Gość Napisano 5 Stycznia 2023 8 godzin temu, Zielone krainy napisał: @ciechen donica zależna od tego, jak długo chcesz roślinę trzymać na wegu. Ja mam 15l , wega myślę robić do 40dni nie dłużej, czy po przejściu na flo wystrzelają jeszcze w górę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 5 Stycznia 2023 @vego1989 może tak być, zależy też od odmiany, sativy mają tendencję do dużego przyrostu na kwitnieniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Stycznia 2023 @Andi dzięki za info. Mam indice jedna i druga, zobaczymy jak to wyjdzie 🙃 Myślę zrobić raz topping, później lst a na koniec tylko przekaladac szczyty przez siatkę. Tylko nie wiem czy za dużo nie kombinuje 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 6 Stycznia 2023 2 sprawy panowie Po 1 Giga topek dla was ;D i po 2 co to jest na listkach czy nie przesadzam z nawozem bo ta roślina zjada mi wszystko co leje . 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Stycznia 2023 Wczesna faza niedoboru potasu Chyba że czymś było oblane/zmoczone więc ewentualnie odbarwienie.. Ale wątpię 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) czyli do plagronu bloom dodac grow tam w skaldzie jest potasu wiecej .? Bo mam green sensation od plagronu i tam jest napisane ze pk 13-14 nie trzeba . Edytowane 6 Stycznia 2023 przez ciechen @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Stycznia 2023 @ciechen nie podpowiem Ci co do nawozów jakich użyć. Niech ktoś się może wypowie co używa takie nawozy 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Coś mi zaczyna palić końcówki roślin + rośliny od doły zaczynają zżółknąć i może kilka wiatraków . Ps. rozwaliłem nawilżacz zna ktoś jaka fajna firmę żeby dało się napełniać od góry nie wyjmując nawilżacza z boxa? jutro mija miesiąc flo Edytowane 14 Stycznia 2023 przez ciechen 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 15 Stycznia 2023 Ja coś żle robie że te końcówki mi tak pali czy to juz ta pora ?@Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Stycznia 2023 Powoli ma prawo 😉 połowa za Tobą więc teraz zaczną się bardziej wyjadac. Wygląda jakby pozerala azot 🙂 karm I obserwuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 15 Stycznia 2023 40 minut temu, Mr.Green napisał: Powoli ma prawo 😉 połowa za Tobą więc teraz zaczną się bardziej wyjadac. Wygląda jakby pozerala azot 🙂 karm I obserwuj. czyli nie martwić sie że przenawoże gdy końcówki popalone, tylko w razie czego podkręcać bardziej przyznam sie szczerze że troszke podkręciłem dawke producenta może tak o 1.5x 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 15 Stycznia 2023 @ciechen sam musisz wiedzieć I się nauczyć czy dojebac do pieca czy dac jej chwilę I trochę wody.. Jeden żółty liść w drugiej połowie kwitnienia jesieni nie czyni 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 15 Stycznia 2023 Zgadzam się z kolegą Greenem, sam musisz się nauczyć i wiedzieć co jest 5 u Ciebie w namiocie. Co do tego liścia obstawiam bardziej przelewanie, więc w nawilżacz nie szedł bym już, tym bardziej na flo. Ogólny stan rośliny wskazuję na problemy absorbacyjne, liście zamiast stać na baczność przy dużej podaży pierwiastków plus bliskiej odległości od lampy (łódki z końcówek liści, szczególnie na samej górze mj) to jest oklapnieta prawie w całej swojej okazałości. Albo dusisz korzenie wodą, albo za mała wymiana powietrza. Albo coś podjada Ci te korzenie (obstawiam bardziej gnicie niż jedzenie przez robaki). Ale nie wiem bo to nie mój ogórek 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 22 Stycznia 2023 37 dzień flo i odjebałem akcje, zacząłem sobie odginać gałązki żeby wpuścić więcej światła na każdy topek i bach jedna pękła nie oderwała sie całkowicie ale odłamała sie delikatnie od głownej łodygi . Podkleiłem ją taśma izolacyjną tak aby miała styczność z łodygą (mniej więcej poprzednia pozycja). Czy to ma szanse się zrosnąć czy raczej mam jedną gałązke na straty? 3 zdj to ten złamany topek ;c 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Stycznia 2023 @ciechen nie baw się nią, a powinna się zrosnąć jak jest taśmą owinięta 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Stycznia 2023 Pompuj PK żeby to puchlo. Połowa kwitu.. top zbudowany I teraz najważniejszy okres żeby to zalać całego 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 23 Stycznia 2023 13 minut temu, Mr.Green napisał: Pompuj PK żeby to puchlo. Połowa kwitu.. top zbudowany I teraz najważniejszy okres żeby to zalać całego 🙂 mam blooma i green sensation od plagronu + to co standardowo, ale boje sie że ta oderwana gałązka mocno zestresowała roślinke. I musze zbastować troche z odzywami bo mi pali ją cała a jak podlewam co 2 dzień wodą to fajnei sobie puchnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Stycznia 2023 Mi sie taka gałąź przy poprawianiu LST odłamała od głównej.... bez taśmy zostawiłem i 3 dni później znowu ją złamałem. Zostawiłem i uważałem później na nią... rośnie do dzisiaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 25 Stycznia 2023 Cos mi te listki zółkną mozliwe że to od temperatury bo jednak mam problem ze schłodzeniem boxa tem 26-29 stopni. Zastanawiam sie czy przy green senation potrzebne jest jeszcze pk13/14 bo na opakowaniu jest napisane że nie ma takiej potrzeby. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 13 Lutego 2023 Panowie dawno nic nie wrzucałem a sie porobiło troche . Zapsuł sie nawilzacz i roslinka przez tydzien miala wilgoć na poziomie 30 % troszke ją podsuszyło. Teraz kupilem nowy i jest za mocny ... na najnizszym kanale mam 70% wilgotności, staram sie na noc wyłączać i sprawdzam czy nie łapie plecha . Co do topków mam prawie 60 dzień kwitnienia i te topki coś nie spuchły co robić załączam zdj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach