Kolbertus 255 Napisano 7 Czerwca 2023 @czanczanek za półtora godziny wrócę z roboty do domu do zobaczę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Czerwca 2023 @Kolbertus luzik, dziękuję 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, czanczanek napisał: @Kolbertus jeszcze cie głowę , jak będziesz miał chwilę to luknij jak możesz oczywiście:) na te dwa wentyle bo jeden jest tańszy o połowę a drugi 2 razy droższy, ten tańszy wydaje mi się lepszy od tego droższego, będę chciał zaraz drugiego boxa kupić i muszę mieć drugi kanałowy 1 BESTFAN BHF-125 ten niby ma 310/h 2 Wentylator kanałowy EBERG EMAX GROW 125 EC 125 mm Z góry dziękuję Bez zastanowienia bierz EBERG-a EMAX. Fakt, jest dwa razy droższy od Bestfana, ale posiada regulacje obrotów w postaci pokrętła, co niewątpliwie na pewno Ci się przyda. Poza tym z tego, co widzę obroty będą dostosowywać się do panującej temperatury w boksie, co jest mega atutem, bo nie będziesz musiał pilnować ciepła w boksie. Wentyl sam się uruchomi w zależności jaką temperaturę ustwawisz drugim pokrętełkiem. Bestfan leci jedną, stałą prędkością i to nie małą, bo aż 310m3/h. Nie posiada również czujnika temperatury. Wybór jest jeden. 🤘 Edytowane 7 Czerwca 2023 przez Kolbertus 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Czerwca 2023 @Kolbertus o i takiej odpowiedzi oczekiwałem, ok to zamowie sobie Emaxa, bo w sumie nie doczytałem że ma czujnik temperatury, a to dobra sprawa teraz na lato, tylko pytanie czy będzie dobrze łapał temp żeby mi nie wzrosło bądź wie jak w boxie bo ugotuje rośliny:) dziękuję za pomoc i opinie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 7 Czerwca 2023 26 minut temu, czanczanek napisał: @Kolbertus o i takiej odpowiedzi oczekiwałem, ok to zamowie sobie Emaxa, bo w sumie nie doczytałem że ma czujnik temperatury, a to dobra sprawa teraz na lato, tylko pytanie czy będzie dobrze łapał temp żeby mi nie wzrosło bądź wie jak w boxie bo ugotuje rośliny:) dziękuję za pomoc i opinie Takie czujniki robią robotę. Sam posiadam wyciąg z czujnikiem i wentyl sam reguluje temp. wewnątrz. 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Czerwca 2023 @Kolbertus to zajebiscie bo juz mam dosc codziennie krecic regulatorem, bo raz trzeba mocniej raz mniej, to będzie problem z głowy jeszcze raz dzięki:) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 8 Czerwca 2023 @Kolbertus a jak podlalem juz raz woda z miodem, to mogę znowu dac nawoz bo sprawdziłem cala roślinę i jednak potrzebuję czasu trochę do ścięcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 8 Czerwca 2023 @czanczanek myślę, że nie będzie problemu. Jak zaaplikujesz nawoz to weź pod uwagę, że wydłuży Ci się okres do ścinki, ponieważ będziesz potrzebował dodatkowych dni, aby wypłukać nawozy z rośliny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 8 Czerwca 2023 @Kolbertus kurde wiem własnie, ale nie mam wyjscia bo za duzo trichomow ma przezroczystych jeszcze to chyba bez sensu ciąć dam jeszcze dwa razy nawoz zrobie Flusha i wtedy kosa @Kolbertus a robiłeś kiedyś ten water curing suchy lub mokry ? Bo powiem ci ze urwalem jednego topka małego do testu, suszy się 4 dzień i słaby zapach ma trochę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 9 Czerwca 2023 @KolbertusK zdjęcia są opisane jak coś zwróć uwagę na górny szczyt, a boczne dolne topy jaka roznica w kwitnieniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 9 Czerwca 2023 @czanczanek górny ewidentnie nie dojrzały. Natomiast dolne kaiwty w dalszym ciągu posiadają dużą ilość białych włsków. Daj im czas. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 9 Czerwca 2023 @Kolbertus ok. A co z szczytem ? Podnioselm lampę bo faktycznie była za nisko, ale da sie to odratować jeszcze? Czy po prostu czekać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 9 Czerwca 2023 1 minutę temu, czanczanek napisał: @Kolbertus ok. A co z szczytem ? Podnioselm lampę bo faktycznie była za nisko, ale da sie to odratować jeszcze? Czy po prostu czekać Kwiaty nie wyglądają na spalone. Zatryzmały sie w rozwoju poprostu. Odbiją na pewno. Tylko musisz być cierpliwy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 9 Czerwca 2023 @Kolbertus ok, to czekam bo ten krzak ma 4 miechy to już trochę trwa 🙂 dziękuję za opinie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 9 Czerwca 2023 @czanczanek cierpliwość zawsze zostaje nagrodzona. Z fartem kolego. 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 9 Czerwca 2023 @Kolbertus to prawda, z farcikiem 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Czerwca 2023 (edytowane) @Kolbertus kuknij jak możesz czy ja to dobrze zamontowałem, bo inni daja spiro 50cm/100cm od wentyla jako wypust a ja po prostu złączyłem filtr bezpośrednio z wentylatorem i założyłem tylko krociec 8cm za boxa od wentyla tam gdzie wydmuch i tyle, załączam foto Edytowane 10 Czerwca 2023 przez czanczanek Brak zdjęcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 10 Czerwca 2023 6 godzin temu, czanczanek napisał: @Kolbertus kuknij jak możesz czy ja to dobrze zamontowałem, bo inni daja spiro 50cm/100cm od wentyla jako wypust a ja po prostu złączyłem filtr bezpośrednio z wentylatorem i założyłem tylko krociec 8cm za boxa od wentyla tam gdzie wydmuch i tyle, załączam foto Dobrze jest. Ja mam wyciąg z Secret Jardin i mam tak samo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 11 Czerwca 2023 @czanczanek 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 11 Czerwca 2023 @Kolbertus wentyl kozak widzę, tez ustawie na 25 zobaczę co będzie, bo wydaje mi się że nawet nie zbije bo ciepło jest a okna otwarte, a masz tak cały czas ? I jeszcze pytanie, na ile wierzyć temu termostatowi, a jaka masz wilgoc ? Ja mam dwa pokrętła tylko od temp i obrotow jak wyżej widać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach