Kolbertus 255 Napisano 11 Czerwca 2023 (edytowane) 4 minuty temu, dziurawy napisał: @Kolbertus jak w kazdym biznesie !! jezeli nie wlozysz to nie wyciagniesz ? wiadomo ?:) zdziwilem sie myslalem ze kazdy producent tak robi ze jest polaczone ze soba wszystko jak u mnie i cyk pyk na ekraniku sobie regulujesz no ale 1200 zeta za wyciag wyjebal mnie z klapek 🙂 IPhony tez sporo kosztują i nie mają tylu bajerów niz np. Samsungi. Sugerowałem się opiniamy na zagranicznych forach. Ludzie byli zadowoleni z tego sprzętu, więc dlatego się na taki zdecydowałem. Na plus jest np to, że masz masę elementów kompatybilnych do systemów Secret Jardin. Rurki, zaślepki, filtry. Nawet sprzęt do tworzenia dziur w boksie tam, gdzie ich nie ma. I wszystko z jednej firmy. Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Kolbertus 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Czerwca 2023 Sam wentylator sobie wszystko robi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Czerwca 2023 2 minuty temu, Kolbertus napisał: Niestety. Coś kosztem czegoś. Zawsz możesz pobawić się w majsterkowanie. Ja tak zrobiłem swój pierwszy wyciąg. 🙂 Zwykły wiatrak i do tego podłączyłem regulator obrotów. Śmigał aż miło. Przy jednym mam regulator ale muszę tam iść i ręcznie regulować. A drugi wentyl ma I i II bieg ale to też ręcznie przestawić muszę. Ale mogę za to je włączać i wyłączać wg czego tam sobie bym nie wymyślił. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Czerwca 2023 @czanczanek niech mu sluzy ciesze sie jego topami 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Czerwca 2023 2 minuty temu, Kolbertus napisał: systemów Secret Jardin Tak, to jest to o co mi chodzi. Zauważyłem już dawno, że te Secret Jardin to całe systemy i ja takie coś lubię. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 11 Czerwca 2023 1 minutę temu, WBB napisał: Przy jednym mam regulator ale muszę tam iść i ręcznie regulować. A drugi wentyl ma I i II bieg ale to też ręcznie przestawić muszę. Ale mogę za to je włączać i wyłączać wg czego tam sobie bym nie wymyślił. Ja też chciałem na początku mieć wszystko zdalnie. Ale czasem jest tak, że nie ma neta w fonie, bo jesteś np. w robocie w kiblu, a tam u mnie nie ma w ogóle zasięgu i jesteś udupiony. 😄 Zdalny mam nawilżacz i czasem nawet pomimo zasięgu nie chce współpracować. Złośliwość rzeczy martwych. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Czerwca 2023 @Kolbertus tak jak mowisz iphone moze spoko ale do momentu gdy musisz cos zgrac z kompa i wtedy robi sie lipa, nie ma kontaktu cos nie laczy , draznilo mnie to i wyjebalem w kosmos tego iphona i nigdy wiecej, wole starego lg dziala od 6 lat i giatara ja nie mam cisnienia jak 16 latek na iphona zeby sie wyroznic znam swoja watrtosc i 5 kola w kieszeni nie podniesie ani o punkt mojej wartosci na osiedlu ani nigdzie jak dla mnie, ale wyciag juz by podniosl hehehe 😄 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 11 Czerwca 2023 @WBB fakt kosztują. Ale wydaje mi się, że jak ma się w planach hodowlę cały czas to warto wydać więcej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Czerwca 2023 3 minuty temu, Kolbertus napisał: Ja też chciałem na początku mieć wszystko zdalnie. Ale czasem jest tak, że nie ma neta w fonie, bo jesteś np. w robocie w kiblu, a tam u mnie nie ma w ogóle zasięgu i jesteś udupiony. 😄 Zdalny mam nawilżacz i czasem nawet pomimo zasięgu nie chce współpracować. Złośliwość rzeczy martwych. Ja nie muszę mieć dostępu do neta żeby mi to działało. Dopiero jak braknie neta w domu to coś może nie działać. Bo to w chmurach wszystko się dzieje od ZigBee. I najlepsze jest to, że te urządzinka się nie wieszają i nie trzeba co jakiś czas wszystkiego resetować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Czerwca 2023 @Kolbertus widzę ze nie masz filcu na fultrze, nie ciagnie ci syfu, kurzu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 11 Czerwca 2023 (edytowane) A tak z innej baczki wczoraj mi przyszła. Przetestowana. Już nigdy nie będę palić z lufy. 🙂 1 minutę temu, czanczanek napisał: @Kolbertus widzę ze nie masz filcu na fultrze, nie ciagnie ci syfu, kurzu ? Ściągnąłem bo był. Ale nie ma żadnego syfu na nim. Nie zaciąga "kotów". Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Kolbertus 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Czerwca 2023 @Kolbertus przepalona już? Wygląda na konkret hehe ja tylko lufa bo już nic nie kopie i to prawie czyścioch leci 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 11 Czerwca 2023 2 minuty temu, czanczanek napisał: @Kolbertus przepalona już? Wygląda na konkret hehe ja tylko lufa bo już nic nie kopie i to prawie czyścioch leci 😄 Przepalona, a jak. Ja zawsze czyste jaranko, bo fajek nie palę. 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Czerwca 2023 @Kolbertus ale masz dobrze z fajkami, ja jaram to i to ale palenie raczej czyste juz bo nie klepie z tyszkiem, jaki koszt takiej armaty ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach