Skocz do zawartości
mirecki

Curring

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, mam rozkmine. Wysuszyłem już temacik, bez pośpiechu ok 2 tygodnie. Chcę teraz robić curring w słoikach ale nie mam możliwości otwierania ich 2 razy dziennie. Wyjazdy, rozjazdy i tego typu rzeczy. Na ten moment temacik w słoikach jest, pokrywka tylko z góry przykryta, jest pochłaniacz wilgoci. Ale zależy mi na zmaksymalizowaniu smaku i aromatu. Macie jakieś inne opcje? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@mirecki  Bez wietrzenia choćby raz dziennie może być kiepsko, chyba, że są na pewno dobrze wysuszone, pochłaniacze wilgoci owszem pomogą, ale jak w topie będzie wilgoć to bez wietrzenia słoika plecha może zaglądnąć, ja bym w takim wypadku, jak nie możesz otwierać słoików to upewnił się, że nie ma wilgoci w topie, że wszystko wyschło, by potem nie było przykrej niespodzianki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...