dobrykolega11 0 Napisano 30 Marca 2023 Witam. Na liściach zaczęły pojawiać się dziwne ciemne plamki które wyglądają trochę jak krostki. Na zdjęciach jest to słabiej widoczne. Nie wiem co to jest, obstawiam grzyb lecz w growboxie jest niska wilgotność i temperatura około 27 stopni. Zaczyna mi się to rozprzestrzeniać i dodatkowo liście od środka lekko żółtkna. Do ścinki został jeszcze około miesiąc, chciałbym dotrwać ten okres jakoś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 30 Marca 2023 @dobrykolega11 Stawiam na jakieś robactwo, popatrz od spodu liści. Tam sobie siedzą i piją soczki z roślinek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Marca 2023 Sprawdź jeszcze czy te ślady są na przestrzał, czy tylko na górnej części głównie zauważalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dobrykolega11 0 Napisano 31 Marca 2023 Teraz właśnie zaczynają się bardziej rozprzestrzeniać i głównie tylko przy szczytach. Kolor sam mnie nie niepokoi ale pojawiają się tak jakby pryszcze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 31 Marca 2023 Szczerze to ja nie mam pojęcia co to może być, to nie są klasyczne niedobory. Też między blaszkami jest bardzo jasny kolor wiązek liścia, może tym należy się kierować. Ja bym pogrzebał w internecie "cannabis diseases" i poszukał zdjęć co choć trochę będą przypominać Twoje objawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach