ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 2 minuty temu, Mr.Green napisał: czyli nic 🙂 tooy boster to na korzenie.. ? a od Cal Magu to nie spuchna jak swinie 🙂 root booster to ukorzeniacz tak . no to nic nie mam ;D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 No to troche lipa 😄 🙂 Musisz cos wybrac i to szybko bo ona zaraz sie wyzre zaraz 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 @Mr.Green z jakim skladem szukac albo co polecasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 @ciechen Zalezy czy mineralne czy organiczne. Jak chcesz uprawiac 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 @Mr.Green chyba mineralne bo organiki drogie sa ;d @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Grudnia 2022 To Ci nie jestem w stanie pomoc bo ja dzialam tylko po drugiej stronie medalu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 18 Grudnia 2022 (edytowane) @Mr.Green podrzuc co uzywasz moze mnie natchnie . A jak uzywam Plagron terra grow , to do tego mozna dodac plagron pk 13/14 na kwitnienie to wystarczy? Edytowane 18 Grudnia 2022 przez ciechen @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 18 Grudnia 2022 (edytowane) @ciechen Ty musisz lac odzywke tera bloom na kwitnienie, ale na upartegio jak znajdziesz dobra proporcje jak lac grow z pk to pewnie nie zaszkodzi. Jesli wlejesz tez jakiegos boostera to powinno pomoc w wyciagnieciu wszystkiego czego sie da z tej rosliny. Na przyklad Canna Boost jest calkiem dobra Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Soniq21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 18 Grudnia 2022 zakupiłem terra bloom oraz | Plagron Green Sensation 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Grudnia 2022 @ciechen ja używam tylko organiczne dopalacze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Też się dałem nabrać na ten chwyt marketingowy z 60 dniami, to działa chyba tylko na growerow, którzy zaczynają 🙂 mi właśnie minęło 91 dni u jednej z 2 sztuk i będę ją kosił. Tak samo masę błędów popełniłem i też już nie miałem światła na vegu. Wyrosło mi małe bonzai po lst. Plon raczej symboliczny z tego będzie ale cieszę się że udało się doprowadzić ją do końca. Powodzenia, może u Ciebie będzie lepiej! Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Boogie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 18 Grudnia 2022 @Boogie z moich doświadczeń oni liczą bez Wega na flo ok 60 dni niektóre są gotowe i do ścięcia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Grudnia 2022 Przy dobrych warunkach i odpowiednim żywieniu automat może pokazać włosy już w 13-15 dniu. Jeśli po drodze nie dochodzi do żadnych problemów to 65-70 dni można zbierać taką roślinę na mleku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 18 Grudnia 2022 Pewnie się da, jak ktoś doświadczony i ma warunki, ale nie ma czasu:) Ja bez jednego i drugiego potrzebowałem 90 dni do pokazania się bursztynów. Natomiast wstawianie jakiejś magicznej ilości dni w nazwę odmiany jest chwytem marketingowym, nie ma co się oszukiwać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 19 Grudnia 2022 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 21 Grudnia 2022 Panowie pytanie do specjalistów , mogę używać Plagron terra grow( na wegetacje ) z terrą bloom( na kwitnienie) . Bo mam rozrobioną bańke 5 litrów w której mam cal mag terra grow, root booster i czy ja mogę do tego dodać plagronu terra bloom oraz green sensation czy robic nową banke z wodą ? 5-6 dzien Flo jeszcze przed podaniem odzywek jutro przyjdą ;c. Znalazłem w skarpetkach coś co dawno kupiłem ale nie było wiedzy żeby sie za to zabrać. To co może następny projekt jak zamknę ten ;d kojarzy ktoś odmiany 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Grudnia 2022 @ciechen Gorilla miałem od nich ale automata. Zajebista silna i stabilna odmiana. Mother Gorilla powinna być równie interesująca 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 21 Grudnia 2022 W dniu 17/12/2022 o 19:26, grolsch3 napisał: @Growerseed czekam na taką fotorelacje od kiełka do zbioru w 60 dni. Wtedy uwierzę. W bajki to wierzyłem jak byłem dzieckiem. No offence @Mr.Green patrzę na roślinę i to widzę, ile jej dajesz do ścinki?? Wrzuciłem pestkę do ziemii z myślą, że kiełkuję Blue Cheese FP od RQS.Troche się pomyliło coś komuś bo roslina zaczęła sama kwitnąć.Wkur....łem się trochę bo ostatnio dużo porażek zaliczyłem i z lekka ją olewałem.Wyciągnęła się konkretnie (140cm) ale od niedawna się o nią troszczę jednak.Wrzucę jej foty.Pierwsze z 25 paźdźiernika, drugie zrobiłem teraz. Dolne topy luźne, ale te z góry twarde i już widze bursztyn. Największym chwytem na kasę są nawozy wg.mnie.Bustery i inne "dopierdalacze".Podstawa to mikoryza i znajomość stanu jakości wody której używamy.Potem azot, fosfor, potas, wapń i magnez, czasem trzeciorzędne.Biohumus, aminokwasy, cukry i inne "trudne wyrazy" wiadomo dobrze nalać.To musi wystarczyć na własne potrzeby i uprawę bio...:) Nadgorliwość jest zbędna... P.s kupiłem ostatnio 10kg azotu za 20zł.Wrzuciłem małą garstkę na 18l doniczki. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 21 Grudnia 2022 "Kurzak" czyli, dla niewtajemniczonych, kurzy obornik :) Z tą rośliną to się bardziej schować powinienem a nie chwalić, ale pokazuje, że da się szybko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 21 Grudnia 2022 25 minut temu, Lasir napisał: "Kurzak" czyli, dla niewtajemniczonych, kurzy obornik :) Z tą rośliną to się bardziej schować powinienem a nie chwalić, ale pokazuje, że da się szybko. Nie twierdzę że nie da się szybko. Widziałem auto po 60 dniach kwitnienia. Ta Twoja też nie ma 60 tylko dłużej bo 1 zdjęcie to roślina 10-14 dni według moich obliczeń 😉 da się na pewno szybko, po to je również stworzyli. Ale ogólnie dużo wcześniej w poście poruszyłeś ciekawe rzeczy i coś skrobnę od siebie, tylko chwila😉 Godzinę temu, Lasir napisał: Największym chwytem na kasę są nawozy wg.mnie.Bustery i inne "dopierdalacze".Podstawa to mikoryza i znajomość stanu jakości wody której używamy.Potem azot, fosfor, potas, wapń i magnez, czasem trzeciorzędne.Biohumus, aminokwasy, cukry i inne "trudne wyrazy" wiadomo dobrze nalać.To musi wystarczyć na własne potrzeby i uprawę bio...:) Nadgorliwość jest zbędna... No dokładnie. A najlepsze jest to, że baza produktów jest taka sama wszędzie. Obojętnie producent, nazwę produktu wymyślą. Opis produktu jakby broń sprzedawali, specyfikację itp. A tak naprawdę potrzeba kilku rzeczy żeby glebę zbudować za kilka groszy na kilka upraw. Mikoryza tak, ale najlepiej zaszczepić przy kiełkowaniu na bardzo ubogiej glebie. A najlepiej na przewadze kokosu do jakiegoś wermikompostu czy małej dawki marko i mikroelementów. Jak gleba jest za bogata nie zachodzi synergia pomiędzy korzeniem a grzybem. Mikoryza nie rozwinie się w pełni, nie wykorzystasz tego bo powiązania zrobią się małe i słabe. Niedawno nawet temat poruszany na haszu był, może tam też coś śledzisz. Do mikoryzy dorzuć trichoderma i bakterie jak lab knf czyli bakterie kwasu mlekowego i roślina wyciągnie z gleby co powinna. A żadna choroba grzybowa przy takim i odpowiednim zaszczepieniu nie jest straszna. No chyba że na flo puścicie nawilżacz 😉 uboga gleba i mikoryza, później przesiadka do docelowej z bogatą a powiązania i tak są wytworzone już. Ja to sprawdziłem, nie teoretyzuje. Masz możliwość zbudować glebę? Albo chcesz wermikompost? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach