Skocz do zawartości
kora03

Biobizz - dawkowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli używam ziemi Canna tera profesional (bez plusa) powinienem dawkować zestaw nawozów biobizz jak zaleca procent w przypadku ziemi all-mix, czy light-mix? I od kiedy na tej ziemi najlepiej zacząć nawozić automaty?

C7D5FCE5-8FF5-4D44-96A0-4DC585DC4708.jpeg

Edytowane przez kora03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@kora03 Takie tabelki można sobie wydrukować byle na miękkim papieże i może to robić za sraj-taśmę, bo innego pożytku z tego nie ma, jakbyś tak nawoziła , jak to wskazują tabele to w większości przypadków planty byś miała popalone konkretnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy za farmazony tu wypisujcie to świat nie widział. To nie są nawozy mineralne żeby od takich dawek palić końcówki. Nawozy organiczne są rozkładane w ziemi przez grzyby i bakterię a roślina sobie sama dozuje. Ja lałem według tabeli tak. Dwie litrowe butelki z odstaną wodą. pH nie sprawdzałem bo przy organikach to nie jest aż tak istotne. Do jednej bio grow, acti vera, bio bloom, i bio haven. Dodatkowo po dwie krople hesi vit i mililitr hesi boost. Czasami dodawałem 1-1,5 ml mineralnego plagron Terra bloom. Do drugiej tyle samo plagronu (ale nie zawsze dla jasności), dwie krople hesi, tyle samo hesi boost i top max. Miałem miękka wodę więc leciał prewencyjnie według tabeli calmag. I tak, poniedziałek, środa, piątek po 500ml pierwszej butli, wtorek, czwartek, sobota 500 ml drugiej butli. Ziemią biobizz allmix, temperatura około 23-26 stopni. Wilgotność gleby utrzymywana między 30-50 %, bo z suchej ziemi roślina nic nie zje, a w zbyt mokrej korzenie i bakterię/grzyby się będą dusić. W niedzielę lałem litr czystej wody. Miałem swój rytm dopasowany do moich warunków. I tak w namiocie 40x40 x 80 zero deficytów, zero przenawożeń. Ostre lst, około 8- 10 szyitów głównych pod ledem 80w i średni plon z 5 litrowej donicy to 45-65 g suchego. Nawozy na weg wraz z lst zaczynałem jak 3 piętro było w połowie wielkości drugiego i od wtedy zaczynałem liczyć weg. 2tyg. Popalone końcówki od 1-5 ml organicznych nawozów. Zes**ć się można by ze śmiechu ale to niestety smutne i tragiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi