szukam czegoś co nie bedzie wymagało co2 najpierw, jak to nie zadziała to bede sie zastanawial nad czyms z co2. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 13 Lipca 2023 Trzeba liczyć siły na zamiary. To samo nie urośnie. A waty to pieniądze... chyba, że nie szkoda to co innego. Ja bym proponował spróbować 2-4 sztuki doprowadzić do końca a później się rzucić na głęboką wodę.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 13 Lipca 2023 @VonV3in Ciężko mi wybrać wentylacje do twojego boxa, musiałbym mieć jeszcze tutaj kogoś, kto się na tym zna, na razie mogę ci polecić boxa. Box to będzie (Secret Jardin Dark Room 150*H235) o wymiarach 150x150x235 Przy takiej wielkości boxa będziesz potrzebował lampy o 112500 lm Za niedługo ci dobiorę dobrą lampę, tylko muszę coś załatwić 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VonV3in 0 Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) @WBB Dobrze poprowadzona uprawa na pewno by sie zwrociła, jakis czas temu mielismy hpsa 600 do wykorzystania, ale nie zabralismy się za to i teraz wszyscy robią na ledach o ile pare lat temu wybor byl prosty hps 1000 czy 600 to teraz naprawdę jest w czym wybierać pojawiły się nowe jednostki *uje muje dzikie węże, nie wiem jak sie za to zabrac, cośtam się uczę ale powoli, wlasnie stanelem na tym co2 co nie ulatwia sprawy producent tylko wzmiankuje na stronie, nie ma zadnego podrecznika trzeba mailowac producenta itd Edytowane 13 Lipca 2023 przez VonV3in @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 13 Lipca 2023 4 minuty temu, VonV3in napisał: Dobrze poprowadzona uprawa No właśnie. Bez CO2 będziesz miał wystarczająco problemów do ogarnięcia. Producent raczej Ci instrukcji nie da. A profesjonaliści wiedzą jak używać CO2, chociaż też pewnie nie wszyscy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach