WBB 2,119 Napisano 18 Kwietnia 2023 A rano przed pracą zapierdalałem na strych bo mi się przypomniało, że wentylator się wyłączy i stracę sterowanie nim.... 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 18 Kwietnia 2023 @WBB nic, na weg możesz nawet cały czas mieć światło 24h i też będzie ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Kwietnia 2023 Fajnie takich rzeczy się czasami dowiedzieć 🙂 A ja się douczę i poczytam o indukcji 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Kwietnia 2023 Nie zapamiętałem godziny OFF na programatorze i święci non stop 🙂 A jak już jesteśmy przy tym świetle... światło podczerwone takie jak IR w kamerze do widzenia w ciemności może świecić roślinom? @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Kwietnia 2023 @WBB niby tylko zwykłe diody potrafią coś pohermić, np. z nawilżacza lub jakiegoś zasilacza. Więc nie powinno być problemu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Kwietnia 2023 @WBB jak oglądałem wykład dr Bruce Bugbee, to podobno już od 0.01 ppfd w górę roślina zwiększa szanse na hermienie (jest to światło bardziej fotosyntetyczne niż to, które generuje księżyc przy pełnej mocy). Też wspominał co ciekawe właśnie o świetle dobiegającego z kamer podczerwonych, człowiek nie widzi tego światła więc myśli że "jest ciemno", ale roślina odbierze to światło i może Ci pohermić od niego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Kwietnia 2023 Bo przydała by się kamerka w boxie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Kwietnia 2023 @WBB to jedyną opcją będzie kupienie kamery bez źródła światła podczerwonego albo kupienie takiej, która nie wygeneruje powyżej 0.01ppfd światła, a jak zmierzysz takie znikome wartości to nie mam pojęcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Kwietnia 2023 na innym forum pisza, ze jak utrzymasz dlugosc nocy i to pojedynczy przypadek przy fotoperiodzie to nic zlego sie nie stanie. z auto to juz w ogole @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) Czy mając teraz 18/6... 11-17 noc, 17-11 dzień i chce przestawia na 12/12 to obojętnie w jaki sposób czy znowu jakimś szyfrem to muszę ustawić? 7-19 noc, 19-7 dzień.... takie teraz godziny wydają mi się najbardziej optymalne dla mnie.. @Udyr, @doominik Edytowane 3 Maja 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Maja 2023 @WBB dzień możesz przeciągnąć z 19-7 do 19-11. Abyś z ich nocą nie kombinował niepotrzebnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 3 Maja 2023 @Udyr Czyli jak przed chwilą się lampy zapaliły to mogę nowy program ustawić i rano o 7 zgasić światło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Maja 2023 @WBB Jak przestawiasz czas na weg to przedłużasz dzień, a jak na flo to przedłużasz noc. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 3 Maja 2023 26 minut temu, doominik napisał: @WBB Jak przestawiasz czas na weg to przedłużasz dzień, a jak na flo to przedłużasz noc. No tak. Tylko teraz im skrócę ich dzień z 18h do 15h (do 7 rano). I dopiero następne cykle będą wyrównane 12/12. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Maja 2023 @WBB możesz tak zrobić, a możesz po prostu wyłączyć światło i zrobić im bardzo długą no i zapalić wtedy, kiedy chcesz zacząć nowy cykl. Niektórzy robią nawet 36h noc przed rozpoczęciem flo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach