jan Kowalski 2 Napisano 21 Marca 2023 Witam chcialbym się zapytać czy moje sadzonki rosną prawidłowo ? Mam 1xbubble kush i 3x shogun feminizowane. wszystkie maja między 18 a 20 dni ,sa w ziemi ,trzymałem je w propagatorach pod ledami .od 2 dni przeniesione do namiotu ,lampa dual spectrum Horti King na 240W lampa zawieszona około 1,8 od ziemi do tego filtr węglowy i wiatrak ustawiony tak żeby nie wiało za mocno.podlewam i opryskuje co mniej więcej dwa dni ,do wody dodalem śladowe ilości Hornet przy ostatnim podlewaniu . Temp 28/29 stopni . Zawieszam też mokry ręcznik żeby utrzymać odpowiednią wilgotność ,oczywiście tylko gdy są włączone lampy. Czy moja sadzonka rośnie prawidłowo ? CY może ma za mało bądź za dużo światła ?prosze o rady bo póki co rosną dobrze ale niewiem czy mają odpowiednie oświetlenie ,odległość ? Czy mogę już zacząć je nawozić ?jak tak to jakie dawki nawozu dla tak małych roślinek ? Czy mogę już zacząć robić trening na największej roślince ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) @jan Kowalski Niżej trochu lampę żeby się nie wyciągały;) przy hps to od 50do 1m. Cfl to niżej Temperaturę jak możesz zbij, mała wilgotność też musisz ogarnąć. Na nawóz to one jeszcze pierdki są. Edytowane 21 Marca 2023 przez ArteK skleroza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 22 Marca 2023 Przedmówca dobrze mówi, bardzo Ci się wyciągają i temp niższa, bo jak mało światła to i wolny metabolizm, więc taka temp przeszkadza. Staraj się być na mniej więcej 25⁰C na ten moment. Dobrze jakbyś miał coś do sprawdzenia wilgotności, 60-75% byłoby eleganckie. Z treningiem wstrzymaj się z 5 dni i na następny raz postaraj się zrobić zdjęcie liści bez włączonej lampy, bo to HPS to w zasadzie nie widać żadnego koloru liści @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach