Imperator 15 Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) Cześć. Mam problem z dwiema dziewczynami (automaty) w namiocie, a mianowicie mają dość jasne liście oraz dodatkowo trochę bywają oklapnięte. Fotki robione w nocy z flashem. Co może im dolegać? Końcówki wszystkich panien delikatnie popalone, ale w normie. × Dwie dolne przy klapie namiotu pestki od FastBuds - 8 tydzień Wedding Glue Air Pot 12,5l Forbidden Runtz Air Pot 12,5l x Dwie tylne z którymi są problemy z Dutch Genetics - 7 tydzień Girl Scout Cookies Hercules 9,5l Blackberry Gum Air Pot 12,5l x Woda/nawozy PH 6.3, co 3 dni na zmiane, 1,5l na sztukę. x Attis PRO 200W / 75% mocy / 30cm od szczytu x Temperatura w dzień 26° / w nocy 22° x Wilgotność 60% / Box 80x80x180 x Nawozy tabela poniżej (bez Boost, PK13/14, Ripen - zastępuje je Green Sensation) @Zielone krainy @konopny_janusz @onyx @zielonyjamajczyk @Udyr @Bimbrownik Edytowane 22 Marca 2023 przez Imperator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Marca 2023 @Imperator ta w herculesie ma za dużo wody. Dobrym systemem jest podlewanie do 10% max 15% pojemności donicy. Tj. 20l ziemi - 2l wody/wody z nawozami. A ta w prawym górnym rogu jest pewnie bardziej żarłoczna, dobrze że trzymasz się jakiegoś schematu karmienia. Ale każda roślina będzie reagować inaczej, też bierz to pod uwagę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 22 Marca 2023 @Udyr dziękuję za Twoją odpowiedź. Zapomniałem dopisać, że podlewane były wczoraj. Jak podniosę donice co 3 dni to bardzo lekka. Czyli Herculesa trochę mniej podlewać. Pannie w prawym górnym rogu zwiększyć podaż aktualnych nawozów czy dodać połowę dawki na Veg jeszcze? Końcówki lekko są popalone, a nie chciałbym, żeby się to wymknęło spod kontroli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Marca 2023 @Imperator jeśli pali końce to zmniejsz ilość tego na wega i lekko zwiększ to co masz na kwitnienie. Nie za dużo żeby też nie przesadzić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Marca 2023 Nie wiem czy przy tym grzejniku to liście nie są klapnięte ze wzgledu na nazbyt ciepłe powietrze. Moge się mylić, ale reszta od niej nie wygląda tak źle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 22 Marca 2023 (edytowane) @grolsch3 Grzejnik wsadzony kilka dni temu, a jaśniejsze liście są już 2-3tyg. @Udyr Przy najbliższym podlaniu wypada sama woda, jednak dorzucę 1/4 dawek nawozów obecnych + 1/2 dawki na veg. Optymalnie? Poniżej zdjęcia z odpalonym ledem. Tryb 20/4 Siatka służyła do LST Edytowane 22 Marca 2023 przez Imperator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Marca 2023 @Imperator daj tej głodnej tylko trochę żarcia. Reszta nie wygląda źle, mogą samą wodę dostać wg. Twojego systemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Marca 2023 @Imperator mnie chodziło o klapnięte liście. Nie ich barwę. Co do koloru to prawdopodobnie nadwyżki potasu i fosforu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 28 Marca 2023 @Udyr @grolsch3 Czy to oznaki braku Cal i Mg na tej jednej sztuce (żółknięcie i brązowe plamki)? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 28 Marca 2023 @Imperator a jakie masz pH EC ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 28 Marca 2023 @hubert2020 około 6.3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Marca 2023 No mogą to być niedobory, może to być blok. To zależy jak się obchodziłeś do tej pory. Ja tam w medium lubię wyżej niż 6.3, wtedy jest pewność że wchłanianie wszystkich pierwiastków jest na najwyższym poziomie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 28 Marca 2023 @grolsch3 Wyżej czyli 6,5? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 28 Marca 2023 (edytowane) @Imperator Edytowane 28 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 28 Marca 2023 (edytowane) @Imperator bo z tego co mi się kojarzy to PH na kwitnięciu powinno być trochę większe niż na weg ponieważ nie wchłaniają się nawozy niektóre na niskim pH ale jak się mylę to mnie ktoś popraw bo powinni zrobić mierniki do azotu fosforu itp i by człowiek nie musiał patrzeć na liście Edytowane 28 Marca 2023 przez hubert2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Marca 2023 @Imperator no nawet 6.5-7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 28 Marca 2023 Dzięki, podbiję do 6,6ph i zobaczę czy coś to da. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach