Andi 428 Napisano 21 Grudnia 2022 11 godzin temu, ciechen napisał: mogę używać Plagron terra grow( na wegetacje ) z terrą bloom( na kwitnienie można jak roślinie trzeba pierwiastków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 22 Grudnia 2022 @grolsch3 Miałbym ale kupuję gotową.Kiedyś zacznę tworzyć coś po swojemu ale to w przyszłości.Mam swój plan w głowie od początku zabawy z uprawą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Grudnia 2022 @Lasir powodzenia. Bardzo ważny jest krzem, dla wzmocnienia łodygi - im grubsza tym lepsza i szybsza wymiana wartości odżywczych oraz transportu. Do tego to naturalna ochrona przed kimś kogo nawet nie chciałbym mieć w organicznej uprawie czyli chroni przed zerowaniem larw ziemiorki. Krzem jest pomijany, a jest ważniejszy w uprawie niż wszystkie inne mikroelementy, które weedowi producenci nam wciskają w swoich boosterach. Elo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 22 Grudnia 2022 @grolsch3 Ja musze Ca i Mg mocniej dozować.Mam dobrą wodę w okolicy :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 22 Grudnia 2022 @Lasir ja akurat mam na to radę, tanią. Mączka bazaltowa. Popatrz na top crop vulcano i pisałem u siebie amino. Dużo ca, mg, fe. Mam chwilę to wrzucę już u siebie zdjęcie z opakowań czego ile mają. Sorry ziomek że Ci w fotorelacji gawędzimy @ciechen🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 22 Grudnia 2022 @grolsch3 lajcik ciekawie chociaz jest 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 23 Grudnia 2022 Panowie zerknijcie na Filterek czy poprawnie założony tej osłonki białej sie nie zdejmuje nie ? I mimo duzo mocniejszego wentylatora wyciaga mi mniej powietrza niz zwykly wiatraczek łazienkowy, mozliwe to ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Grudnia 2022 @ciechen filtr założony ok, ta biała skarpeta to bariera dla kurzu. Zapobiega zapychaniu filtra. Wentylator słabiej ciągnie przez filtr bo węgiel stawia opór. To normalne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 29 Grudnia 2022 Mały update 14 dzien flo. Nie było mnie 4 dni więc po powrocie do domu zastałem smutną płaczącą wierzbę przelana azotem gdyż podlewałem na zapas. Ale 1 porządne podlanie i się podniosła obejrzałem ją cała no to pierwsze listki od dołu troszkę wyschły nwm czy je ucinać przy automacie , I na 1 listku mam brązową plamkę ale taką bardzo mała . Na dzień dzisiejszy wygląda to tak. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) @ciechen takie bardzo wyschniete i zdechłe liście usuwaj jak już jest po nich. Owe resztki liści są zagrożeniem jakiejś plechy 🙂 Edytowane 29 Grudnia 2022 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Grudnia 2022 @ciechen przystopuj teraz z azotem dopóki nie wykaże oznak niedoborów bo lepiej lekko przygłodzić niż przekarmić zwłaszcza że automaty błędów nie wybaczają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 3 Stycznia 2023 19 flo udało sie doprowadzić ją do porządku , sporadycznie na małych listkach popalone końcówki ale ilości wody jakie ona wpiernicza masakryczne ;D 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Stycznia 2023 @ciechen z tego może urosnąć turbo top jak zadasz o to by nie brakowalo jedzenia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 3 Stycznia 2023 @Mr.Green Powiem Ci że jak na 1 raz i takiego truposza to się rozrósł potężnie szczególnie ze to nasionka po 17 zł ;D. Ale w ciągu miesiąca tyle wiedzy złapałem od was z tego forum że już zaluje ze to automat jest. e wiatraki bym powycinał w pizdu . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Stycznia 2023 @ciechen zostaw wiatraki, przydadzą mu się. Masz tam miejsce to nie jest konieczna jakaś defoliacja do tego to automat który może źle zareagować 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 4 Stycznia 2023 Panowie szybkie pytanko Materiałowe doniczki jaka pojemnośc na roślinki mniejwiecej 80-120 cm. Wczesniej używałem 15l i zastanawiam sie nad wiekszymi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Stycznia 2023 100cm to mam w słoiku 2L 🙂 Dajesz te 25L 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 4 Stycznia 2023 3 godziny temu, Mr.Green napisał: Dajesz te 25L 😉 po co taka duża ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Stycznia 2023 @Andi A dlaczego by nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2023 @ciechen Donicy nie wybiera się rozmiarowo pod wysokość rośliny, ale pod długość wega, jak automat starczy 8-11 l, jak fotoperiod to donica zależna od tego, jak długo chcesz roślinę trzymać na wegu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach