Mr.Green 4,309 Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) @ColderVoid tylko nie wal tym mieszakiem prosto w planta 🙂 Edytowane 21 Listopada 2022 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 21 Listopada 2022 @Mr.Green Oczywiście, przecież czapki nie ma. Jeszcze sie rozchoruje mała 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 21 Listopada 2022 1 godzinę temu, Mr.Green napisał: tylko nie wal tym mieszakiem prosto w planta Nie walić prosto w planty? Ja myślałem, że one się wzmacniają jak tak nimi telepie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) @WBB wystaw głowę na 16h jak jedziesz samochodem.. zobaczymy jak Cię to wzmocni 😄 Niech wiatrak miesza powietrze zaraz nad głowami roślin.. 10-15 cm Taki bezpośredni podmuch w twoim przypadku np. Moze walić suchym powietrzem w małego planta I to jeszcze bardziej wysuszyć I zmęczyć.. A jak dmucha nad głową to się nie przeziebi 🙂 jak to kolega @ColderVoid wyżej napisał. Mieszając powietrze troszkę wyżej I tak będą lekko tańczyć co w zupełności wystarczy. Wir, ciąg I pęd zrobią resztę. Jak chcesz bezpośrednio na roślinę to muszą być dobre warunki i roślina lepiej jak będzie trochę większa I najlepiej jak jest oscylacyjny to nie męczy w jednym miejscu tylko każdemu po trochę 🙂 w mojej opinii rzecz jasna 🙂 Edytowane 21 Listopada 2022 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 23 Listopada 2022 Dzień 12: Temp: 23.6 °C Wilgotność: 78% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Listopada 2022 @Mr.Green Te krople to nie zywica. Przyczyna to gutacja. Poczytaj o tym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Listopada 2022 Godzinę temu, Pierr1947 napisał: @Mr.Green Te krople to nie zywica. Przyczyna to gutacja. Poczytaj o tym. To fakt, przy uszkodzeniach czy stresie wyłazi jak płytki krwi u człowieka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Listopada 2022 @Pierr1947 to mnie zaciekawiles teraz 🙂 ruszam do lektury Bo to słodkie było w smaku 😄 @Pierr1947 szacun za info jednak życie w niewiedzy bywa bardziej fantazyjne 😄 Bo liczyłem że to jednak THC haha 😄 A wychodzi na to że żywica jednak nie wypływa.. co i tak nie zmienia faktu że swoją trzeba zrobić 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 28 Listopada 2022 Dzień 17: Temp: 22 °C Wilgotność: 78% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Listopada 2022 Te liście to tak wyszły na zdjęciu czy mi się wydaje że już się wysysaja.. 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) @Mr.Green nie nie spokojnie, aparat je trochę odzielenił, normlanie są bardziej zielone Wode dostaje w przedziale 5.8-6.2 PH no i dzisiaj też wleciał Terra Vega wg tabelki 35ml na 10L Edytowane 28 Listopada 2022 przez ColderVoid @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Listopada 2022 @ColderVoid oby 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 30 Listopada 2022 Dzień 19: Temp: 23.5 °C Wilgotność: 84% Aktualnie ma 4 poziomy, poczekam jeszcze kilka dni i zacznę już ją powoli kłaść pod LST 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 3 Grudnia 2022 Dzień 21: Temp: 21 °C Wilgotność: 79% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Grudnia 2022 @ColderVoid Trenował ją będziesz ? Już dawno LST powinno wlecieć, teraz ciężej będzie ją nagiąć, przesusz dobrze ziemie, by ci łodyga nie strzeliła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 5 Grudnia 2022 Dzień 23: Temp: 22 °C Wilgotność: 78% @Zielone krainy Tak była gięta wczoraj (22 dzien) o dziwo wolałem robić lst na podlanej. Mogło mi sie wydawać ale jakby lepiej sie układała pod sznurki W skrócie, czekam na ocene bo jakby nie patrzeć pierwsze lst i pewnie wszystko nie jest dobrze zrobione @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2022 @ColderVoid Nie robi się lst na podlanej, bo to grozi złamaniem łodygi, a to dlatego, że gdy ziemia jest podlana to roślina absorbuje wodę z ziemi i ona powoduje spęcznienie łodyg i nabrzmienie liści. Łodyga w tym stanie jest nie plastyczna i podatna na złamania, przy mocniejszej presji po prostu pęka. Słabo nagięta , ziemi powinno być pod same brzegi doniczki, by roślina nie siedziała w dołku, a główna łodyga powinna być położona na ziemi, by stożek wzrostu skierował się w bok wzdłuż podłoża. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 5 Grudnia 2022 @Zielone krainy Git, bardzo dobrze. Jutro pójdzie do poprawy bo już mnie nie ma na spocie i dzięki za uwagi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 6 Grudnia 2022 Tylko jak tam teraz podsypiesz od góry to pod samo pierwsze piętro liści wyjdzie. I gięcie nad tym piętrem wypadnie... Ja identycznie pierwsze podejście do LST zrobiłem.... i jak taką uwiązaną pociagnąłem niżej do gleby to strzeliła jak suchy patyk. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) @WBB Noo wyczucie sznureczka mi wczoraj nieźle wleciało "tylko żeby nie pękła". Dlatego też jest tyle tych sznurków żeby gięcie nie było na raz i robiłem z niej bardziej taki łuk Prawdę mówiąc zjebałem tym że lekko za późno sie za to zabralem. Mogłem wcześniej jak łodyga była jeszcze w miarę giętka. Dlatego też myśle nad tym czy by nie zostawić to teraz w takim stanie jakim jest żeby nie zostawiła po sobie tylko korzeni w ziemi. Edytowane 6 Grudnia 2022 przez ColderVoid @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach