HuckleR 0 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) Witam serdecznie. Planuję zrobić podłożę w 11 litrowej doniczce, dla Indoor Automatów i stąd moje pytania. Z góry dziękuje za odpowiedzi 🙂 -Chcę zrobić ładną mieszankę podłoża, a w skład niej wchodzi *Ziemia dobrej jakości, uniwersalna. (Wcześniej ładnie na niej rosło) *Perlit Tylko że nie wiem ile go dać i czy może się znajdować rozproszony po całej doniczce, czy jakieś konkrety w stylu na dnie/na powierzchni? *Podłoże Kokosowe (COCO-GRUNT) Chciałbym dać około 200g, czy mogę go również rozproszyć po całej doniczce? Czy tak jak wyżej pisałem? I dla tych co więcej czasu mają, Nie wiem jak się zabrać za użycie tego Podłoża Kokosowego, wytłumaczy mi ktoś? Edytowane 2 Maja 2023 przez HuckleR @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 2 Maja 2023 @HuckleR podłoże powinno mieć ok. 10-30% perlitu wymieszanego kokos też można dodać do gleby 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach